7. juni 2011

Fridag er luedag

012
Etter bildestatistikken i bloggen, ser det ut som jeg kun har ett barn, men det er altså to avleggere. Eldstemann er inne i en periode der kamera ikke er så gøy (unntatt om han får fikle med speilrefleksen selv, og det får han ikke) men vi får fanget ham en gang i blant på bilder. Og i går var han altså i godlune.
Kjekken på snart fem poserer i nystrikket lue (til meg selv).
I går ble det fridag for tre av fire (Hr tuslet på jobb, mens vi tre andre innviet lekestativet i nabogården) og da benyttet jeg sjansen til å fotografere to pinneferske luer mens jeg hadde modell tilgjengelig. (Pinnefersk var gøy ord, gitt!) Jeg er ikke så glad i luer til meg selv, særs kritisk, men siden jeg bruker lue hele vinteren så er det litt kjekt at det som dekorerer hodet er noe jeg er nogenlunde fornøyd med.

040
Så altså; to luer produsert av restegarn (jepp, restgarnsforbannelsen slo til igjen, så jeg måtte kjøpe et nøste av hver sort= like mye garn igjen) . Startet med den røde i Sterk, og konkluderte som frøkna her at den ikke heeelt ble som jeg hadde tenkt, tross velskrevet, enkelt mønster og god farge. Fikk litt julenissevibber av hele lua, men som Hr Monstermønster påpekte, det er jo bare å barbere seg, så er det ingen som vil se sammenhengen mellom meg og en julenisse.
Lua er perfekt for sånn sokkegarn som har pittelitt fargespill i seg. Og kule knapper er aldri feil. Her er sjansen til å få brukt de tre kule knappene som er for få til en genser, men er for kule til å ligge nederst i syskrinet.
049
Denne ble jeg særs fornøyd med. Den er superlett å strikke, passe posete og deilig å ha på. Den skal egentlig strikkes rundt og annenhver omgang vrang, men hallo, når lua ser ut som den er kun i rillestrikk, så strikket jeg frem og tilbake og kun rett. Og sydde heller pittelitt på slutten, det er lett å få nesten usynlig søm på rillestrikk.
Og suger jeg inn kinnene nok, kan jeg late som jeg er modell og veldig tynn.

055

Rød lue: little things av Vera Välimäki.Gratis og greier. Hun lager mye annet lekkert, forresten. Jeg brukte 50 gram Sterk og tre fine treknapper.
Gammelrosa lue: Rikke hat av Sarah Young. Ligger som gratismønster på Happyknits. Jeg brukte 65 gram Babysilk, et superdeilig garn, men som nok vil sige siden det er tungt. Jeje. Gjør ikke noe, baggy luer kan godt være baggy. Mulig det kommer oppsummeringspost om en stund når jeg synes den sagger nedfor knærne, men akkurat nå happy.
Denne lua gjør seg også i sånt sokkegarn som egentlig er for fint til å gjemme i sko. Ikke spraglegarnet, men det der med digge farger som du bare har ett hespe som du ikke vet hva. Nå vet du. Og sånne er in. (tror jeg. Men siden trefford nr 309 på bloggen var siste mote, så er det altså ikke her trendanalytikerne kikker innom)
bærføtn
Og siden vi passerte den magiske grensen på tosifret gradeantall, så dristet vi oss til å løpe i gresset uten sko. Kun i bærføtn!

17 kommentarer:

 1. Hm - den gammelrosa lua lignet litt på en Nøstebarnlue? Husker ikke helt hvor jeg har den fra, men er ganske sikker på at Nøstebarn har en lignende! Lekre luer og vakre barn :)

  SvarSlett
 2. Hahaha...du skriver så fantastisk herlig at jeg må bare le. Synes begge luene ble fine jeg. Så nå slipper du å fryse på ørene til vinteren du også. Så bra. :)

  SvarSlett
 3. Fine luer!! Så satser vi på at du ikke trenger å bruke luene i sommer ;)

  SvarSlett
 4. Fine luer du har strikket men som "frihet" skriver så får vi håpe du ikke får bruk for de i sommer. Men akkurat nå skal jeg faktisk gå ut en tur og ute er det lav tåke og litt regn, hustrigt. På med superundertøy, flisjakke og ullsokker, ja da mangler faktisk bare en lue. Uansett om mote bare låg på søkeplass 309 så er nå vel baggyluer inne, eller? og jeg syns noen går med luer både sommer som vinter, ute som inne.
  Lue er med andre ord kuuult.
  Ha en fortsatt fin dag!
  Pernilla

  SvarSlett
 5. Hei... Digger luene dine, særlig den rød. Fikk absolutt ikke noen nissevibber på den, kunne faktisk tenkt meg en sånn selv... :O)
  Flott bilder av to kjekke barn!

  SvarSlett
 6. Hehe, restegarnsforbannelsen...Nydelige luer og flotte modeller, spesielt hun proffe med den lilla lua ;) Takk for koselig hilsen hos meg, jeg legger meg til som følger her og nu!

  SvarSlett
 7. Herleg med nyord. Kjøper glatt pinnefersk. Stilig ord og veldig beskrivande.

  SvarSlett
 8. Søte barn :) Og kule luer, ikke så dumt å lage dem allerede nå, mindre plikt!

  SvarSlett
 9. Herlige luer - og nisse tenkte jeg ikke før jeg leste det! Deilig med litt bærføtføre da! =)
  Klem =)

  SvarSlett
 10. Fine luer og fine modeller. Kjenner til kameraskye barn har to på 9 og 11 ;)

  SvarSlett
 11. Å så har du sydd i knapper!! fasinerende! Lurer på hvorfor det alltid er det som skal stoppe meg?? Luene var fine iallfall, og modellene like så! Til og med hun med fiske munn og modell hake;) Og barbent i gresset er noe av det beste som finnes! Jeg må ut og prøve! ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 12. Herlige luer! Og for noen supersøte barn!
  Hmm... Kanskje jeg skal prøve meg på noen av de luemønstrene? Kommer aldri så langt at jeg får strikket så mye som en lue til meg selv. Merkelige greier.

  SvarSlett
 13. Nydelige luer, og dere kledde dem alle tre! Likte veldig godt den røde, må antagelig sjekke den ut når det nærmer seg høst ;)

  SvarSlett
 14. Det er alltid underhaldane å lese bloggen din, du skriv med god driv.
  Luene var flotte.

  SvarSlett
 15. Snertne luer! Likte den røde godt, finfin på både avlegger 1 og 2!

  Du er altså så effektiv på både blogging og strikking for tiden at en annen latsab kan få helt bakoversveis! Kanskje jeg må strikke meg ei lue jeg også; sånn for å holde håret på plass om ikke annet?

  Takk som alltid for masse inspirasjon og god underholdning. (o:

  SvarSlett
 16. Selv om ikke mote trender hos deg så ligger du likevel langt, langt, laaaaaangt foran enkelte andre ;)))
  Fin lue, ja. Seg den eller holdt den seg, Rikke?

  SvarSlett
 17. Den siger littegranne, men akkurat passe mye for en baggylue. Fikk lyst til å ha i flere farger!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.