21. september 2010

7668, 7662 to go

stjernevotter5

Dette er en prøvelapp. Men siden jeg er mer en produktstrikker enn en prosess-strikker så ble prøvestrikkinga av mønsterstrikket gjort om til noe nyttig, nemlig et par votter. Votter kan man knapt ha for mange av, og jeg er svak for sorthvitt til tilbehør til vinterjakka mi. 

Jeg fant et tips om en mønsterbok: 7668 Stjärnor som inneholder nettopp det. 7668 stjerner. Alle stjerner innenfor samme stjerneform. Jeg bestilte boka fra Capris, og en måned senere kom den i posten. #¤%#¤% til transportfirmaet Schenker som feilsendte boka to ganger på rad ... og all ære til Capris som gav prisavslag og fikk ryddet opp i rotet , og sendte med Posten istedet tilslutt. 

Altså, jeg hadde da 7668 stjerner å velge mellom, så da var det for galt å bare begrense seg til 3, og ha like på høyre og venstre? Da har jeg testet 6 stjerner, bare 7662 to go. 


stjernevotter 2

Håndflaten i votten ble en enkel linjer som møtes-mønster, ikke helt på midten. Og vrangborden laget jeg i 1 rett i sort og 1 vrang i hvitt (corrugated rib heter det på engelsk, sånn er det å ha flest strikkebøker på engelsk, da sliter jeg med hva det heter på norsk)

Overgang vrangbord til vott pyntet jeg med estisk flette (se feks vottene jeg har lagt ut mønster på for fremgangsmåte). 


7668 STJERNER

Her er en av sidene i boka, en hel bok med sånn!

Jeg brukte Hello Yarns Generic mitten pattern, altså et gratis vottemønster der du selv kan tegne inn hva du vil ha som mønster. Moro, moro! Anbefaler å printe ut en hel skokk, eller ha viskelær i området. Finfint til personlige votter der du kan feks overføre barnetegninger, navn til mottager, noen stjerner fra 7668 osv, kruseduller, eller hva hjertet begjærer. 


stjernevotter4

Modellen ville ha dem på til middag, men hun er ikke rett størrelse. 

Strikket i totalt 45 gram Finull på pinne 2,5. Neste gang blir det pinne 3, for disse er passe til smal kvinnehånd. Min. Gratismønster, print i vei og kluss med blyant, det er moro! 

Og ja, dette var en prøvelapp. Så fant jeg ut at jeg ikke hadde lyst til å strikke stjerner på en genser allikevel. Og da hadde jeg iallefall et par votter, og ikke en uferdig genser i hjørnet? 

Takker for oppmerksomheten om treåringen, Kjersti. Jeg skal rette det sporenstreks :)

17 kommentarer:

 1. oi det var litt lurt:)takk for tipset,tror jammen meg jeg mangler et par votter i ullskuffen...og capris er super, synd med det som skjedde med transporten men det var jo ikke demmers feil...

  ha en kjempefin uke:)venter i spenning på å se en stjerne genser:)

  SvarSlett
 2. huff nå er jeg for trøtt,glem stjerne genser...

  SvarSlett
 3. Så lurt å lage votter av prøvelappen :) Morsomt med en bok full av stjerner, du får neppe brukt opp alle men.... Jeg har også brukt samme link som deg når jeg har tegnet egne votter, virkelig morsomt!

  SvarSlett
 4. He, he, reknar med du har stjerner i augene. Lekre votter. Trur eg må ta opp att vottestrikking. Det er jo nyttig og bra samt overkommeleg stort.

  SvarSlett
 5. Fineste prøvelappen jeg har sett! :)

  SvarSlett
 6. Fine! Så morsom bok da! Synd du hadde trøbbel med leveringa. Vi fikk nettopp ei pakke med schenker- den skulle egentlig leveres på bensinstasjonen i bygda,(der vi skulle hente) men sjåføren fant ut at det var like enkelt å svinge nedom på tunet med den, han skulle jo rett forbi!

  Nå strikker jeg votter...med fletter...monstervotter...;-)

  SvarSlett
 7. Nydelige votter! Selbuvotter er på min uendelig lange liste over fremtidige strikkeprosjekter...

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte votter! Og ikke værst at du fikk dette ut i fra prøvelapper:)

  SvarSlett
 9. Himmel, finnes det virkelig så mange forskjellige stjerner?! Må si jeg er imponert over forfatteren av denne boka. Da har du jo til 1277 par votter til. Skulle holde til hele familien ut vinteren det.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 10. Fine votter! morsomt med ulike. den boka hørtes veldig interessant ut.

  SvarSlett
 11. Du er rett og slett knallflink og veldig lurt å strikke votter som prøvelapp :) Genialt ;)

  SvarSlett
 12. Stilige, og akkurat etter min smak. Kvifor skal alt vere likt heile tida? ;)

  Ha ei fin veke!

  SvarSlett
 13. Så fine prøvelapper! Strjernebok høres spennende ut, og der har du jo litt å velge blant da! :o)

  Har bare gode erfaringer med Capris, synd at det tok så lang tid å få boken din. Surt når man venter på noe. Men bra at de ordnet opp til slutt i alle fall.

  SvarSlett
 14. Det virker som en fantastisk bok, men er det virkelig mulig å ha 7668 forskjellige stjerner når man har et begrenset antall ruter å tegne på? Er boka verdt prisen?

  Og barna dine er fantastisk søte - som alltid!

  SvarSlett
 15. Utrolig stilige stjernevotter. Nå fikk jeg lyst på nye votter, måtte bare strikkelysten dukke opp etter hvert :)

  Ønsker deg en flott og stjerneklar høst ;)

  SvarSlett
 16. Trivelig at du likte bøken min.

  Beste hilsener
  Britta Johanson

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.