2. mars 2010

Innrømmelse

paljetter

Det hender ofte at jeg ser ting som jeg tenker; næsj, jeg gidder ikke kjøpe den, det kan jeg vel lage selv, jo! Men jeg er blitt litt mer realistisk med årene, og innser at noen ting er like greit å kjøpe som å absolutt skulle ha en håndlaget versjon av, jeg nevner: 

-ullbodyer til snuppa. (de to jeg strikka var det så INNMARI surt da jeg ikke fikk vekk babybæsj, det er ikke like trist med kjøpebodyene i ull)

-tynne, tynne gensere ala Bennettons lammeullgensere (tar noen år å strikke på synåler)

-matchende selbuvotter og sokker til Snuppis som jeg fikk kjøpt for 80 kr paret, håndstrikka (hallo, dere må øke prisen på hobbybua her!) 

-lue med paljetter på , akkurat nå var det gøy med litt bling i vårsola, og ikke søren om jeg sitter å syr ørti paljetter på ei lue, det tar for lang tid. 

Har du noe du ikke gidder lage selv som du kunne ha laget? 


25 kommentarer:

 1. Ullbodyer! Tynne, tynne ullvotter. Luer. Jeg har hatt et hatforhold til luer, men det begynner å komme seg.

  Raggsokker. Men der har jeg heldigvis en farmor som elsker å strikke raggsokker til oldebarna..

  SvarSlett
 2. tja.. kjøpte nettopp to sett me dukkeklær sjøl om æ har bøkern dem e henta fra ;) e bare sååå kjedelig å sy dukkeklær.. men dem inspirerte meg t å sy iallefall en enkel dukkekjole..
  ullsokka og votta kjøpe æ og gjerne, førr e kje no flink t å sy, og så e enkelte ikje no flink t å ta seg betalt, så man finn av og t kupp, som di settan du kjøpte.. e jo såvidt d dekke garnet, førr ikje å snakke om arbeide!

  SvarSlett
 3. Det har jeg forlengst funnet ut, ja! Trur at det er all verdens tid til å lage, men - det stopper opp...

  SvarSlett
 4. Alt du har nevnt på lista di, iallfall. Og arangensere. Jeg liker ikke fletter, rett og slett.

  SvarSlett
 5. Eh... vanter.. Hater å strikke fingrene!
  Og alt som har perler på seg (flere enn 10) må nok kjøpes.
  Sokker. Det finnes SÅ mange ute i Blogglandia som strikker de lekreste sokker, men jeg vet bare ikke hvordan/hva jeg skal bruke de (til).

  Ha en knall uke!

  SvarSlett
 6. Strikkejakker, jeg kjøper for en formue i strikkejakker. De er så deilige å gå med, og så seige å strikke...

  SvarSlett
 7. Morsomt, jeg har også et blogginnlegg i dag om kvalene ved å kjøpe en heklevest, som jeg kunne laget selv. :)

  Ellers er ulltrøyer noe jeg definitivt kjøper nå som alle er godt over småbarnstørrelse.

  SvarSlett
 8. Hihi, jeg kjenner meg igjen. Jeg klarer ikke lage riktig fasong på luer til megselv så de kjøper jeg..eller så bruker jeg den min tante strikket- beste lua ever! :)De tynne genserene også så klart.. hehe

  SvarSlett
 9. Jeg fant ut at jeg heller ville få noen til å maskinstrikke skjerfet Hermione har på seg i The Half-blood Prince for meg enn å strikke det selv... Laangt skjerf, ganske tynn tråd, masse mønster og fargeskifter, der gikk grensa for meg.

  Ullbodyer har jeg faktisk ikke strikka, men er nok en fare for at jeg gjør det neste gang en baby melder sin ankomst i familien. Men ja, utrolig kjedelig med bæsjeflekker på hjemmestrikka ting!

  SvarSlett
 10. Vel, grensa mi går definitivt ved ullstilongs til meg selv. Den kjøper jeg!

  SvarSlett
 11. Hei,

  Jeg har funnet ut at det er ganske mye jeg kan lage, men at det også er veldig hyggelig å støtte opp under andre som lager fine ting. Så jeg har begynt å kjøpe flotte ting selv om jeg fint kunne ha laget noe sånt selv:)

  SvarSlett
 12. Hehe, det er så innmari sant! Utrolig mange ting man tenker at man kan lage selv, billig og bra. Men jeg gjør det faktisk nesten aldri... Bedre å bare kjøpe med en gang først som sist :)

  SvarSlett
 13. Kjenner meg godt igjen i dette, ja. Kjøper nesten ikke noe strikkaplagg fordi jeg kan jo like gjerne strikke selv, tenker jeg. Og nå har jeg begynt å sy også... Blir vel ikke nye klær i det hele tatt på meg i år ;-)

  SvarSlett
 14. tja... halser...buffer...ennå ikke strikket en til meg selv, men har ørtogførti kjøpte:) totalt avhengig

  SvarSlett
 15. Du har et poeng der.
  Men jeg må si meg truffet av lua di. Har nemlig noen nøster sort alpakka og en boks paljetter liggende, til nettopp dette formålet.Luen var jeg til og med godt i gang med før, det som da var en 2 åring(nå 4) rippet ut pinnen, mønsteret gjorde det umulig å tre pinnen på igjen. Motivasjonen gikk litt i dass og våren kom.
  Klær til voksen, har aldri truffet med str.

  SvarSlett
 16. Jeg har i hele vinter gått men en maskin strikket lue, med blonde og fletter mønster, kjøpt på Accessorice med , i ... hold deg fast.. 100% acryl!!!!!
  Det verste er at den sitter godt og jeg aldri liker luer men denne føler jeg meg vel i .Den er faktisk varm og .

  Jeg strikker bare det jeg har lyst til jeg , ingen " burde" prosjekter blir prioritert hos meg hehe.

  FIN BLING lue !
  ingridm

  SvarSlett
 17. Forresten- hvis ullbodyen ikke er brun helt opp til nakken...- har du hjerte til å zikzakke nederst og klippe av buksedelen så det blir en " wrappe jakke?"

  Min første hadde en ullbody. Den ble brun opp til nakken da vi var i hutta heiti ( der man trenger ullbody) og måtte byttes akutt i bil da det var 20 minus ute. God historie når det er overstått,men ikke når det står på....
  Så du har min dypeste medfølelse.
  ingridm

  SvarSlett
 18. Ha, ha!!! Jag känner verkligen igen mig. Vi brukar skoja och säga att vi har en sjukdom som heter "kan-själv". Det bär verkligen emot att köpa saker, när man kan göra dem själv (och kanske till och med lite bättre). Måste dock erkänna att jag köpt vantar...

  SvarSlett
 19. He,he..her kan man kjenne seg igjen ja! Jeg måtte pent gå uten lue til langt ut i januar før jeg endelig fikk tid til å strikke meg en.. For kjøpe..nei det skulle jeg ikke! Da den strikkede luen ble ødelagt i første vask... DA gikk jeg å kjøpte meg en... ellers måtte jeg vel gått uten resten av vinteren..:-) Fin lue du har kjøpt deg!

  SvarSlett
 20. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver, bortsett fra at jeg faktisk strikker en del til meg selv. Men det er veldig mange ting jeg mye heller kjøper enn å strikke selv. Jeg strikker helst ting som andre ser at man har på seg og man dermed kan få litt skryt for. Ullundertrøyer til meg selv og body til baby utgår dermed ;-) Og ser det ikke ut som om det kommer til å være kjekt å strikke det, da strikker jeg det ikke!

  SvarSlett
 21. Skjerf. Det er så dørgende kjedelig å strikke skjerf. Av og til faller jeg for fristelsen og angrer like mye hver gang. Jeg har heldigvis blitt flinkere til å kjøpe.

  SvarSlett
 22. kjempe fin lue:) Er enig med deg ang lua, har sett på en som er lik og funnet ut at jeg ikke orker å sy på paljettene her oxo :p Ullbodyer, og ullskokker strikket på pinne nr 2.. Klarer bare å fullføre den ene sokken :p

  SvarSlett
 23. Jeg kommer aldri, aldri, aldri mer til å strikke bunadstrømper til mannen min! Nå begynner de å bli veldig slitt, men da får han kjøpe seg et par på husfliden...

  Fin side forresten, har ikke besøkt bloggen din før! Kommer sikkert igjen!

  SvarSlett
 24. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 25. Hei! Ullbody til minstejenten. Det kjøper jeg! Ellers kunne jeg tenke meg å kjøpe en fin genser til meg i alpaka garn, det gidder jeg ikke å strikke, siden jeg ikke liker å strikke med det garnet.

  Og ville gjerne kjøpt en TOMTEN jakke til Maia, det er styr å finne ut av oppskriften!

  Forresten, ha en strålende uke!!

  MVH Krisztina

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.