12. november 2011

Bloggen i hardcover

en stor en liten

Jeg har skrevet bøker ! Ok, det kvalifiserer nok ikke til medlemsskap i forfatterforeningen eller hagefest hos Gyldendal, men jeg har altså laget bøker av de to første årgangene til bloggen min. En bok til hver årgang er planen, og for å slippe å bestille fem bøker jeg ikke visste kvaliteten på (sånn rent tekstmessig er den jo god, haha) så bestilte jeg første og andre årgang for å vurdere om dette var noe jeg kunne bruke, eller om det ikke ble bra.

innsiden

Og jeg er godt fornøyd! God papirkvalitet, pent innbundet, og klare bilder. Det er blogginnleggene du printer, ikke rammene rundt, så du får feks ikke med header og linkene du har i sidebarene, men du kan jo feks bruke headeren som forsidebilde, så har du den bevart et sted?


oppslag

Jeg valgte å ha med kommentarene som jeg har fått i boka, siden jeg synes at mye av blogginga er kommentarene jeg får, det er jo det som holder meg bloggende. Så om du kommenterte i bloggen min i 2007 og 2008, så er du medforfatter, hehe!

Du har mye valg som påvirker prisen, jeg valgte hardcover siden jeg synes det holder best. Jeg valgte også ta med kommentarer, det påvirket sideantallet mye. Jeg valgte at tekst og bilder ble litt komprimert, skulle jeg valgt at hvert innlegg hadde sin side, hadde jeg brukt for mye penger. Årgang 2007 blogget jeg litt og med få kommentarer, altså ble boka på 60 sider. Årgang 2008 ble på 200 sider, litt mer pratsom, større bilder og mye flere kommentarer, og ble dyrere.

Du kan laste opp bloggen (funker på blogger, typepad- og wordpressblogger) og teste hvordan dine valg påvirker prisen før du bestiller. Så kan du velge om du vil ha med kommentarer, hardcover/softcover, fargevalg på utside osv.

Jeg brukte blog2print.com, og det kom i posten etter ti dager, ikke verst når den faktisk skal over Atlanterhavet.

(Og nei, jeg er ikke sponset av firmaet. Jeg er bare fornøyd selv, og har lett etter info om å printe bloggen etter at jeg fant det i en blogg som jeg ikke husker navnet på.  De har en sånn rewardordning om jeg tipser om firmaet, men det avhenger at jeg får mailadresser av dere som kan tenke dere å printe bloggen, og det kan jeg ikke spørre om, synes jeg)36 kommentarer:

 1. Jeg har også fått printet bøker av bloggen min hos blog2print - en bok pr år. Nesten som album, morsomt å ha å bla i i ettertid. Jeg valgte softcover, og angrer litt på det, men men. I forhold til antall sider, fargeprint og helt fin kvalitet er jo prisen ganske lav, selv om det ble noen kr pga mange sider. Det jeg syntes var litt dumt, var at det ikke var noen mulighet for å justere, slik at noen ganger kom headingen nederst på siden o.l., og alle datoer o.l. kom på engelsk. Jeg kontaktet dem ang dette, men det kunne de ikke gjøre noe med. Mulig de har rettet opp dette nå. Men alt i alt syns jeg det ble fint. Man legger jo litt arbeid i bloggen, så det er gøy å ha. Ingenting er som en god gammeldags bok - særlig en man har skrevet selv :-) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Stilig! Du kan godt få min mailadresse for jeg tenker seriøst på å få printet bloggen. Spesielt nå som det går an å printe blogger som ligger på eget Wordpressdomene :)

  elisbett@online.no

  SvarSlett
 3. Dette har jeg benytta av meg, men litt samme erfaring som Annepålandet. Jeg valgte å ikke inkludere kommentarene, selv om jo det er noe av det flotteste. Grunnen var at selv uten kommentarer ble boka 407 sider for hele 2010!

  SvarSlett
 4. LIker! :) Får se om min blogg blir så bra at jeg orker å ha den i bokform..hihihi Men takk for tipset :)

  SvarSlett
 5. Ooh! stilig!

  Og så må det være ganske gøy å ha verket sitt i bokform også.

  Grattis!

  SvarSlett
 6. 407 sider... hohoho! Jeg skjønner GODT at du da droppet kommentarene, ellers hadde det endt med en kjempediger bok.

  SvarSlett
 7. Innmari stilig, det må jeg si! Flott å ha dokumentasjon på alt det fine du lager i bokform også. Kommer ganske sikkert til å vurdere noe sånt etterhvert, men litt tidlig enda kan du si, hehe... Takk for tips!
  Bare si fra om du trenger mailadressen til neste printing eller noe, regner med du har mer på tapetet.
  Hilsen fra Nina

  SvarSlett
 8. Så stilig! Har du planer om å gi den ut? Den hadde sikkert blitt populær :) Ellers er det jo veldig gøy å ha den for seg selv også. Tusen takk for idèen!

  SvarSlett
 9. Dette var stilig. Da skriver jeg dette innlegget her slik at jeg kan lete etter det i boken når vi er på besøk.

  SvarSlett
 10. Så utruleg kjekt! Dette visste eg ikkje om frå før, men trur jammen at eg har lyst å benytte meg av det! :) Bloggen er jo nesten som ei dagbok eller ein album... Det er nesten så eg må putte inn litt fleire bilder, slik at det blir enno meir albumaktig.. ;)

  Håpar du har ei fortreffeleg helg!

  SvarSlett
 11. Morsomt! Sånn skal jeg også lage når året er omme :)

  SvarSlett
 12. Gratulerer!!!
  Bøkene ser kjempe fine ut. Det må være gøy å ha bloggen sin i bokform, da har du den for alltid. :-)

  SvarSlett
 13. Gratulere med 'forfatterskabet'.

  Hilsen V

  SvarSlett
 14. Takk for flickr tips, nå tror jeg at jeg fikk det til ;) Må bare ha et innlegg klart først ;) Blogg i bokform frister virkelig, men min er rett og slett litt kjedelig den første tiden, så kanskje jeg skal vente litt og få alt i en? Får gå inn å prøve hvor stor den blir kanskje......

  SvarSlett
 15. Kult, det har jeg faktisk ikke sett at går ann før. Stilig idè og fint, ryddig design. Kanskje jeg burde gjort noe lignende selv? Det blir jo tross alt noen år med blogging etterhvert.

  SvarSlett
 16. Så stilig! Og bloggen din er virkelig verdt å få i bokform!

  Søndagsklem fra Nita

  SvarSlett
 17. FOr en strålende ide! Dette vil jeg og gjøre:) Gratulerer med forfatterskapet:)

  SvarSlett
 18. det der har jeg også snust på, men mener det sto noe om at bildene kom litt hulter til bukter og ikke nødvendigvis slik de var i innlegget. Det er litt viktig for meg, så derfor droppa jeg det. Husker jeg riktig?

  SvarSlett
 19. Jeg har også bestilt herfra for en familieblogg jeg har, og er veldig fornøyd! Ikke fullt så hapy med at det ikke er mulig å redigere formater selv, for ting kommer jo litt her og der noen ganger, men alt i alt en god løsning likevel.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 20. Takk for et veldig bra tips! Dette skal jeg jammen gjøre snart.

  Jeg har strikket ferdig genser etter plan B ideen din. Har lagt ut bilder av den på bloggen min i dag og linket til innlegget dit om plan C.

  http://hjemmeerbest.blogspot.com/2011/11/nye-ferdige-strikkeprosjekter.html

  Ha en fin fin søndag videre
  klem Katla

  SvarSlett
 21. Oj - så kult! Visste ikke at dette gikk! =)

  Det kan godt være at jeg benytter meg av denne ideen selv etterhvert, så du kan gjerne bruke min mail: mona.mono@hotmail.com

  SvarSlett
 22. Slett ikke dumt! Skal vurderes!

  SvarSlett
 23. Jeg valgte komprimert, så bildene kommer ikke akkurat som jeg har plassert dem, men du kan velge den andre løsningen der du får ett innlegg per side, da er det selvsagt mer plass.

  Og det går an å bytte ut bilder eller legge til, feks en familieblogg som kan gjøres til album. Ikke alle familiebilder er egnet for nett, kanskje? Vi dropper feks badebildene.

  SvarSlett
 24. Kult! Ei slik bok kunne eg også tenkt meg! Du veit vel ikkje tilfeldigvis om det er mogleg å gjere det sjølv om du er på blogg.no? :)

  SvarSlett
 25. Artig. Så fint å kunne spare for ettertiden.

  SvarSlett
 26. Tusen takk for at du delte dette. Visste ikke om den muligheten. Utrolig moro - min blogg er 2 år over nyttår - og da skal jeg lage bok. Herlig å ha!!

  SvarSlett
 27. Sånn har jeg også lyst på! Men det er kanskje lurt å vente til bloggen iallefall runder et år ;). Er litt ivrig bare!

  SvarSlett
 28. Stilig!! Som en dagbok..bare bedre!
  Takk for tips!

  SvarSlett
 29. For ein god idé å ha bloggen som bok :) Det er kos på ein annan måte å bla i ei bok enn å scrolle på ei datamaskin.

  Ikkje hugsar eg kva tid eg starta å kommentere bloggen din, men det kan faktisk hende eg er medforfattar :D Kult.

  SvarSlett
 30. Hei. Artig å lese på bloggen din! Det var eit godt tips du kom med - det å printe ut bloggen i bokform. Eg har hatt lyst til det, men ikkje visst korleis eg skulle gripe det an. Nå er første boka bestilt! Eg gler meg til pakke i posten! Ta gjerne ein titt innom min blogg.
  Helsing Tone

  SvarSlett
 31. Det er da egentlig en spændende ide. Og det må også være noget nemmere at sidde og bladre i en bog og se, hvad det egentlig var man gik og lavede i hedengangne år, end at klikke rundt på bloggen.

  SvarSlett
 32. Åååå, dødsgodt tips, spesielt når jeg har tenkt å slette en del innlegg.

  SvarSlett
 33. Hei! Eg berre lurte på korleis du fekk kvart innlegg til å kome på ny side? Eg finn ikkje ut kor eg gjer dette :)
  Ps. takk for supert tips!

  SvarSlett
 34. Strikkeguri, jeg valgte komprimert, så jeg har det fortløpende, og ikke hvert innlegg på ny side, men stort sett kommer de på hver sin side.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.