3. oktober 2010

Høstlyng

IMG_1393

Ofte kommer jeg over gode ideer i blogger og tenker, det der skal jeg jommen prøve en gang! Stort sett glemmer jeg det, eller det kommer noe annet mer fristende rekende, men et par gode ideer klamrer seg fast i hjernebarken. 

Dette er en god ide jeg kom over for lenge siden (men finner ikke bloggen igjen, tror den er slettet?) å kombinere strukturmønsteret fra lua  i Myk Start-boka (samme som i Mini fra design.club.dk) med en jakke. Jeg valgte å strikke knappestolper i rillestrikk samtidig mens jeg strikket jakken, og startet og avsluttet med riller. 


IMG_1362

Strukturen er fleksibel og veldig tøyelig siden det strengt tatt er en jakke i ribbestrikk. Og jeg synes den er funker bra til begge kjønn. Denne gangen valgte jeg et nydelig høstlyngfarget garn, Isagers Høilandsgarn som har et flott fargespill. Garnet minner om Shetland soft, Duo, Tvinni, Askeladen totrådsmerino i tykkelse. 

En fin høstjakke til en høstbaby! 160 masker på pinne 2,5 gav ca str 3-6 mnd. Strukturen er fra Myk Start, resten av jakka er komponert selv. 

Og fargene minner meg om høsten. Jeg har startet med jobbing og pendling, og enn så lenge så koser jeg meg med lydbøker, Nyhetsmorgen på P2, høstfarger på fjellet og vakker natur samt en og annen sau som må jages av veien på Riksvei 17. Veien er kåret til en av Norges vakreste (kystriksveien) og når man skal pendle til jobb, så er det fint at det er mye vakkert å se på. Til vinteren håper jeg å spore opp en å pendle sammen med, så jeg kan bruke tiden på strikking... 

33 kommentarer:

 1. For en god idé! Så rart, jeg holder på med en sånn lue akkurat nå (i silkeull fra askeladen) og satt i går og tenkte at jeg kanskje kunne bruke restegarnet fra genseren jeg lagde i Højlandsgarn til å lage en til... En jakke er jo enda bedre! Kanskje man kan kombinere med Elisabeth Zimmermanns februarbabyjakke?

  SvarSlett
 2. Utrolig herlig farge, Merete - og lekker design.

  SvarSlett
 3. Nydelig jakke! Kjempefin farge også.

  SvarSlett
 4. Ah, nydelig farge og stilig design! Lignet veldig på supersoft fra Holstgarn, med det vakre fargespillet. Rv17 er en fin strekning å kjøre, der har jeg kjørt utrooooolig mange ganger i forbindelse med besøk hos min fars familie som bor på et lite nes i Meløy. Den er riktignok ikke fin som i "rett og fin", men som i fin-natur-fin! :)

  SvarSlett
 5. Herglig jakke i en nydelig farge:)

  SvarSlett
 6. Kjempefin farge! Og jeg er helt enig i at RV 17 er verdens vakreste - var der i sommer! :-) Ønsker deg en fortreffelig søndag!

  SvarSlett
 7. Veldig fin jakke, nydeleg farge!

  SvarSlett
 8. Nydelig jakke i nydelig farge:)

  SvarSlett
 9. Kjempe fin jakke i en nydelig farge :D

  SvarSlett
 10. For en flott jakke, rett å slett nydelig. Er så glad i det "mønsteret" enkelt, men likevell så flott ;)

  Lykke til med pendlekompis jakt ;)

  SvarSlett
 11. Vakker jakke i vakker farge!
  Godt komponert :-)
  Ha en fredfylt søndag.

  SvarSlett
 12. For en nydelig jakke!
  Håper jeg en gang blir så flink å strikke at jeg kan lage en sånn uten mønster!
  *øve*:)

  SvarSlett
 13. Skikkelig nydelig jakke, og hvilken lekker farge !!

  SvarSlett
 14. Flott farge på ei super jakke. Nok ein gong er det fantastiske ting som kjem frå dine strikkepinnar.

  SvarSlett
 15. Nydelig jakke!

  Jeg tror bloggen du tenker på er den nå nedlagte bloggen til Fru Fryd. Jeg har selv en uferdig jakke i dette mønsteret liggende på prosjektsiden min på ravelry. Kanskje jeg burde ferdigstille den...?

  SvarSlett
 16. Nydelig jakke!! :-)

  SvarSlett
 17. så fin,og krativt,jeg holder på med mini selv til barsel gave,syns formen og tykkelsen på jakken er så god og fin:)

  SvarSlett
 18. Kjempefin jakke. Liker så godt mønsteret som du har hentet fra myk start luen..
  Nydelig og slett ingen dum idé. :)

  SvarSlett
 19. Heilt nydeleg farge og effektfullt og enkelt mønster. Hm, den skal eg hugsa.

  SvarSlett
 20. Den jakken ble jo kjempe fin da.
  Kjekt at andre prøver ut ideer,så kan slike som meg komme å smugtitte.

  SvarSlett
 21. Å, for en nydelig kreasjon!
  Jeg elsker lilla -og raglan! Jeg må si dette er en av de mest inspirerende bloggene jeg vet om! Stå på, du er superflink!

  SvarSlett
 22. Nei for en herlig jakke i en aldeles vidunderlig farge!!!!!
  Tok meg forresten den frihet å legge deg til i bloggrullen på den nye bloggen min, siden jeg hadde deg på den gamle! Vet ikke om du har fått med deg at jeg har flytta engang. Mulig du har kommentert det også, men jeg flyr rundt med hodet fullt av pensum litteratur om dagen, så jeg får ikke med meg så mange detaljer forøvrig. Bær over med meg;)
  Ønsker deg og dine en fantastisk høstuke!

  SvarSlett
 23. Kjempefin, ble den! Herlig farge.

  SvarSlett
 24. HM, sånn har jeg det også gitt! Er så masse man synes er lurt og vil prøve seg på men mye mindre finner veien til pinnene, og kanskje det er like lurt? Vi hadde jo ikke rukket annet enn å strikke;-D

  Men ja, den jakka ble flott og det var en lur idé å forfølge!

  SvarSlett
 25. Den ble virkelig fin! Digger lilla i alle forskjellige toner. Jeg strikker i lyngfarge selv om dagen og det blir en riktig så skarp og stripete dress.

  SvarSlett
 26. Se der ja! Denne så jeg også en gang og skulle huske idéen til jeg trengte den, men hvilken blogg det var husker jeg ikke :) Det ble en nydelig jakke i en enda finere farge!
  Riksvei 17 er vakker, men dårlig vedlikeholdt og svingete. Naturen er selvsagt vakker, er vel forpliktet til å mene det siden jeg bor i utkanten av denne veistrekningen. Håper du finner noen å pendle sammen med, koseligere å kunne strikke mens du reiser :) Pendler du langt forresten? Vi sees.....

  SvarSlett
 27. Knall resultat. En fantastisk jakke, både mønster og farge.
  Og heldig du som har en sånn pendlevei og ikke sitter i rush og eksos frem og tilbake.

  SvarSlett
 28. Så flott den ble! Designet og fargen matcher perfekt :)

  SvarSlett
 29. Veldig fin jakke! Jeg liker så godt når klærne ikke er så vide

  SvarSlett
 30. Hjarteleg takk for inspirasjon (nok ein gong)! Takka vere Høstlyng-jakka di vart eg kjend med Højlands-garnet, og no har eg laga ei "Vinterhimmel"-jakke i same garn (men anna mønster og andre fargar).

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.