9. februar 2011

Grått er flott!

025
Jeg har til nå likt mest å vise frem strikkeplagg med en person inni, for det er mye lettere å se hvor bra et plagg fungerer når det er en kropp å henge det på. Men idag streiket modellen, og ingen bestikkelser i verden kunne få ham til å stille opp på bilder. Og det får jeg respektere.
Av pinnene denne gangen: flettegenser til sønnen, strikket i Drops Karisma. Strengt tatt skal arangensere og flettegensere helst strikkes i ren ull, men unge herr-sølepytter-er-for-å-hoppes-i begynner å bli så lang at det er litt mer ork å håndvaske genserne. Så da ble det et superwashgarn denne gangen. Jeg er for at plagg skal brukes, og vil gjerne at barnehagegensere skal se fine ut, og da må man kompromisse.
020
Karisma fra Drops er et nytt bekjentskap for meg, jeg brukte litt av det i heldressen, siden jeg hadde vært i en garnbutikk sammen med yngstefrøkna, og hun gikk amok og dro av magebåndene på noen nøster Karisma.Det betydde at jeg måtte kjøpe de nøstene selv om to nøster Karisma ikke sto på handelappen.
Aldri så galt, for det gav meg sjanse til å prøve garnet, og jeg synes det er mykt, viser maskene bra (good stitch definition) og er godt å strikke med, til tross for at det er superwash. Før har jeg brukt Smart fra Sandnes til superwashgarn i mellomtykkelse (50 gram = 100 meter) men nå seiler Karisma opp som favoritt. Smart har mer superwashfølelse enn Karisma, og jeg syntes K føles mykere.  Grei pris og, 25 kr for et nøste.
022
Genseren er fra Sandneshefte 1008 mix barn, et hefte som anbefales om du leter etter fine guttemodeller. Jeg fant fire guttegensere som falt i smak, ikke verst i ett hefte. Denne er opprinnelige strikket i Sandnes alpakka, men jeg ville altså prøve den i Karisma. (Brukte da maskeantallet til fireårsstørrelsen og lengden til 6 år, siden det passet med strikkefastheten min).
Denne er enkel i modellen, men jeg likte hesteskoflettene som er foran, bak og på ermene. Raglanfelling er alltid kjekt på barnegensere. En vakker dag skal jeg strikke arangenser til poden (nettopp fått Alice Starmores Aran Knitting (utvidet versjon) i posten, og har da fine ting til han blir sånn 12-14 år i størrelse)
6,5 nøster med Karisma gikk med, på pinne 3,5.
Bea har strikket den i Sterk, og jeg falt for den! Takk for inspirasjon!

38 kommentarer:

 1. Så rart - jeg sitter her og strikker guttegenser i Karisma, jeg óg. Men dette er garn som er kjøpt for en god del år siden, og det står håndvask på. Så de må ha gjort det om til superwash i mellomtida.
  Jeg har også lyst å srikke den modellen der med fletter på, men denne gangen ble det striper, siden jeg hadde tre nøster hver i tre farger i beholdningen min. Og raglan er genialt!:o)

  SvarSlett
 2. Kjempefin!!! Og jeg er enig i at Karisma slettes ikke er det værste blant superwash :-D

  SvarSlett
 3. Berre hyggeleg!! Og jammen er den flott i grått óg! :D Trur nok denne genseren kjem til å stå på lista mi fleire gonger eg..

  SvarSlett
 4. Kjempelekker sak. Tror jeg må kjøpe mønster, garn og diskre glemme det hos farmor. :-)

  Karisma er godt å strikke med, jeg kommer nok til å bruke det mer framover.
  Eller er det definitivt smart å ta med ungene i butikken når man er på utkikk etter nye garnkvaliteter og farger for testing. :-) Selv om jeg synes butikkene burde ha glitterakryl på øverste hylle langt utenfor barns rekkevidde.

  SvarSlett
 5. Kjempefin! Har ikke prøvd flettemønster ennå... Men det der var en veldig fin guttegenser, ser at det er mindre utvalg til dem ja...
  Ble veldig nyskjerrig på garnet jeg som har strikket MASSE i smart så blir nok nødt til og prøve det etter hvert :)
  Tusen takk for gode tips!

  SvarSlett
 6. Ellen, Karisma var før ren ull, men er erstattet med samme tykkelse i superwash. Så det er helt rett.

  SvarSlett
 7. Nydelig genser!! Jeg deler din lidenskap for Aran og har også den samme boken fra Alice Starmore. Fantastisk bok. Jeg har dessverre ikke strikket noe fra den enda, men det blir, det blir!

  SvarSlett
 8. lekker !!! Denne blir han flott i!! En fin gutte genser, liker når de er enkle, men har det lille ekstra, og det ga jo flettene! Ha en flott uke!

  SvarSlett
 9. Dette var ein fin genser! Eg har heller aldri prøvd Karisma, men det er kanskje snart på tide. Skal berre rydde litt plass i garnlageret først. :)

  SvarSlett
 10. Veldig fin genser! Den kan du være stolt av og jeg er sikker på at den uvillge modellen ser kjempefin ut i den!

  SvarSlett
 11. Kjempeflott genser! Jeg er overbevist om at han er den tøffeste gutten i barnehagen! :)

  SvarSlett
 12. Kjempeflott genser. De flettene gjorde seg virkelig

  SvarSlett
 13. Grått er flott ja - helt enig! Og særlig med rød bakgrunn:) Helt enig i at strikkeplagg skal brukes, og jeg må si at jeg blir litt lei meg når jeg nå sitter og strikker på en kjempefin heldress og tenker at "denne kan hun aldri ha i barnehagen!". Klær og strikk til kun helgebruk er rett og slet litt for dyrt spør du meg! De vokser jo så fort ut av det... Håper den lille herren blir fornøyd:)

  SvarSlett
 14. Oi, for en lekker genser! Selv om jeg er både større og eldre enn mottakeren - og ikke en gang gutt - så kunne jeg veldig gjerne tenkt meg en sånn :)

  SvarSlett
 15. Åh, så lekker. Grått ER flott! :) Ser ut som en tidkrevende prosjekt.. Du er flink! :)

  SvarSlett
 16. Denne var knall fin!!! Super guttegenser! Helt passe mengde fletter og ikke minst veldig fine fletter!!!!!

  SvarSlett
 17. veldig flott genser. Synes også karisma er et godt garn å strikke med :)

  SvarSlett
 18. Kjempefin genser! i det heletatt var det veeeldig mye fint på bloggen din, litt av en produksjon : )
  Har aldri laget et så stort prosjekt som en genser (ikke en barnegenser engang), men jobber med saken

  SvarSlett
 19. Synd jeg ikke har noen smågutt å strikke til, for da skulle jeg strikket denne - liker det enkle og rene designet, og fletter er alltid gøy! Ser at Karisma seiler opp som en favoritt hos flere. Skal bli interessant å høre hvordan det oppfører seg i bruk, sammenlignet med de andre superwash "hundremetergarnene" (Smart, Falk o.l.)

  Og grått er best da - min all time favorittfarge. Ingen over - ingen ved siden. God torsdag!

  SvarSlett
 20. Den var jo bare utrolig flott. Har selv aldri strikket i Karisma, men kanskje jeg skal gjøre et forsøk? Takk for nok en inspirasjon til flott guttegenser (noe som jeg synes er en mangelvare der ute hos de norske garnprodusenter..)

  SvarSlett
 21. Råflott, som vanlig.

  Og, igjen, så er det veldig deilig for oss andre guttemødre at du snuser opp fine oppskrifter for oss. Det er neimen ikke alltid så lett.

  SvarSlett
 22. Den ble kjempefin! Tror jeg må se etter det heftet neste gang jeg er på butikken ja:-) Og jeg er helt enig med deg angående smart vs karisma - karisma er bedre synes jeg. God helg, hilsen Hanne.

  SvarSlett
 23. Den er smuk, hverken mere eller mindre!
  Karisma er rigtig godt, og jeg er enig i, at superwashfølelsen ikke er så tydelig i det som i andre garne. Jeg kan bedst lide, hvis garnet stadigvæk føles af det uld, det er lavet af.

  SvarSlett
 24. Nydelig genser! Jeg visste heller ikke at Karisma var gjort om til superwash. Kjekt å få greie på:)

  SvarSlett
 25. Jeg er nødt til å innrømme at jeg vsker alle ullklær i maskina, på håndvaskprogrammet. Bortsett fra at jeg nesten tror den er flinkere enn meg (har klart å krympe gensere ved håndvask, å ja) så vet jeg av smertelig erfaring at den håndvasken aldri blir noe av. Jeg liker ikke superwashgarn, jeg synes det føles som plast, så... ullgensere. I maskina. De har gått bra inntil videre... (bank i bordet!).
  Genseren er kjempefin forresten, god idé med flettegenser til gutt!

  SvarSlett
 26. Nydelig! Grått er flott og raglangenser med fletter er veldig fint til gutter. Herlig farge på bakgrunnen din, her kommer den fine gråfargen veldig godt fram. Liker hefter med gode guttemodeller, de vokser ikke akkurat på trær :)

  SvarSlett
 27. Helt enig! Den er kjempefin.

  Du har vunnet en trøstepremie i trekningen på bloggen min. Send meg navn og adresse til denne e-postadresse: hilde.- @ hotmail.com (uten mellomrommene rundt @), så får du snart trøstepremien i posten :-)

  SvarSlett
 28. Takk for tips! Denne legger seg i køen, jeg digger å strikke fletter og gutta liker ullgensere! God kombinasjon! Et annet garntips fra Drops er Merino Ekstra Fine om du ikke har testa det. God tvinn gir veldig definerte masker i fletter. Litt i overkant superwash mykt kanskje (gjør meg litt skeptisk, men småtrollene glade...), men deilig å strikke med og å bære.

  Karisma er ennå uprøvd her i huset, men til den prisen kan jeg godt tenke meg å strikke en testgenser! (o:

  SvarSlett
 29. Takk for tips! Denne legger seg i køen, jeg digger å strikke fletter og gutta liker ullgensere! God kombinasjon! Et annet garntips fra Drops er Merino Ekstra Fine om du ikke har testa det. God tvinn gir veldig definerte masker i fletter. Litt i overkant superwash mykt kanskje (gjør meg litt skeptisk, men småtrollene glade...), men deilig å strikke med og å bære.

  Karisma er ennå uprøvd her i huset, men til den prisen kan jeg godt tenke meg å strikke en testgenser! (o:

  SvarSlett
 30. Lovely shade of grey and beautifully knitted :)

  SvarSlett
 31. Det er toppers med tips om fine strikketing til gutar. Junior på snart fem år syns at Frøkna ( 2.5 år ) får så mykje meir strikkating enn han... og det stemmer desverre. Det er så mange fine ting til jenter, og så lite til gutar.
  God helg.

  SvarSlett
 32. Åh - så vakker genser! =)

  God helg!

  SvarSlett
 33. Utrolig lekker genser! Og ja, Karisma er knallgodt å strikke med!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.