16. august 2010

Jasså? Monstre?

rød heldress

I juli strikket jeg en ny heldress til Snupps, siden den oransje-og-rødstripete var blitt for liten. (Ikke så rart, den var størrelse 0-6 mnd, men holdt godt frem til ca 9 mnds alder) Jeg hadde til og med en bloggpost om fargevalg, men endte med det som var mest praktisk å ha med i kofferten (prøv selv å pakke for 6 uker med 2 voksne og 2 barn i to kofferter...) altså kun en farge. 

rød heldress med monster

Dressen er Nøstebarn sin oppskrift, og jeg må innrømme at jeg er glad i den. Det jeg har å innvende er at det er litt rart at størrelsen er 0-6 mnd, 6-12 mnd og så et hopp til 2 år. Hva skjedde med 1-2 år? Jeg har da valgt 2 årsstørrelsen, og den er en anelse diger til min aktive krabat. 

Og siden den ble ensfarget, så ble det monstre på. Inspirasjonen var lav, så dressen har blitt liggende til nå før jeg tok nåla fatt, og sydde monster med kjedesting på frihånd. 

Ett på armen....

monster visiting

...og ett midt på foran! Med pålimte dingleøyne(hoho, det er upraktisk og forsvinner i neste vask, godt jeg har mye lim, tålmodighet og et håp om at ulldresser vaskes lite).

Faktaboks:

245 gram dobbel tråd Shetland soft fra Malsen og Mor (jeg har brukt fra spolen min), litt svart finull til monstre og pinne 3,5 (ja, jeg strikker løst). Størrelse 2 år, oppskriften er fra Nøstebarn. 

31 kommentarer:

  1. Flott dress, og flott farge! Detaljene med monstrene var prikken over ien!:) Har også strikket denne i sommer, og synes det er så artig å se at ett mønster i så mange varianter!:)

    SvarSlett
  2. Jeg digger monstrene dine! Go girl!

    SvarSlett
  3. Kjempeflott dress! Utrolig kult med det monsteret som titter frem fra kneppingen :-)

    Jeg holder også på å strikke nøstebarndress i Shetland Soft men bruker pinne 4,5 som i oppskriften. Strikker du veldig løst eller har du økt maskeantallet?

    SvarSlett
  4. Flott dress, søt jente og kule monster!!!

    SvarSlett
  5. Superkul! Nå som jeg snaart skal bli tante igjen, tror jeg jammen jeg skal strikke min første Nøstebarndress jeg også.

    SvarSlett
  6. Kjempelekker! Artig at du valgte rød, jeg holderpå med en rød en selv, men med svarte ribber. Nå er jenta så stor at noe annet enn rosa er greit... hehe.

    SvarSlett
  7. Knalltøff monsterdress ;) Og nydelig i ensfarget ;)

    SvarSlett
  8. veldig fin dress...den så god ut å ha på seg:)..artige små monstere også:)

    SvarSlett
  9. Åj, for en flott dress! Og rødt er bare så nydelig farge! Denne likte jeg:) Og det gjorde seg med monserfigurene dine:)

    SvarSlett
  10. Kjempestilig dress med skjønne monstre på ei bedårende lita jente:-)

    SvarSlett
  11. Så flot dress til din pige/jente. Fin detalje med monstrene :-)

    Det gør ikke noget den er lidt for stor, så kan hun bruge den lææænge endnu :-)

    SvarSlett
  12. Får alltid lyst til å helt makne barneplagg som dine - kule farger, monstre og detaljer - knall!

    SvarSlett
  13. Herlig dress i herlig farge :-) Og ikke minst med det lille monsteret utenpå, som står i kontrast mot den sjamøren som er inni :-)

    SvarSlett
  14. Ja, smart med slike små monster som dekorasjon! Også en lett måte å lage dressen "ny" på etter ei stund, ved å brodere på nye figurar rundtomkring!

    Men eg lurer på: er det så lurt å lime på "dingleøyne" på eit baby-plagg...? Min baby driv i alle fall og tygg på alt muleg, også eigne klede, og då ville eg vere skeptisk til både lim og små lause deler ;-)

    SvarSlett
  15. Imponert over at du holder ut med kun en farge underveis i strikkinga, på et såpass stort prosjekt! Stilig ble den uansett, og dressen er genialt god :)

    SvarSlett
  16. Sikke nogle fine monstre:-)

    SvarSlett
  17. kjempefin,åh denne liker jeg også men det med hoppe er litt rart ja...

    SvarSlett
  18. Den dressen er kjempeflott:)
    jeg bare digger monstrene dine!! :)

    SvarSlett
  19. Ultrastilig! Du er flink tilk å "piffe" opp plagg som ellers er litt "vanlige"!

    SvarSlett
  20. Flott dress med nydelig modell. Har selv akkurat strikket den dressen. Veldig god, og nesten et obligatorisk plagg for alle barn.

    SvarSlett
  21. Herlig dress til en skjønn jente spm har blitt utrolig lys i håret i sommer :) Morsomt med monstre igjen, og dressen ble veldig fin i ensfarget.

    SvarSlett
  22. Kjempeartig med monstre på.. :) Dressen ser veldig god ut, og ikke minst fin.. :)

    SvarSlett
  23. Kjempe fin dress, og den gjør seg godt i ensfarget. Artig med monstrene du har brodert på.

    SvarSlett
  24. Flott i rødt! Det finnes sånne øyne med en liten hempe bakpå, så slipper du limen. ;o)

    SvarSlett
  25. jeg er så imponert! Denne hadde jeg brukt ett år på å få ferdig - og så kanskje til og med enda ett år på å få montert sammen.. Digger detaljene med monstrene- Dressen ble super!

    SvarSlett
  26. Skikkelig tøft broderi! Særlig den som titter frem foran :-D

    SvarSlett
  27. KUL! Digger monstret som titter fram framme ;)

    SvarSlett
  28. En veldig fin dress! Synes din ser så mye "finere" ut, ikke så grov? Jeg er i gang med min første nøstebarn-dress, ferdig med første fot. Ble litt/veldig inspirert med de morsomme figurene, kanskje jeg og skal prøve noe lignende? :-D

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.