19. september 2011

Ull er ikke tull

hurtigruta

Blåsbortdag på Helgelandskysten idag, så planen min om å ta en tur på fjellet med frøkna for å hilse på høsten ble med planen, det blåste så hardt på fjellet at jeg nesten ikke fikk opp bildøra, så da snudde vi og dro på tur i fjæra istedet.

Siden jeg ikke har særlig fornuftig å komme med for tiden pga strikking på voksengenser (hurra, ermer festet til bolen, nå gjenstår kun bærestykket, og klippe opp til knappestolper) så kommer jeg med biter av høstens catwalk, her er feks frøknas rillejakke strikket med vranga ut. Egentlig var det brorens, men den var så kort i livet at den ble lagt på vent til nestemann ut. Altså er den lite brukt ennå, men får nå nytt liv denne sesongen.

Og ja, det er hurtigruta som er på farta bak oss. Frøkna og jeg liker å ta en tur ned til kaia når den kommer (passer fint med trilleturtid) så vi er trolig godt dokumentert på tyske, franske, japanske og amerikanske kameraer.


høst og grå høst i bruk

Jeg er mindre fargerik i min strikkejakke, men du verden for en digg jakke! Anbefales på det varmeste! Jakka ble ferdig i oktober i fjor, og jeg bodde i den forrige vinter. Har måttet sy på knappene et par ganger (tunge porselensknapper trenger muligens litt sterkere tråd enn bomullssytråd?) men garnet, Peruvian Highland wool, har holdt seg finfint. Nesten ikke en nupp.

Sønnen har en ullbukse i samme garn som nuppet bare du så litt hardt på den, så muligens strikkefasthet har noe å si på det? Eller at ei ullbukse får hardere medfart under dresser, regntøy og masse vasking?

God mandag!


11 kommentarer:

 1. Nordlenningen i meg får hjemlengsel når jeg ser hurtigruta, sjø og fjell;) SUKK....
  Stilig jakke i frisk farge. Bra hun får brukt den litt:)
  Jakken din er også fin!:))

  SvarSlett
 2. Den rillejakken må jeg tilstå at jeg har stjålet ideen til.... Falt totalt for fargene. Håper det er greit. ;-)

  Så heldige dere er som kan gå til sjøen på den måten og som har så masse fjell rundt dere. ;-)

  SvarSlett
 3. Flinke deg!! Blir så inspirert her inne!!!

  Forsatt fin mandag!

  SvarSlett
 4. Ull er gull! Nupping er jo også veldig personavhengig - så kanskje arvingen din rett og slett er en nupper!

  SvarSlett
 5. Liker så godt ull i bruk-innleggene dine. Jeg har av og til laget slike selv, og nå ble jeg inspirert til å lage flere. Her går vi jo i ull hver dag ;)

  SvarSlett
 6. Åh, nå fikk jeg akutt Hugla-abstinens av bildene dine! Mitt lille himmelrike på jord...:)

  Herlig med fjæratur i høstsola! Og hurtigrutefløyta runger så fint i fjellene når hun annonserer sin ankomst... Nyt denne flotte årstiden, som også fører med seg mer ullklær-bruk:)

  SvarSlett
 7. Superkule jakker begge to! Og fargene på den minste var jo helt fantastisk. Og gøy å se plagg i bruk. Det er jo like inspirerende å se bilder selv om plaggene har vært brukt lenge! Mer av det :) Og forresten: Stoffet på buksa til Henrik er et mørkt olastoff fra stoff og stil. Egentlig litt i overkant stift, så jeg vil nok kanskje vurdere å velge noe litt mykere stoff neste gang jeg syr en. Lykke til med syingen - kos deg!

  SvarSlett
 8. Koselig med action-bilder Ü
  Fint å se ullklærne i bruk også, det er jo derfor vi lager dem, ikke sant? Ser forresten Hulkrus-genseren i bruk under her. Utrolig fin effekt med Kauni-garnet. Hvordan er det? Har jo lest at det er irriterende at det kan være mange brudd i garnet, og at fargene ofte ikke stemmer da. Men hvordan kjennes det? Hvordan er det i bruk? Ligner det nøstebarn si merinoull? Mer stikkete, eller mindre? Jeg har nemlig forelsket meg i noe Kauni-garn, men jeg er ikke så glad i veldig stikkete garn, hverken til meg eller ungene...

  SvarSlett
 9. Det ser så fint ut! Skjønner godt at dere er et populært motiv for alle turistene. Og det føles som en stor kontrast fra trilleturene vi har til Majorstukrysset for å se på trikken.

  Hilsen Kristin

  SvarSlett
 10. Ull er aldri feil :) (nja, kanskje en liten overdrivelse der, men den dagen på sommeren i Norge man ikke trenger det kan man jo bare vrenge det av seg ikke sant?)
  Hurtigruta ser forresten ut som en passende leketøysbåt til Meter'n?

  SvarSlett
 11. Artig å få se ulltøyet i bruk!
  Dine siste poster viser flere ullgensere i bruk, og jeg skulle gjerne fått lest om hvilke erfaringer du har med ulike garntyper om du får tiden og ånden over deg. Hvilket garn bruker du helst til bruksplagg?
  Synes bloggen din er veldig koselig å kikke innom!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.