11. november 2009

Null hull! Og to bokanbefalinger

Jeg har nettopp fått en diger pakke fra Amazon i posten, den inneholdt  bare fire bøker, men kom allikevel pakket inn i egen plastikkpostsekk med masse merkelapper hengende på. Den så imponerende ut, og var emballert som min salige bestefar gjorde det; så godt at du må bruke kniv for å få det opp. (Bestefars julegaver  kunne ta hele julekvelden å åpne, siden han hadde brukt en hel rull gaffateip, noen kilo papp og hyssing for å sørge for at det kom helskinnet frem.)
En av bøkene var Yarn Harlots Meditations for women who knit too much,  og anbefales på det varmeste. Jeg er i målgruppen, siden jeg feks bruker mer tid på å pakke strikketøyet enn klærne til reiser, og hadde med strikketøyet til fødestua, og mente at 3 kasser garn er med i lasset når vi bare skal ha med det nødvendigste i flyttelasset.
Yarn Harlot har egen blogg (anbefales også), en av de mest kjente strikkebloggene. Hun har en soft spot for sokkestrikking, og selv om jeg ikke liker sokkestrikking (det kjente sokk-nr2-syndromet) , så er det inspirerende å lese hvor kjekt hun synes det er. Og poden trengte et par sokker, så da ble det sokker på pinnene.
Oppskriften er igjen fra Ann Budds The Knitters handy book of patterns, og det er et godt kjøp. Masse basisoppskrifter med utgangspunkt i strikkefasthet og alle størrelser, perfekt for når du har garnet og lurer på hvor mange masker til sokker i liten herrestørrelse, luer i str 2-4 år eller votter i damestørrelse.
Og se, null hull på kilen! Da var det litt gøy å strikke sokk allikevel, når den ble fin :)

null hull
25 gram Fabel på pinne 2,5 ble til to sokker til en herremann med størrelse 26 i sko. De er allerede merket (klapp på skuldra) og på beina til førstnevnte.

7 kommentarer:

 1. Det er så kjekt med strikkebøker i psten. Eg fekk ei i går, eg òg, men det kjem meir om den på bloggen snart :-)

  Min Yarn Harlot-favoritt er Things I Learned from Knitting... Whether I Wanted to or Not.

  http://www.amazon.co.uk/Things-Learned-Knitting-Whether-Wanted/dp/1603420622/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1257937908&sr=8-4

  SvarSlett
 2. Takk for gode boktips. I postkassa min i går lå den siste boka til Tine Solheim og ventet på meg. Mye fint, men er nok mer i kategorien "strikke-porno"...;-)
  Bøyer meg i støvet over kiler med null hull!

  SvarSlett
 3. Hehe, det skjedde med meg en gang jeg bestilte et par hefter fra Rowan, postmannen kom med en kjempestor, blå postsekk med Royal Mail logo. Og inni (når jeg endelig fikk den opp), var den en vanlig, stor konvolutt/pakke med adresse og alt utenpå, som heftene var inni... Merkelig.

  Så fine farger det var i det sokkegarnet, jeg har ikke sett ensfarvet Fabel på nært hold før, men det ser mye mer spennende ut enn jeg trodde!

  SvarSlett
 4. Fin sokk! :)
  Likte fargene i garnet godt.

  SvarSlett
 5. jøss som du strikker:)hvordan vinner du på alt dette?

  SvarSlett
 6. Kjekt å se en anbefaling for The Knitter's Handy Book of Patterns, jeg har sneket litt på den, men jeg var ikke sikker på om den kom til å svare til forventningene. Men jeg stoler jo på din vurdering da, det er klart!

  Grattis med delvis overvunnet sokk-nr-2-syndrom, forresten! Øvelse gjør mester, var det ikke sånn?

  SvarSlett
 7. Noe å ønske seg til jul, altså? Takk for tips!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.