5. juni 2011

Se min kjole

marimekkokjole

Poseringen når nye høyder, vi har lært at supermodeller aldri smiler.

060

Ny kjole dukket opp på lørdag, da jeg bare skulle sy LITT, og brukte en stor del av lørdagen til det. Sybøker er fremdeles fulle av fremmede ord og vendinger, og bruksanvisningen til symaskinen er ennå søkk borte, men pågangsmotet er stort.

Etter tips fra Strikk og tøys, så fant jeg fram Brukt på Nytt-boka mi, der er det nemlig et sykapittel også. Og best av alt, et helt overkommelig kjoleprosjekt! Det går i kjoler nå i starten, men jeg tror jeg skal prøve på noen bukser til Hr Hofteløs også.

Kjolen er sydd av to kjøkkenhåndkler med Unikko-trykk (sorry, Camilla! Når du gir bort designerhåndklær var det kanskje ikke meningen de skulle klippes opp?) og litt prikkestoff til ermene. Eneste endring fra mønsteret var å sy løpegangen til strikken FØR jeg hadde strikken i, det motsatte syntes jeg hørtes stress ut. Og halsutrigningen er for stor, du kan godt kutte ut 10 cm fra halsstrikken.

070

Ett sted synes tråden, og da valgte jeg feil farge. Sånn kan det gå. Men hva velger man når man skal sy over svart, rødt og hvitt og rosa?

068

finfin! Og helt overkommelig nybegynnerprosjekt! Anbefaler glatt boka, jeg er allerede i gang med nytt prosjekt derfra.

nysydd kjole

Sånn værmessig har vi ikke hatt sånn flaks i det siste på Helgelandskysten, så frøkna poserer ute med kjolen utenpå ullkjolen inni. Brrr!

22 kommentarer:

 1. Kjempefin kjole og super tøff modell! :)

  SvarSlett
 2. Søt kjole på søt jente!:D

  SvarSlett
 3. Supermodeller skal ha litt attitude :D Kjolen ble kjempefin! Det er ikke barebare å velge tråd som blir riktig, men jeg vet det finnes transparent tråd... men hvor dugende den er til klessøm.. ja si det du!

  SvarSlett
 4. Se den du! Sewing Machine on fire, her jo =)

  SvarSlett
 5. Flott kjole! Jeg liker boka Brukt på Nytt kjempegodt, mange gode tips der. Det finnes gjennomsiktig tråd, tror den kan brukes på symaskin - men jeg synes det passet fint med lys tråd:-)

  SvarSlett
 6. hihi foren herlig modell:)
  også mari mekko,jeg er inponert!!!

  SvarSlett
 7. Hm.. den boka har jeg... men tør ikke å røre sykapittelet. Kanskje en dag!! Finfin :)

  SvarSlett
 8. LØPEGANG heter det vel ja - nettopp! Da har du gjort det samme som meg, å sy det FØR strikken føres inn. Jeg syntes også det var lurt. Og fint å se at det ser helt fint ut når man tar inn på strikken i halsen - det må da være alt for stort slik det står i oppskriften? Ellers en suveren lett oppskrift å sy etter, og modellen kledde den fine kjolen veldig godt :-D

  SvarSlett
 9. Kjempe skjønn kjole og modell :)

  SvarSlett
 10. Koselig kjole! Litt misunnelig på at du kan bruke to kjøkkenhånkler for å "dekke" ditt lille vidunder........mine trenger fler, men er det ikke gøy å sy ? Det går jo så ustyrtelig fort!

  SvarSlett
 11. Her går det unna, gøy gøy!!
  Fin kjole og søt modell :)

  SvarSlett
 12. Knallfin! Modellen ligner litt på Stoff og stil sitt mønster som jeg bruker i det vide og brede til bluser og kjoler med korte eller lange armer. Veldig anvendelig!

  SvarSlett
 13. Den var jo helt herlig!!Elsker denne kjolefasongen.

  SvarSlett
 14. Veldig stilig snuppe i artig kjole! Ikke vanskelig å se hvem jenta slekter på, hehe!

  SvarSlett
 15. Lag på lag er vel helt rett - eller?
  Kjolen var flott - supert stoffvalg og fotomodellen har gjort det før og kan sakene spør du meg:)

  SvarSlett
 16. Så fin kjole! =)
  Tips; Søk etter bruksanvisning, kanskje noen har samme maskin som deg?

  SvarSlett
 17. Så gøy at vi er i samme bok.....hehe denne kjolevarianten må jeg prøve (kjolen min var fra barn igjen...) Denne hadde bedre armer ser jeg ;)

  SvarSlett
 18. Such sweet photos and the dress you made is gorgeous - I adore the fabric :D

  SvarSlett
 19. Den ble jo bare herlig! Og kjøkkenhåndklær med så fint mønster må jo bare bli til klær, ingen vits å tørke kopper med slike. Synes du er blitt veldig flink med symaskinen nå....

  SvarSlett
 20. HÆRVERK!!!
  Hehe, veldig fornuftig bruk av kjøkkenhåndklene, synes jeg:-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.