27. februar 2010

Hullete gave

blocking
Hullstrikk (lace knitting) er magiske greier. Først strikker man noe som mest av alt ligner på en trådvase, men hiv trådkladeisen i varmt vann og strekk det så ut med nåler; voila! Mirakelet skjer, mønsteret kommer frem, og er tynt, tynt og vakkert.
IMG_7683
Sjalet er Aestlight shawl, som egentlig er designet for sokkegarn, men som jeg heller ville strikke i totrådsen fra Bånsull som jeg hadde liggende, overraskende nok i fargevalget. Jeg falt for masse, masse rillestrikk som fanger luft og gir varme, og kanten med fugleøyne som hullmønsteret heter på engelsk.
IMG_7692
Fargen er best gjengitt her, turkis, eller som den heter her i huset; Anja-farge! Ikke verst å ha en signaturfarge? Så sjalet/skjerfet er strikket og sendt i posten til Oslo til Anja, og hun får nok bruk for det, sånn som det snør der.
Og etter å ha strikket kanten på denne greia her, så husker jeg hvorfor jeg ikke strikker så mye hullstrikk for tiden, konsentrasjonsarbeid er ikke så lett å kombinere med to småttiser. Særlig når lillesøster har smittet storebror, og han er hjemme fra barnehagen i flere dager. ÆÆÆh! Strikketiden min!
Skulle du få lyst til å strikke noe lignende; så kan jeg tipse om at jeg brukte 75 g Bånsull 2tråds (som er utrolig likt Duo og Askeladen) og strikket den største størrelsen.

33 kommentarer:

 1. Det var et utrolig nydelig sjal! Jeg slutter ikke å bli imponert over kreasjonene dine altså! Lekkert!

  SvarSlett
 2. Utrolig fint!

  Jeg har så lyst til å prøve meg på sjal, men ser for meg katastrofe...

  SvarSlett
 3. utrolig lekkert sjal i nydelig farge! heldige anja!

  SvarSlett
 4. Så utruleg fint sjal! Og eg elskar fargen.

  Her manglar eg tålmod til å fullføra mitt påbegynte sjal.

  SvarSlett
 5. Det ble veldig lekkert, og Anja i Oslo blir sikkert veldig glad.

  SvarSlett
 6. Nydelig sjal i nydelig farge:)

  SvarSlett
 7. Det var jo bare helt nydelig. Flott tips!

  SvarSlett
 8. Herlig farge på sjalet. Kjempe lekkert :D

  SvarSlett
 9. Nydelig sjal :) Turkis er en herlig farge :)

  Kan godt tenke meg at konsentrasjons arbeid ikke er forenelig med to syke små..

  SvarSlett
 10. To det deg bare to dager å lage dette flotte sjalet? Hvordan får du det til med syke barn og amming, mann middag og alt det andre som en mor/husmor må gjøre! Overmenneske er bare fornavnet!
  Ragnhild

  SvarSlett
 11. Som om det er hun som lager middag :)

  SvarSlett
 12. Åh, dette var lekkert!! Det føyer seg inn i rekken av fristelser jeg finner på bloggen din, som jeg får utrolig lyst til å strikke... Har et hespe silke-ull fra Nøstebarn/garn som kunne egne seg ypperlig... Hmmm, friste friste. Lurer på om jeg må pålegge meg selv husarrest fra å besøke bloggen din, jeg setter jo igang med så mange prosjekter!! Nøstebarndressen skulle liksom være mitt neste nå... Jaja, jeg kan vel ikke klage på overveldende inspirasjon? (o:

  SvarSlett
 13. Utrolig vakkert, og jeg er imponert over hvor effektivt du bruker strikketiden din når du har to små barn ;)

  SvarSlett
 14. Og ...eg må no legge igjen ein takk her også - Ja , Anja i Oslo er såååå takknemlig.
  Passer veldig bra til arkitektens ganske så svarte garderobe(vel og merke fins der nok fra før litt meir turkis;)), vandra rundt med det i heile går og har allereie fått fleire kommentarer!
  Tusen tusen takk, Merete!

  SvarSlett
 15. Nydelig sjal du har strikket! Jeg må helt klart prøve meg på noe lignende en dag :) Om det blir like pent er en annen sak, hehe. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 16. Nydelig, nydelig!! Heldige Anja!!

  SvarSlett
 17. Rigtig, rigtig fint. Det er jo ingen sag når man har hjælpere til en del af arbejdet, jf. din sidste post.

  SvarSlett
 18. Ja,når sant skal sies så er det vel faktisk min yndlingsfarge også....så når det stod "Anja fargen" så ble jeg litt forvirret. :) Men når jeg nå ikke har fått noen pakke og jeg ser at det i virkeligheten er ei som heter Anja som går rundt med det så......ja, ja...så går jeg nå rundt her uten det nydelige sjalet jeg........hmmmmm!!!! ;O)(les: Jeg digger bloggen din,synes du er kjempeflink og at kreasjonene dine er litt uoppnåelige for meg, men til stor inspirasjon. Samt at du har noen veldig heldige venner ;) ) Ha ei fortreffelig uke.

  SvarSlett
 19. Aldeles nydelig sjal.
  Så flott jeg kunne være til inspirasjon med min tunika utgave av baby i rib :o)

  SvarSlett
 20. Skikkelig lekkert sjal, sånn har eg lyst på og! Må sjå om eg kan komme meg avgårde å få tak i garn om ikkje så lenge! Ha ein fin dag:)

  SvarSlett
 21. Utrolig fint! For et tålmodighetsarbeide. Nesten et sånt "umulig-prosjekt" med småttiser rundt. Er så imponert over det du får tid til!

  SvarSlett
 22. Nydeleg! Du strikkar mykje fint! :)

  SvarSlett
 23. Nydelig! Frister til å prøve ja

  SvarSlett
 24. Vakkert, rett og slett! Var en stund siden jeg hadde vært innom deg nå - så det ventet masse kjekke innlegg å lese! Takk for det :)

  SvarSlett
 25. ..og der var Ravelry-køen blitt enda lengre.. Får mer og mer sans for litt enklere sjal med riller og fine strukturer og dette var jo perfekt. Også i ett av yndlingsgarnene mine *sukk*. Knallfint!

  SvarSlett
 26. Imponerende strikkeprodukt!
  Jeg søkte egentlig etter hva blokking av hullstrikk var for noe og havnet dermed her på siden din. Er den oppnålingen du gjør med det fuktige arbeidet det samme som blokking? Og skal det dampes før du løsner nålene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Det som oftest menes med blokking er å gjøre plagget vått, og så strekke det i form, feks ved hullstrikk er det lurt å strekke det ut med nåler, slik at det tørker utspent. Da kommer blonden til sin rett. Jeg damper aldri, men bløter plagget og spenner det ut med nåler og lar det tørke.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.