17. juni 2010

Junikalender

junikalender
Plutselig fristet det med noe annet enn strikketøy. Jeg var en racer på korssting da jeg var tenåring, noe som muligens kan forklares med tidlig håndarbeidsinteresse og heftig gresspollenallergi (=best innendørs i de verste pollendagene), evt kan forklares med at jeg var en smule sær tenåring.
Siden da har jeg latt nåla hvile, for hva skulle jeg bruke det jeg laget til? Jeg er absolutt produktperson, prosessen er interessant, men det bør helst munne ut i noe jeg kan bruke til noe.
Jeg har vært på jakt etter en julekalender til barna, og startet letingen da eldste ble født. Det finnes mye rart i julekalendre, og jeg fant ikke den rette noe sted. Den rette henges nemlig opp hver desember i barndomshjemmet... pussig med det der at det er det man er vant med man vil ha. Iallefall når man snakker om jul.
Så nå er jeg igang. Sirlig korssting sys på deilig lin, i rødt og hvitt. Jeg tegnet en skisse av originalen, og gjenskaper min versjon. Mamma sydde vår for tretti år siden i grønt og rødt, jeg syr med hvitt og rødt. Så mine kjære brødre; jeg gir avkall på den i arveoppgjøret :)
Og hvorfor junikalender? Begynner jeg nå, så er jeg sikker på at den blir ferdig til desember. Klar til å bli ranet for sjokolade.
(og burde jeg sy to, eller er det en fin måte å lære å dele på?)

21 kommentarer:

 1. Koselig å dele, men.... Fint med egen... etterhvert :-)

  SvarSlett
 2. Hei, kors-sting er nydelig syns jeg :) Og kombinert med lin og rødt er det VELDIG flott. Og veldig jul! Jeg går og funderer på det samme, om jeg skal lage en eller to. Men jeg tror det blir en på deling her :)
  Ha ei fin helg.
  G-Anette

  SvarSlett
 3. Tja, si det... her har vi ingen sånn kalender, vi henger pakkene i en diger klase -en klase til hver. Så må de lete etter riktig tall på pakken.
  Men bestemor broderte kalendere oss barnebarna, hun hadde bare oss 3 barnebarna og vi fikk en hver. Var veldig stas med egen kalender. Den var det navn og årstall på.

  Flott genser du har strikket til deg selv forresten!

  SvarSlett
 4. Ser flott ut! Dele er en nyttig ting, det kan ingen komme fra. Og det går jo an å henge TO sjokolader (eller hva man nå gir) på hver dato også. Uansett må du jo sy én om gangen, og kanskje svaret gir seg selv når du er ferdig med den ene?? Det kan jo bli litt kjedelig å sy to like, kanskje???
  God helg!

  SvarSlett
 5. Spennende å følge denne kalenderen. Jeg leter også, foreløpig forgjeves, etter den perfekte julekalenderen. Fint å dele, men også veldig hyggelig å få hver sin etter hvert... ;-)

  SvarSlett
 6. Så kjekt prosjekt! Håper på oppdateringer fremover!

  SvarSlett
 7. gleder meg til å se ferdig resultatet:)

  SvarSlett
 8. Koselig med hjemmelaga kalender, har også tenkt på det samme, men finner ingen jeg liker. Men i motsetning til deg så kan jeg vel egentlig ikke brodere.....men alt kan læres :) Lykke til, er spent på resultatet :)

  SvarSlett
 9. Huff, vanskelig spørsmål. Vi hadde hver vår først, og så måtte vi plutselig dele. Ikke noen god løsning i alle fall. Mye frustrasjon i noen år, selv om jeg kanskje tror det har lært meg at gleden over å se på at andre får noe de blir glad for og spenningen over hva som er inni også den pakken, kan være like stor som gleden og spenningen når jeg får noe selv.
  Lykke til med kalenderkorssting, i alle fall!

  SvarSlett
 10. Hei,

  jeg har nettopp oppdaget bloggen din og har trålet gjennom alle innleggene dine - gleder meg stort til å starte hermingen av særlig marius invaders genseren og broderingen av subversive crosstiches på strikketøy! Tenkte derfor å gi et lite tips i bytte (mulig du kjenner til dette, men fant ingenting om det på bloggen din) : Har du sett dangercrafts sine monstermønster på etsy? Må jo være perfekt for deg :)

  SvarSlett
 11. Så flink du er som har startet allerede nå! Da blir du nok ferdig:-) Jeg stemmer for to - om ikke annet så slipper ungene dine å sloss om den når de blir voksne... God helg!

  SvarSlett
 12. Så lurt å starte nå! Ser vi har noen likhetstrekk, kraftig pollenallergi og håndarbeidsgalskap. Og det henger sammen ja, mens de andre tenåringene var ute og nøt av sommeren satt jeg hjemme og strikket :)
  Jeg og søsteren min hadde kalender på deling, men da ungene mine skulle få ble det en på hver siden søsteren min dro avgårde med den felleskalenderen vi hadde hjemme. Følte meg nok litt forsmådd og dermed skal mine unger slippe det :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Så flink du er, brodere og sy er noe jeg definitiv ikke kan desverre....
  Dele ja, vanskelig det der, kan jo være kjekt med en hver også, som de kan ta med seg videre når den tid kommer. :-)

  SvarSlett
 14. Flink du er, minner meg på at jeg burde ta frem julestrømpa som skal broderes. Sikkert tusenvis av sting tett i tett, bra jeg kjøpte 3 sett slik at hver barn får sin strømpe. Tror det var en god ide å starte med strømpa til den eldste først, så kanskje alle opplever at den blir ferdig før de flytter hjemmefra *rødme*

  SvarSlett
 15. Spennende! Gleder meg til å se ferdig produkt. Jeg har lett etter den perfekte julekalender i 10 år... hihi. Vil ikke ha nisse. Vil ikke ha dompapp.. Og de englene som finnes er glorete. Så da fortsetter jeg letingen.

  SvarSlett
 16. Den der ser ut til å bli fantastisk julete og fin! Gå for å dele, særlig dersom du har tenkt til å ha noe annet enn godteri, det blir nemlig utrolig dyrt. Har prøvd meg, og det er ganske vanskelig å finne noe billig som ikke går i søpla om kort tid, og det passer seg jo ikke, vi må jo tenke på miljøet også? ... Vi har prøvd oss med kinobilletter, saks før vi skal lage julepynt, salt når vi skal lage trolldeig osv men synes det blir dyrt uansett.

  SvarSlett
 17. Tror den kalenderen blir kjempefin! Jeg henger fremdeles min opp hver eneste jul, ennå den begynner på bli flere-og-tjue år. Det er noe med tradisjoner, og kanskje spesielt når man får barn? Tusen takk for kjempehyggelig kommentar i bloggen min forresten! (Og kasjmir til babyer er helt kurant i min verden! Bra vi er to!)

  SvarSlett
 18. Sy to du, så slipper de å krangle om arven;-)

  SvarSlett
 19. Deling er bra! Hvis ikke du er klar for å pakke inn 48 pakker 30. november, da. Eller kanskje 72 etterhvert...? Her i huset er det gave hver fjerde dag, og det går fint:-) Så kan du heller brodere en ny når barnebarna kommer. Den ser ut til å bli kjempefin, forresten!

  SvarSlett
 20. Hyggeligt med broderi:-) Lidt afveksling må til.
  Jeg har broderet en til hver, men Kristine havde også nået at få ejerfornemmelse over sin inden lillebror kom. På vores er der ikke pakker hver dag - nogen dage er det kort med en 'oplevelse', fx svømmetur, fælde juletræ, bage pebernødder mv.

  SvarSlett
 21. Gleder meg til å se mønsteret etter hvert. Høres fint ut med rødt og hvitt.
  Og det er jo absolutt forebyggende for arveoppgjør:):)
  Ellers nydelig genser du har strikket!!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.