6. mai 2010

Maj og maj

Maj ganger to
Sånn kan det gå når man strikker med feil strikkefasthet; da "må" man lage to. Samme maskeantall (str 4 år) og pinne 2 og 2,5mm  gir altså str 2 år og str 4 år.
Da er begge genserne ferdig, og den største størrelsen sendt med postmannen idag til Oslo. Strikkebloggeren insisterte på å strikke begge to ferdig og ta bilde av dem sammen FØR jeg sendte den avgårde, det er jo vår i Oslo, og jeg håper inderlig ikke niesen trenger den på en stund. Akkurat som jeg håper at ulltøyet her kan ryddes bort, så det blir mer plass i gangen.
Sorry stuegulvbilde, det er vel noe av det minst inspirerende bildet på en stund, men når jeg har kjeftet på storebror og truet på han regntøyet for at vi skal gå på posten, så var det ikke aktuelt å bruke timesvis på artsy-fartsy fotografering når jeg oppdaget at jeg hadde glemt å ta bilder av vidunderne sammen. Og egentlig kan jeg jo ta bilder av den lille størrelsen, den skal jo ligge i et års tid på vent til lillesøster, så jeg har da gooood tid til å knipse løs.
SnellaogPEtronella
Str 4 år fikk knapper som det stod i oppskriften. Snella og Petronella har superkule ordknapper, og jeg kjøper litt og litt inn når jeg kommer over utsalgssteder (og når jeg ikke klarer å styre nettshoppingen, ahem) Min mor kunne gledesstrålende fortelle at kunst- og rammebutikken i Mandal har tatt inn knappene, så nå blir det shoppings når vi skal på ferie.
Eh, hvor var vi?
Jo; av de jeg hadde liggende, fikk mottagers mor velge blant; og resultatet til en liten jente som vil bestemme selv for tiden ble "frk. nei ja". Passende til ubestemmelige lille frøken på to...
Lillegenseren fikk ikke knapper, for jeg spurte i et lyst øyeblikk om de noen gang knappet opp i halsen, og siden halsen er vid nok til å tre rett på, så droppet jeg hele greia. Mulig at jeg syr på noen pynteknapper allikevel, det er finest med. (og så forvirrende for andre som skal kle henne)
gorillaarmer
Og nei, den passer heldigvis ikke ennå til snuppis.
Strikket i Tynn alpakka fra Du store Alpakka og Indiecita alpakka fra 123knit, og str 2 år veier 145 g, og str 4 år veier 170 g.  Ca 1/3 er den lyse fargen. Flere detaljer kan leses om her, siden dette er gang to og tre jeg strikker samme genser.
Oppskriften er Maj fra design.club.dk, og den kan feks kjøpes hos Pinnsvindesign. (Super nettbutikk med god service, dagens reklame)

20 kommentarer:

 1. Heisann!

  Det er alltid så gøy å stikke innom bloggen din. Jeg elsker både fargene og modellene du strikker! Nydelig ♥

  Her strikkes det lommetøfler. Ikke det mest avanserte, men et sted må man starte....

  Ha en fin kveld!

  Lene

  SvarSlett
 2. Det var nydelige gensere. Knappene hadde passet fint på toåringen her i huset også, det er vel noe med alderen...

  SvarSlett
 3. Kjempefine gensere, utrolig så stor forskjell et halvt pinnenr utgjorde! Knappene til Snella og Petronella er så originale og morsomme. Har ikke anskaffet noen enda, men snart... :)

  SvarSlett
 4. Så kjapp du er!
  Flotte gensere, med fine farger og kule knapper.
  Sånn "nai,ja" ubestemmelige greier er vel alle småbarnsforeldre vant med. :)
  Og du... stuegulvet var helt allright!

  SvarSlett
 5. Nydelige gensere! En slik en vil jeg strikke en dag! Og knappene var superlekre!

  SvarSlett
 6. Flotte gensere! Liker disse to fargene sammen! Og jeg er også helfrelst på Snella-knappene!!:)

  SvarSlett
 7. Knallflotte gensere og utrolig herlig farge. Tror det må bli en sånn på lillesøster her i hus til høsten......(hvis hun har kommet ut til da, hehe).......ifølge storebror må magen bare bli litt mindre først, for hun er for stor til å komme seg ut....og mammen er vel egentlig helt enig akkurat der.....:)

  SvarSlett
 8. Nydelige gensere og så fint at du allerede har ferdig en genser til høsten :)

  SvarSlett
 9. Så kjempe fine, nydelige farger. Er imponert over at du strikket to i slengen :) Søte knapper :)

  SvarSlett
 10. Du liker visst denne modellen veldig godt;-) Den er kjempelekker, og fargene du har strikket de i er kjempefine sammen! Deilig med litt kraftige farger til små jenter.
  Imponert over at du klarte å få ferdig nr 2 genseren... Å strikke til noen som virkelig ønsker den og kommer til å bruke den er en gave i seg selv. Da er det gøy å gi bort hjemmelgede ting!

  SvarSlett
 11. knall fine begge 2,der ser du,du driver litt med masse produksjon du også (med uhell da)

  ha en fortsatt fin uke!!!

  SvarSlett
 12. Ha, ha, ha, lo av dei knappene. Eg har også ei frk nei ja i heimen. Lekre gensrar. Pinnsvindesign er super. Litt borgøymt i Fyllingsdalen mot å liggja midt i sentrum av Bergen, men det er jo då det er greit med nettbutikkar.

  SvarSlett
 13. Herlige gensere! Og knappene var bare knall! Selvfølglig må du sy på pynteknapper, hva er vel bedre enn å skape litt forvirring i heimen?=P

  Ønsker deg en strålende helg!!!=D

  SvarSlett
 14. De er fantastisk søde:-)

  SvarSlett
 15. Takk kjære storesøster for å ha tryllet drømmegenseren på ny inn i ullskuffen. Takk! Det er ikke lenger sorg i heimen.

  SvarSlett
 16. Kom maj du skjønne milde.... Så flotte gensere! Hadde vært max om de passer til småjentene på likt, så kanskje det kommer aktionbilde av dem sammen etterhvert?

  Knappene var knall, og sikkert perfekt til ei lita tulle som kanskje er iferd med å oppdage trass og selvbestemmelsesretten... (o:

  SvarSlett
 17. genseren er i bruk!litt stor,men med brett på armene er det ingen sak.holder helt sikkert ut neste vinter og vi er strålende fornøyd.takker og bukker!

  SvarSlett
 18. Nydelige! Fine farger og plaggene ser så myke og delikate ut.

  SvarSlett
 19. Du store min, som du strikker! Helt utrolig prduktiv på TYNNE pinner! Lekkre gensre det ble!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.