6. april 2011

Knappemysteriet

Med en diger knappesamling skulle det være enkelt å finne knapper til kjolen jeg strikker på. Men neida, siden jeg trengte seks knapper, og stort sett kjøper i sett på fem når jeg kjøper inn like knapper, så var det lite brukanes i hus. Jeg fant noen sjarmerende på nærbutikken (den med øks, vaskemaskin, garn, melk og brød på samme kasselapp) og kjøpte tre marihøneknapper for å teste hvordan de funket. Tre, ja. Ahem. Skulle vært seks. Kommer på antallet neste gang jeg er på butikken, så jeg kjøper da tre knapper til. Legger dem på et lurt sted. (Noen som hører varselbjeller ved lurt sted?)
Så langt alt vel.Seks knapper i hus. Så feller jeg av, fester tråder og skal til å sy knappene på. Finner frem marihønene, men da er det bare tre der. Arg.

Går på butikken for tredje gang og kjøper tre marihøneknapper til. Ler litt nervøst når de kommenterer at dette er de siste knappene.

Setter meg ned om kvelden for å montere knappene på, og mystisk nok er det bare tre knapper på bordet nå. Da har marihønene flydd avgårde til andre jaktmarker eller hva nå marihøneknapper bedriver tiden med. De er trolig samlet på den lure plassen jeg la dem, og den er altså så lur at selv ikke jeg finner dem.

Prosjekt marihøner forkastes.

Syr på fem knapper med polkadottknapper istedet, men har da såklart bare fem knapper jmfr hvor mange jeg pleier å ha av en type. Syr på allikevel, og satser på at garnbutikken i nabobyen har polkadottknapper igjen, siden jeg kjøpte dem der sist. Syr dem også på sånn at jeg vet hvor knappene er, for de skal jommen ikke få rømme sammen med marihønene.

Hadde de rød polkadottknapp idag? Niks.

To be continued.

20 kommentarer:

 1. Ja, det må jeg si var litt av en historie. Marihøneknappene ligger på et lurt sted men dukker antageligvis opp igjen når du minst forventer det. Håper også du får tak i en polkadottknapp til!

  SvarSlett
 2. He he he jeg har alle kanppene på store glass, men finner aldri nok like alikevell :0 Lykke til med knapperier :)

  SvarSlett
 3. HIhihi...snakker om uflaks! :) Gleder meg på fortsettelsen!

  SvarSlett
 4. Polkadotter fåes kjøpt hos Stickfrossa - men om de er samme, se det er en annen sak, hehe. Lykke til!

  SvarSlett
 5. *fnis* Har du vurdert å sette på seks ULIKE knappar?

  SvarSlett
 6. Hehe, det skal jammen ikkje vera lett! Gler meg til å sjå resultatet. :-)

  SvarSlett
 7. For ei historie :D Eg krysser fingrane for at knappane dukkar opp att snart.

  SvarSlett
 8. Lure steder er ikke alltid så lure likevel. Har du hørt om hun som lagde seg ei kasse og malte "et lurt sted" utenpå. Der legger hun alt som skal legges på et lurt sted - lurt - ikke sant?
  Du kan jo alltids håpe at marihønene flyr hjem igjen:)

  SvarSlett
 9. Fnis!

  Jeg har løst problemet med for få knapper ved å kjøpe poser med femti eller hundre av gangen når jeg finner fine knapper på ebay. Og lagrer selgerne med fine knapper.

  Jeg mener, jeg har ikke råd til snellaogpetronellaknapper på alt...

  SvarSlett
 10. Hehe, utrolig festlig! Noe sier meg at du bør begynne å kjøpe 6 knapper i slengen? Bedre å bruke 5 og ha 1 igjen som dekorknapp til et annet prosjekt, dersom du kun trenger 6!

  SvarSlett
 11. Hahaha...sitter her og ler så jeg rister. Kan du ikke bare løse det ved å ha eb\n knapp som skiller seg ut? Ser det er mange plagg som har en "kontrast-knapp" som 2.dre knapp. :)

  SvarSlett
 12. Er spent på fortsettelsen. Enkelt skal det jo ikke være, men kjøp knapper uten vinger neste gang da :)

  SvarSlett
 13. HAHAHA, det høres veldig kjent ut! Men hva med å begynne å kjøpe sju knapper istedet for fem?

  SvarSlett
 14. Du..har sett på den oppskrifta, og så lurer jeg på: hvilket garn bruker du? Kall meg dum, altså, men jeg skjønner ikke helt strikkefastheten/garnet - og på "litt større pinner?" HæH??
  Mvh igjen:

  SvarSlett
 15. Åh, så kjipt da...men du finner dem nok igjen en gang du leter etter noe annet!!

  Morsomt å lese hvertfall ;-)
  Klem

  SvarSlett
 16. Innestemmen: (bra nick, forresten!) du bruker to størrelser på pinnene, en litt mindre pinnestørrelse ved ermekant og kjolekant og avfelling, og en litt større ved resten av kjolen. Strikkefastheten er altså beregnet fra det du strikker storparten av kjolen med. Jeg brukte Lanett og 2 til kantene, og pinne 2,5 til hoveddelen.

  SvarSlett
 17. Tusen takk for svar, Monstermønster!
  Bra nick selv, du. =))

  SvarSlett
 18. Haha, jeg må le litt for meg selv her jeg sitter og later som jeg ikke ser kattepusen som raster rundt føttene mine og jager hybelkaniner som jeg også later som jeg ikke ser. Du skriver så levende og bra at jeg nesten glemmer de fantastiske strikkeriene dine, men bare nesten..

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.