14. juli 2010

Guide til sørlandsshoppings

sjølingstadshopping

Min fangst: totråds fra Sjølingstad, Kid Mohair fra Sjølingstad, uld/bomuld fra Geilsk og uld fra Geilsk. Lillabølge!
Sørlandet byr på mer enn Kaptein Sabeltann. En liten presentasjon (ikke fullstendig) fra sørlandsbyene vi har vært innom.

Kristiansand: Anbefaler en tur innom Karmin i Gyldenløvesgate 17 (rett ved Domkirken/Elefantapoteket) for stort utvalg (og Duo/design.club.dk-oppskrifter) og masse annet snadder. Dytt reisefølget ditt inn på Peppes rett ved siden av, så får du handle i fred. Da får du tid til å stikke innom Den Blå Dør i gata ved siden av (Kristian 4.gate) der de har Isagergarn og oppskrifter.
På busstasjonen ved kaia ligger en Narvesen som har god utvalg blader, jeg pleier å få tak i Designer Knitting der.

Arendal: Vi kjører stort sett forbi, men stopp gjerne og fyll bensin på Harebakken rett utenfor Arendal (ligger rett ved E39). Så kan du stikke innom Den blå tråd på Harebakken senter, de har stooort utvalg, av blant annet Geilsk design, Nøstebarngarn, Rowan, Sandnes, Dale osv.

Grimstad: Husflidsstua i sentrum har godt utvalg, til tross for veldig tradisjonell utstilling. Særlig norske merker, men de har noe Rowan også.
Rett i nærheten finner du Meretes atelier, mye stilig i sygreier, jeg snopet med meg noen symønster, så pikebarnet skal få noen kjoler i løpet av høsten (håper jeg).

Mandal: ikke bare stor strand, men stort garnutvalg. Dump av eventuelle forfølgere på Sjøsanden, og stikk innom Kunst og Presang på torget (alle norske garntyper), Lina Lund eft (Dale, Sandnes + Lopi, islandsk garn), Bernina (mye søm, men de har Regia, Hjertegarn, garn fra Coats og godt utvalg i knapper og hyggelig innehaver!) og Husfliden (Du store alpakka og Rauma og Knitpicks-pinner)

Og er du først innom Mandal, så ta en biltur til Sjølingstad museumsfabrikk noen kilometer fra Mandal. Greit skiltet når du drar vestover, og der er er museumsbutikk med billig garn (moro med lokalprodusert garn, iallefall lokalspunnet) og kafe og omvisning for de som vil det.

Det er ikke en utfyllende guide, men iallefall noen tips til hvor du kan finne garn sørpå.

23 kommentarer:

 1. Gode tips du hadde der :-)
  Holder jo selv til i disse traktene, men garnbutikker østover er jeg ikke kjent i.
  Kjører ofte E18 forbi Arendal, og har ganske ofte hatt et stopp for å bunkre bensin på Harebakken... Men neste gang tror jeg faktisk jeg skal legge inn en god beinstrekk og ta turen innom senteret...;-)

  SvarSlett
 2. Flott garn du har kjøpt :)

  SvarSlett
 3. Jeg må si jeg er overrasket over fargeutvalget ditt, synes du begynner å nærme deg rosatoner her..... ;)

  SvarSlett
 4. Da vet jeg hvor jeg skal hvis det blir tur hjem i sommer!


  (og så har stoff og stil åpna butikk på sørlandssenteret...det er bare 15 min hjemmefra! Jippi!)

  SvarSlett
 5. Oi oi oi! Dette skal skrives ut.. Reiser til Kristiansand neste uke. Kjempespennende! Ser enda mer frem til turen etter å ha lest dette. :) Tusen takk!

  SvarSlett
 6. Så nydelige farger du har plukket ut! Og takk for tips ang. butikk i Arendal. Den skal jeg stikke innom i løpet av sommeren.
  Tusen takk for inspirasjonen du gir meg.
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 7. herlige farger! Jeg er på garndiett frem til jul (ble overmodig der gitt, da jeg fant en måte å bestille fra Knitpicks på)men du verden..
  Sånn apropos å få handle i fred- på Iknit i London har de skinnsofa og øl til mennene. jeg fikk kose meg riktig så lenge der!


  Har forresten tagga deg i min blogg :)

  SvarSlett
 8. Oi, noen har fått lilladilla! ;) Nydelige farger, og så kjekt med en guide til de ulike butikkene. Jeg leser i guideboken min at håndstrikkede strømper er en av de produktene man bør kjøpe på Malta, fordi det selges overalt der. Da finnes det kanskje en garnbutikk også? *forhåpningsfull*

  Eventuelt kan jeg gå i mitt eget garnlager, det skulle visst være nok der også, hehe.

  SvarSlett
 9. Så fantastisk garnutvalg! Det er jo nesten bedre enn her i Oslo. Jeg skulle ønske at en eller annen garnforretning tar til vettet og begynner å føre design-club, Geilsk og Isager i Oslo snart. De ville få solgt masse garn!

  SvarSlett
 10. Nydelige farger på garnet du har kjøpt ;) Disse tipsene skal jeg jammen skrive opp og ta med meg ;) Bobiltur til sørlandet betyr plass til masse garn....hehehe.

  SvarSlett
 11. åh jeg må til sørlandet nå!!!!

  hihi

  kjempefin kåpe du har laget:)

  SvarSlett
 12. Fantastiske flotte lillafarger! Kunne like godt vært eg som hadde handla de der!

  Ha en fortsatt fin ferie sørpå
  Klem Kjersti

  SvarSlett
 13. Veldig god guide! Er fra Mandal/Kristiansand, og er veldig enig i dine forslag. Visste ikke om Isager, den må jeg sjekke neste mandag ;)

  Ja, det er bedre utvalg på Sørlandet enn i Oslo, det kan jeg love! Kjøper stort sett bare garn når jeg er hjemme ;)

  SvarSlett
 14. Nå tror jeg jammen meg vi har feriert på sørlandet på samme tid! Har fått med meg noen godbiter hjem jeg også:D Nydelig kåpe til veslemor, har også utrolig lyst til å strikke den.. Må bare få ei jente å strikke til:)

  SvarSlett
 15. Jammen flott at du hadde sjekka ut kva som er verdt å sjå på Sørlandet, så slepp eg å bekymre meg for at eg går glipp av noko neste veke :D
  Fargene var "heilt i mi gate", så eg er redd Visa-kortet mitt får bein å gå på.

  Apropos Visa; vet du forreisten dei to einaste orda med a-ending i Bærum?
  Visa og villa :D

  SvarSlett
 16. Det var en flott garnfangst:)

  SvarSlett
 17. Så flotte tips og flott garn du har kjøpt!! Denne skal eg hugse neste gong eg skal til Sørlandet. ;)

  SvarSlett
 18. Takk for gode tips som jeg skal huske på neste gang jeg skal til sørlandet! Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 19. Tusen takk - vi reiser til Kr.sand på fredag :))
  Nydelig garn du har kjøpt!

  SvarSlett
 20. Kjekt å vite-- og nydelig garn du har kjøpt deg! Dyreparken i Kristiandsand er absolutt et sted vi snart skal besøke- akkurat nå er det oppussing av barnerom og en syk katt som har hatt prioritet. KAnskej det blir dyrepark og garnshopping på meg neste uke?

  SvarSlett
 21. Åh, LILLA av missunnelse nå! Ser ut som om den røde strikkebølgen har fått i en dose blått og blitt lilla? Selv om garnlageret mitt er formidabelt, var det flere nøster i fangsten din jeg ville gått på glødende kull for! I allefall en sommervarm Sjøsanden...

  Fortsatt god sommer! Og takk for Sørlandsguiden! Kanskje jeg skulle overtale ungene til en Sabeltann-tur, hvor jeg hopper av på veien...?

  SvarSlett
 22. Hei Merete - ville bare takke deg for at du i bloggen din anbefalte den danske utgaven av Marianne Isagers bok Japan, siden denne hadde oppskrift på pulsvarmere. Noe som den engelske boken ikke hadde som jeg forstod. Jeg fryder meg stort over pulsvarmerne og hadde ikke gjort dette kloke valget hvis det ikke var for deg. Så takk igjen :-)

  SvarSlett
 23. Her er mye fint garn ja, :) og jeg er glad jeg bor rett utenfor Kr.sand (retning Mandal), og har hytte ikke så langt fra Arendal. Så alle disse butikkene blir besøkt jevnlig. Eller forresten, det er visst lenge siden jeg har tatt turen til Mandal og til Sjølingstad. Det må jeg kanskje gjøre noe med snart. :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.