31. oktober 2010

Blåkläder

mini palett
Jeg er igang med blågenseren jeg etterlyste fargeforslag til. Takk for gode innspill! En gang i blant låser seg man seg fast i tanker om at -æsj, jeg har jo ikke noen farger i garnlageret som passer til marineblått! Men om ikke jeg hadde i lagreret, så er det jo noe som heter garnbutikker.
Ideen er flerfarget bærestykke i rillestrikk, og marinablått glattstrikk videre. Valget falt på Sandnes minipalett; og det er fine, lange fargeskift. Minuset er at tråden varierer endel, skulle tro det var noe jeg hadde kreert selv med rokk og ull. Effekten blir fin, så får vi håpe at mottager blir fornøyd.
Jeg er godt igang, og har kommet fra nakken og delt av til armer, og mangler 27 cm med marineblått på bolen, eller regnet om til masker: 23760 masker før ermene skal strikkes. Godt vi skal se Battlestar Galactica i kveld, jeg trenger å gjøre noe annet samtidig. For dette er K-J-E-D-E-L-I-G!
enda ett
Og egentlig er jeg monogam i strikkinga, det er raskere å bli ferdig med kjedelig strikketøy om du holder deg til det strikketøyet og blir ferdig, men det var så dørgende... at det ble strikket en calorimetry til. Det fine med kjedelige strikketøy er at da blir man hyperkreativ på hva neste prosjekt er. Jeg hater nemlig å bli ferdig med et strikketøy og ikke vite hva neste er.
Gjesp.

14 kommentarer:

 1. Åh, det høres veldig fint ut, den gleder jeg meg til å se!

  Veeeldig fin lilla caloriemetry da, lenge siden jeg har strikket noen, de er jo veldig lure.

  Jeg har det samme med å ikke vite hvad jeg skal strikke når jeg er ferdig, kan faktisk bli ganske stresset av det, særlig hvis jeg har planlagt å se film og ikke har noe klart.

  SvarSlett
 2. Å, jeg skulle ønske jeg klarte å være strikkemonogam. Jeg burde være streng med meg selv og ta fatt på ufo-haugen når jeg er ferdig med julegavestrikkingen.

  Det blir morsomt å se hvordan genseren blir ferdig :O)

  SvarSlett
 3. Nydelige farger du har valgt:)

  SvarSlett
 4. Battlestar Galactica! I loves. Vi ble ferdige med alle episodene før sommeren og jeg savner det :)
  Blir morsomt å se genseren!

  SvarSlett
 5. Oh, spennende garnvalg! Nå er jeg kjempenysgjerrig og spent på hvordan genseren bli! Strikk, strikk, strikk! Heia, heia, heia!! :D

  SvarSlett
 6. Nydelige farger i garnet du har valgt i tillegg til det blå :)

  SvarSlett
 7. Hep, hep! Må vi så vente helt til jul med at se det færdige resultat?

  SvarSlett
 8. hehe kjenner meg igjen med det å strikke på "langvarig=kjedliig" prosjekter,jeg er jo en heldig gris og har bar 16 ufoer,huh for et par uker siden hadde jeg ingen:P

  SvarSlett
 9. Spennende prosjekt, gleder meg til å se resultat!

  Heldige deg som har usette Battlestar Galactica episoder tilgode, skulle gjerne hatt en sessong eller fler og nytt sammen med strikketøyet nå! Superbra serie! Med utrolig lite strikkeinspirasjon i, kan nesten ikke huske et eneste strikkeplagg derifra... Enspora? (o:

  Ha en fin (og spennende) kveld.

  SvarSlett
 10. Det blir i hvert fall spennende å se det ferdige resultatet! :)
  Superfin farge på cal`en da. :))

  SvarSlett
 11. Høres spennende, ut, denne gleder jeg meg til å se. :o)

  Jeg er IKKE monogam når det gjelder strikking, her flyter det av påbegynte prosjekter. Et stort til TV-titting, et lite til buss-strikk, et som krever konsentrasjon... Bare de blir ferdige til slutt så er jo det det viktigste. ;o)

  SvarSlett
 12. Høres ut som det blir fint! Mini paletten har jo flotte farger, men jeg skulle ønske at Sandnes kunne skjerpe seg litt og lage et garn med mer jevn tykkelse - ALLE er jo misfornøyd med den ujevne tråden...
  Syns det er litt deilig med lange strekk med glattstrikk jeg - da kan man koble ut hjernen, skru på TVen/Pcen, sette på autopiloten og bare strikke i vei. Greit med alt som går av seg selv!

  Ha en fin mandagskveld!

  SvarSlett
 13. Har aldri prøvd minipalett..
  Men fargeskiftene ser ut som de er lange, og det kan jeg like!
  Liker ellers å være strikkemonogam selv, men noen ganger skjærer det seg...
  Har lært meg til å strikke når jeg er passasjer, og trenger et enkelt prosjekt, mens alene ... litt mer krevende er på sin plass :-)

  Gleder meg til å se den ferdige genseren.

  SvarSlett
 14. Jeg visste det var en grunn til at jeg liker deg så godt. Kos deg med Battlestar!

  Hvor langt er dere kommet? Vi er halvveis i sesong 3, og dævver av spenning.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.