21. juli 2010

Dominostrikk i ensfarget

dominoteppe i grønt

Av søkeord som dukker opp på bloggen min er dominostrikk nest høyest på lista. Så da jeg fant i flyttelasset et vognteppe jeg strikket for tre år siden (og glemt, kremt...) så er det å tide å bruke det igjen og presentere dominostrikk i ensfarget.

Teknikken er relativ enkel, og som bildene viser; i ensfarget fungerer det godt reversibelt, altså like godt på begge sider. Supert for vogntepper som kan havne litt i en krøll i vogna, og som det er lett at baksiden viser.
dominodetalj

Her er baksiden, ganske dekorativ den også!

Teppet er strikket i Dale babyull i eplegrønn farge.

domino håndkle

Hos mamma henger disse håndklene på toalettet, som jeg for noen år siden strikket i hvit Mandarin petit. Holdbare og klassisk pene. Mamma fikk to av meg, tanter og onkler fikk ett, ett år jeg fant ut at hjemmestrikka håndkler var knall julepresang. Det jeg ikke hadde med i beregningen var at jeg måtte strikke fjorten stykker, og at bomull ikke er mitt favorittfiber på pinnene.

11 kommentarer:

 1. Det er godt med alt som dukker opp frå krikar og krokar. Hm, no fekk eg lyst til å prøve dominostrikk...

  SvarSlett
 2. Kjempefint, kansje det hadde vore tingen å prøvd seg på ein gang!

  SvarSlett
 3. Så nydelig! Må bare si at dominostrikk i ensfarget var myyye finere enn i flere farger. Herlig grønnfarge på teppet :)

  SvarSlett
 4. Lekkert!
  Jeg spekulerer i dominohåndklær til kjøkkenet akkurat i skrivende stund, faktisk. Har malt, så rommet fortjener noe litt finere enn det som var.

  SvarSlett
 5. Det var et nydelig vognteppe du har laget. Hva slags garn har du brukt der? Fine håndklær også:)

  SvarSlett
 6. Kjempeflott!! Dette har eg ikkje prøvd enno. Mykje flottare i einsfarga enn fleirfarga.

  SvarSlett
 7. Teppet er fantastisk flott. Får mer og mer lyst og lære dominostrikk for hver gang jeg ser det nydelige teppene du har laget. :-)

  SvarSlett
 8. Einsfarga var ikkje dumt. Det burgunder vognteppet ditt som du har vist bilete av tidlegare er nydeleg, men det grønne var ikkje så langt unna :D
  Kanskje du kan forklare nærare korleis ein strikkar domino-strikk. Eg kom til punktet der fyrste lappen var ferdig, og så forstod eg ikkje meir.

  SvarSlett
 9. Nydelig med ensfarget dominostrikk! Tror ikke egentlig at jeg har sett det noe sted før... Jeg har aldri prøvd dominostrikk selv, men det frister nå når du viser frem så fine ting i det :)

  SvarSlett
 10. Jeg viste ikke at du strikket toaletter også (hihi!) :P Vognteppet er kjempefint! Pussig, jeg gikk og hadde dominostrikk i tankene for noen dager siden. Det er ganske morsomt å strikke (sier jeg, som bare har strikket en halv dominolue...).

  SvarSlett
 11. Veldig stilig mønster. Fristende å prøve...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.