15. september 2011

Folket har talt og blir spurt igjen

giraffmaskemarkør

Jepp, folket har talt, og det blir strikke-rundt-og-klippe-opp. Takker for innspill! Det ble vrangbord frem og tilbake, og heller legge til noen vrangmasker på midten til klippemasker. Unge herr Sjiraff hjelper til med å fortelle hvor vrangmaskene til klippinga holder til.

Og når jeg går gal av hvor lang tid det tar med voksenplagg, hekler jeg litt som pause. Trodde jeg ikke kunne det, men tok skammelig feil.

I tillegg har jeg blitt spurt om å holde et innlegg om strikking på museet her, og spør folket igjen; hva ville du likt at noen demonstrerte innen strikking? Bygda har masse strikkedamer, så å legge opp og felle er ikke noe problem, akkurat. Men noe inspirerende?

-tå-opp-sokker?

-strikke på engelsk?

-strikking på internett?

26 kommentarer:

 1. For en fin sjiraff. Hvor er den fra?

  Jeg synes du skal snakke om strikking og internett. Kanskje en titt innom Ravelry?

  SvarSlett
 2. Strikking og internett! Og så håper jeg at du etterhvert lager et detaljert innlegg om denne jakka, for jeg hadde nemlig planlagt å lage en sånn selv, men vil gjerne se hvordan du klipper opp og gjør kanten pen ;)

  SvarSlett
 3. Jeg stemmer også veldig for strikking og internett :) Og så hadde eg vorte kjempeglad om å få høyre om å strikke rundt og klippe opp sidan eg sjølv sitt med ein dress str 4 år og gruar meg til alle vrangmaskene foran meg :)

  SvarSlett
 4. Innlegg om klipping skal bli! Når jeg kommer så langt.

  Sjiraffen er fra Accessorize. Mobilbling kan brukes til maskemarkører og.

  SvarSlett
 5. Den søteste giraff du har!
  Jeg hadde gjerne ville hørt om
  tå-opp sokk og strikking på engelsk. To ting jeg mer enn gjerne skulle lært meg :-)

  SvarSlett
 6. Strikking på internett, helt klart! All den fantastiske inspirasjonen som fins der ute på Det Store Internettet - Ravelry og blogger og alskens flotte nettsider. :)

  SvarSlett
 7. Så søt sjiraff!

  Eg ville høyrt om korleis ein klypper i strikketøyet og korleis ein strikkar to sokkar/ermer/vottar på ein gong. Det må vera fleire enn meg der ute som lid av nummer to-syndromet. Elles er strikking og internett sikkert ein vinnar, sidan dei då kan oppdaga alle dei fantastiske mønstera og garnbutikkane som finst der ute.

  Lykke til med innlegget. :-) Kjekt å få prata om interessa.

  SvarSlett
 8. Strikking og internett. Etter å ha surfet rundt på strikkeblogger i et år blir jeg fortsatt forundret over hvor mange strikkere som ikke aner hva som finnes på verdensveven. Og så synes jeg du skal lære de magic loop med det samme - for har de ikke besøkt strikkebloggverdenen aner de ikke hva det er :)

  SvarSlett
 9. Tå opp og to på en gang er ting jeg ville likt å hørt! :) I tillegg er det sikkert mange som ikke er kjent med ravelry, pickles og alt det fine ute i den store vide internettverden :) lykke til!

  SvarSlett
 10. Jeg syns alle temaene du foreslår er spennende! Men jeg ville spurt museet om hvilken aldersgruppe som pleier å komme. Hvis de stort sett er i internett-alderen er strikking og internett en god ting. Og da bør du nesten ha med litt om engelsk strikk, fordi mye på nettet jo er på engelsk. Hvis det er mer sannsynlig med et litt mer satt publikum med gode strikkeferdigheter, men som kan trenge inspirasjon til å gjøre ting på nye måter, ville jeg heller satsa på tå-opp-sokker.
  Tenker jeg, da.

  SvarSlett
 11. Jeg har hørt at løsningen på sokk-nummer-to problemet er å strikke den andre sokken først :P Jeg strikker ikke sokker, så jeg vet ikke om det stemmer ;)

  Jeg ville likt å høre om alle de tingene, men strikking på nettet (altså ravelry) er jo en utrolig undervurdert ressurs for mange. Men som noen andre påpekte, hvis de som kommer ikke helt er i internett-alderen, så ... magic loop og tå-opp-sokker. Eller ovenfra-og-ned-plagg.

  Eller hva med et lite fargekombineringskurs? Jeg ser så mange som enten følger fargeforslag i oppskriften helt slavisk, eller kombinerer fullstendig grusomme farger. Du har jo fine kombinasjoner, kanskje du kan snakke litt om hvordan du tenker rundt det.

  Jeg stemmer for en kort oppsummering av foredraget i form av blogginnlegg etterpå :D

  SvarSlett
 12. Eg støtter Martha Joy om blogg-oppsummering! Gode innspill du har fått, ja, ein slags presentasjon av strikking i 2011, med nye hjelpemiddel (internett og blogg, bl.a), og mykje tid til å stille spørsmål for dei fremmøtte. Ynskjer deg lukke til!

  Systro

  SvarSlett
 13. Strikking på internett er absolutt eit tema med fokus på Ravelry, men då tykkjer eg også det høyrer med å snakka litt om strikking på engelsk. Der her ein jo også søka k2tog på Youtuve og så får ein instruksjon. Ei slags visuell ordbok. Det er forbausande mange storstrikkarar som ikkje har høyrt om Ravelry.

  SvarSlett
 14. Oho, for et spennende oppdrag! :D
  Å tilpasse seg målgruppa høres alfa og omega ut, men det regner jeg med at du allerede gjør. ;)
  Som 26årig bloggeiende kvinne av min tid er jeg kjent med både strikking på engelsk og nettstrikking, men verdien av å bruke de ressursene aktivt er jo helt uvurderlig, og noe alle bør få sjansen til.
  Ellers er temaene farger, tå-opp, å strikke to samtidig og klippng i strikketøy noe jeg kunne tenkt meg å høre om.
  Skulle ønske jeg kunne hørt innlegget ditt. Gid det hadde vært kortere reisevei!
  Ønsker deg masse lykke til!

  SvarSlett
 15. Jeg ville hatt stort utbytte av en magic loop demonstrasjon ;o)

  Er målgruppa ganske godt voksne damer så er det jo som mange nevner strikking og internett en god ide.

  SvarSlett
 16. De litt eldre damene i mitt husflidslag er veldig interessert i strikking på internett. De suger til seg informasjon og vil gjerne at jeg skal vise dem rundt på nettet hver eneste gang vi møtes. Denne gruppen trenger hjelp til å ta seg fram i nettverdenen, og når den barrierren er brutt blir de sittende på nett og får mye igjen for det ;)

  SvarSlett
 17. Snerten girafff! Med så ualminnelig kort hals at jeg syns den fortjente en ekstra f, sånn for lang og tro tjeneste eller noe.

  Hva med å vise strikking på nett og engelsk først, det åpner jo uante muligheter som innebærer både tå-opp sokker og mere til? Eller hullstrikk a la lace?

  Lykke til!

  SvarSlett
 18. Mi stemme går også til strikking og den store vide verdsveven! ;)

  Herlig sjiraff, ønsker meg ein sånn!

  SvarSlett
 19. Av de forslagene du selv nevner som kan være aktuelle for en museumsprat, fenget strikke på engelsk og strikke på/fra internett meg som interessante. ;-)

  Flott at du har fått hjelp med voksenplagget du holder på med, og at du får hjelp av en så søt sjiraf. ;-)

  SvarSlett
 20. Jeg synes alle 3 temaene høres interessante ut, men jeg er enig med dem som sier at det er lurt å sjekke opp hvile folk som pleier å komme på slike kvelder. Å strikke på engelsk krever et minimum av engelskkunnskaper, å strikke på internett krever hjemme-pc. Så da risikerer du at en del av forsamlingen har falt av lasset alt før du har startet. Demonstrasjon av en ny teknikk a la tå-opp-sokker kan alle følge.

  Det går jo an å ha en temakveld om strikking på nett senere kanskje, dersom det viser seg å være interesse for det.

  SvarSlett
 21. Magic Loop-metoden er jo nytt for mange, hvis du er ute etter noe slikt :) Strikking på internett er også ganske ukjent for mange, kan nok være interessant det og!

  SvarSlett
 22. Det er nok viktig å vite litt om publikum.
  Strikking på nett er kjempebra tema dersom publikum er på nett,men som noen andre nevnte ,går det an å bomme på publikum. Jeg tror det ville være en kjempfordel om man kunne ha vist Ravelry på nett, på projector( men det krever jo utstyr.som bla fins på mange arb plasserog kanskje kan lånes.)
  Tå opp sokker er et godt tema, og topdown , unnskyld, " ovenfra ned "strikking er et bra tema. Som introduksjon til strikking engelsK, ville jeg vise til "knitty" sin "strikkeskole", der er bilde fremvisning sammen med hva det heter og fungerer utmerket som ordbok.


  Lykke til!- skulle gjerne være og hørt på
  ingridm

  SvarSlett
 23. Definitivt strikking på internett! Jeg ble rett og slett lykkelig den dagen jeg fant ut at det faktisk er andre som strikker like mye som meg og at det finnes et HAV av oppskrifter og inspirasjon der ute :-D

  SvarSlett
 24. Eg hadde gjerne gått på foredrag om montering av strikketing ( inkl klipping ) og i tillegg strikking av to sokkar samstundes og gjerne tå-opp.

  Synd du bur så langt unna, ellers hadde eg tatt turen på foredraget ditt.

  SvarSlett
 25. Selv om et introduksjonsmøte om strikking og internett kan høres litt tørt ut, tror jeg også som alle de andre at det er en kjempeinvestering. Og at mange har mange tanker om det som kan hjelpes til å moduleres litt.
  Ellers har jeg tro på et strikkekurs i forkorta rader, jeg da, det er jo genialt å kunne og man kan skape så mange former og fasonger når man først har knekt koden.
  Lykke til med kurset/kvelden. La oss få enn oppdatering :)

  SvarSlett
 26. tå-opp sokker
  ovenfra og ned genser/jakke
  internett: mulighetene med å lære nye teknikker på you-tube

  Dette er ting tyngre (faglig altså :) ) strikkedamer har latt seg imponere av er min erfaring.

  Lykke til!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.