27. oktober 2011

Høstvottene

043

Frosten gjør sitt inntog nå i oktober, og med frosten kommer vottene på. Dette er høstvottene mine, de som er tynne, men varme, om vinteren er disse byttet ut med tovavotter eller saueskinnsvotter, jeg er særs frossen på fingrene. Jeg har vist dem frem da de var pinneferske, men nå er det tid for å vise dem frem igjen, yndlingsvottene mine som holder seg godt i bruk, vår og høst siden 2010.

050

Jeg blir skikkelig GLAD av å se på dem, de er vakre og klassiske, men skiller seg ut fra de andre selbuvottene jeg har. Skulle du strikke noen votter i julegave i år, og vil spandere tid og krefter på vakre votter; her er vottene. Magpie, skjærevotter som ligger ute med mønster på Flickr. (kan være en fordel å ha strikka selbuvotter før, det er ikke teskjeforklart) Takk til designeren som faktisk har lagt mønsteret sitt ut gratis.

Nydelige detaljer med skjærespor i snøen, jepp, disse er favoritter. Og finnes det mer elegante fugler enn skjærer? (Så lenge de ikke åpner nebbet, skjærekraksing er ikke særlig stylish, bare så dere vet det, skjæregjengen som sitter på telefonlinja og bråker når vi går ut)

040

Husets yngste demonstrerer påkledning av votter med stor bravur.

Faktaboksen: 40 gram totalt av new Zealand lammeuld, så tynt garn fordi jeg har smale hender. Tynt garn, og billig, men jommen har det holdt bra! Jeg kjøper mitt fra 123knit.com, og holder muligens en ansatt med lønn etter alle bestillingene i årenes løp. Andre har brukt Sisu, Tove, Finull, Rauma Lammeull osv. Pinne 2,5 gir damevott.

19 kommentarer:

 1. Så FINE! Desse må i køa mi på ravelry!!!

  SvarSlett
 2. Å, med fuglespor i snøen, så stilig! Eg er også i votte-modus no, og lurte på Hugin og Munin-vottane til Annemor Sundbø. Mønster-heftet "859 Fåglar" av Britta Johanson har eg også skaffa meg, så no blir det nok ein flygande start på vinteren:-)

  SvarSlett
 3. Dette må da være noe for meg? Kjempefine votter, skjønner godt at de er en favoritt!

  SvarSlett
 4. Rett og slett helt nydelige votter,du har strikket

  SvarSlett
 5. Flotte votter, i et nydelig mønster. Liker det veldig godt selv :)

  SvarSlett
 6. Nyyyydelige!

  Skulle ønske jeg fikk til å strikke sånne selv.

  Ønsker deg en flott høstdag!

  SvarSlett
 7. Lurt og deilig med høstvotter i lammeulla fra Filcolana. Det må jeg prøve!

  SvarSlett
 8. Så fine vottar :-)

  Nesten så eg lure på om eg skal spøta eit par vottar til meg sjølv

  SvarSlett
 9. Herlighet så fine votter!! tror det blir disse vottene jeg begynner på før hestevottene som jeg egentlig skulle strikke til meg selv nå...hmm. Nå har jeg forresten laget meg blogg og mitt første innlegg om Faerytalehalsene som jeg snakket om :O)

  SvarSlett
 10. Wow, fantastiske vottar! Men trur eg bør prøve meg på litt anna mønsterstrikk før eg gjev meg i kast med desse.

  SvarSlett
 11. Nydelige votter. De har ligget lenge i køen min, men så var det tynt garn og mønsterstrikk på strømpepinner da... Ble litt mer fristet nå, så vi får se.

  God helg. :D

  SvarSlett
 12. Den du må bare lære deg å sette pris på skjærene, også når de åpner munnen. Det er jo noen fantastiske fugler med humoristisk sans. Skulle sett hvilken kontroll de hadde på bikkja vår som sto i løpestreng. De visste akkrurat hvor langt tauet rakk, og spankulerte på grensen så bikkja neste gikk fra konseptene.Kattene våre fikk også merke dette. Så litt skjærestudier fra vinduet kan bringe mange morsomme opplevelser

  SvarSlett
 13. Flotte votter! Og takk for beroling (er det et ord?), har strikka Vestfoldvotter av samme garnet og fryktet det var for tynt og skjørt til å holde så lenge som votter. Jeg kan altså puste letta ut. Puh!

  SvarSlett
 14. Kjempefine sjur-votter!

  Er spent på de urtepottene, så det er morsomt å høre at de virker hos deg. Urtene mine kom i hus på fredag og står fortsatt, så det er nesten ny rekord allerede...

  Ønsker deg ei flott uke!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 15. Disse var jo helt nydelige, med spor i snøen og alt!

  SvarSlett
 16. Ååå, desse var kjempefine! Skjora er jo som du seier ein riktig stasfugl, og fuglespor i snøen er alltid fint. Skal bokmerkast straks!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.