6. desember 2010

Bli ny!

spisslue naturhvit
To nøster Pickles Cashminero silk meldte seg til bli ny-dag. De hadde kommet til husstanden som forlokkende garn (oioioi, silke, ull og kasjmir, hva mer kan en ønske seg i garn?) men var blitt liggende på grunn av fargemisnøye. Naturhvitt synes jeg selv går mer mot ...tja, naturhvitt med vekt på hvitt, mens disse to nøstene insisterte på å gå mot grå/utvasket grå.
De to nøstene gikk med på å prøve seg som spisslue, og da lua var ferdig var jeg enda mer sikker, her trengtes det fargeanalyse og bli ny-repotasje! Det er kjedelig når nylua ser ut som den er kommet med i feil vask før den er tatt i bruk.
fargebad
Så da; redningen ble fargebad fra Spinnvilt, Jaquardfarger som holder. Fargene er kjøpt inn for å farge ullbodyer til yngstebarnet, som gravid kjøpte jeg naturhvite bodyer og syntes det var så nydelig. Jeg hadde glemt at babyer som spiser og beveger seg, har en tendens å søle drit som setter flekker. Løsningen er farge.
Farget ferdig og fager rød, så var den klar til bruk, men jeg syntes den var litt slaskete (siden jeg hadde sett med et halvt øye på oppskriften, så den ble litt stor...) så lua fikk seg enda en forandring, denne gangen i vaskemaskinen på vanlig 40gradersprogram.
_MG_2082
Hoho!
Lærdom til senere; ull tover, kasjmir tover, men SILKEN tover ikke. Så lua ser ut til å være strikket i boulchégarn, sånt garn med løkker på. Hihi! Hadde vi hatt en bli-ny-konsulent med på dagen, så hadde konsulenten sagt noe sånt som -herlig, frekk, effekt! Er det ikke GØY å bli ny, dere? Og de tidligere grå nøstene hadde nikket tappert.

Spisslue før og etter
Enhver bli-ny repotasje har obligatoriske bilder, FØRbildet i dårlig lys og lite flatterende vinkler. Sånt ala passfotoet ditt. Og ETTERbildet har ti kilo mindre, gyldent lys og lønnsforhøyelse.
Farging var gøy! Og resultatet bra. Varm, tovet lue til minsten.

18 kommentarer:

 1. Det ble en nydelig lue! :)
  Herlig varm farge:)

  SvarSlett
 2. Veldig artig bli-ny sak ;) Og resultatet vart veldig bra! Kor er oppskrifta frå, likte den hua veldig godt

  SvarSlett
 3. Nydelig lue, nydelig farge og nydelig barn :-)

  Kos deg videre i adventstiden :-)

  SvarSlett
 4. Nydelig lue! Deler du hvor oppskriften kommer i fra?

  SvarSlett
 5. ja, lurte på kor du hadde henta oppskrifta??? lua ble kjempefin og lekker med ny farge :)

  SvarSlett
 6. Nydelig lue og artig med garnfargetips! Men hvor kommer oppskriften fra?

  SvarSlett
 7. Hehe, for en kul "bli ny"-reportasje. Gratulerer med meget vellykket resultat, som ganske sikkert holder seg langt bedre en litt tvilsomme "husmor-makeovers" i KK. (Huff, var jeg litt fordømmende nå? Jeg trekker det selvsagt umiddelbart tilbake.)

  SvarSlett
 8. Det er spennende å farge, og spesielt når resultatet ble så bra som det ;)
  Har du laget oppskrift selv eller har du en link å dele med deg?

  Har lenge tenkt om jeg skal prøve meg på pixielue med hals, men likte mye bedre denne ;) Toppluer er flott ;)

  SvarSlett
 9. Morsomt innlegg! Syns det ble en nydelig farge på spisslua, som for ævrig bar veldig fin:)

  SvarSlett
 10. Fantastisk bli-ny reportasje. skulle ønske jeg var så kreativ som deg. *sukk* Fortsett sånn ;-)

  SvarSlett
 11. Humoristiskt och lärorikt inlägg :)
  Jag har hängt här på din blogg ett tag utan att ge mig till känna men nu är det dags.
  Diggar verkligen det du gör och får massor av inspiration till att ta fram garn ur mitt allt för stora lager! Har nyligen avslutat två tröjor efter mönstret på Rullegenser från Nøstebarn. Är det ok att jag länkar till dig? Det var ju ändå här jag såg dem först!

  SvarSlett
 12. Det var en "totally makeover". Særdeles vellykket må jeg si :-)

  SvarSlett
 13. Heia! Kjempefin farge på den lua. Burde vel egentli farga hvite (nå grå) ullbodyer jeg også...

  Som fast leser tillater jeg meg å spørre om hjelp - jeg har ett innlegg på bloggen nå om en vott som mangler en venn - fordi mønsteret er forsvunnet. Kan du hjelpe?

  Hilsen Marthe

  SvarSlett
 14. Du store min - det var ivrig innsats for en lue, men så ble den jo fin da! Jeg er stygt redd for at jeg har noen nøster av samme garnet - som har blitt liggende på vent fordi fargen var litt "møkkete". Og farging og toving er jo veldig gøy da...

  SvarSlett
 15. Kjempefin lue ble det, nesten litt juleaktig etter farging. Regner med at den blir godtatt av barnet :) Den oppskriften har jeg også en plass, husker også at den var dansk. Men hvor den kom fra, om jeg har fått den eller kjøpt den husker jeg jo ikke :)

  SvarSlett
 16. Så morsomt!! Den ble jo helt super i rødt.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.