1. juli 2009

Feriesysler

IMG_4461_1

Ferien er unnagjort for denne gangen,  vi melder om en flott tur til  Oslo og Meløy i  nord. En pessimistbag med ullgenser, støvler og regntøy ble sendt med min mor som  ble med på turen nordover, men den slapp vi åpne, heldigvis!  Noe flaks skal en ha? 

To dager i Oslo ble planlagt etter å  være alene med stor mage og en liten gutt; dvs shoppingmuligheter , utepils og stress strøk vi fra planen,  og valgte heller å grille med venner om ettermiddagen, og så ha  hele resten av dagen til fri disposisjon til hva snart-tre-tassen hadde lyst til. 

Snart-tre-tassen bor tydeligvis ikke i Oslo til vanlig, for hele mandagen kjørte vi trikk og tbane. Vi var på Kjelsås, Østerås, Åsjordet, Sognsvann, Ellingsrudåsen - den observante leser vil oppdage at det er endeholdeplasser til trikk eller tbane i Oslo. Stor stas for liten gutt. Etter åtte (!) timer med farting, var det trist å forlate tbanen. For ham, ikke for meg.Jeg kommer til å fortelle ham i konfirmasjonstalen at han har en tålmodig mamma. Vi klarte komme oss innom  Nøstebarn og Tjorven for litt garnhamstring , selv om sønnen så alvorlig på meg og mente at jeg hadde nok garn hjemme. Litt shibuigarn måtte med, den lillafargen de har er lekker, lekker. Og så måtte tretrådsen til Askeladen testes ut.
vakker krage
Siden jeg og småtten altså var alene på tur de første dagene, og så sammen med slekt i nord, ble det god tid til strikking om kveldene. Jeg hadde med nok garn denne gangen, heldigvis, og flere enn ett mønster om jeg skulle gå tom for ideer. 
Trikset er å strikke i tynt garn, så pakker man lett, og har nok garn til turen. En annen viktig parameter var å ha et strikketøy som krevde lite konsentrasjon, tellemønster og reising er stress. 

kragen
Jeg ble faktisk ferdig med genseren på turen. Det nederste bildet viser fargen mest korrekt, den er lilla, ikke rød. 
Denne genseren falt jeg pladask for i Knitgirls blogg for noen år  siden.
På nett har den vært kalt Malingenseren, men mønsteret heter altså Marie, og er fra Wilfert.dk.
Har strikket den to ganger før, men de er gitt bort, og denne er en av de genserne jeg har på lista over lyst-til-å-strikke-hvis-jeg-noengang-får-jente. 
og pinne 2 1/2, strikket litt lenger enn mønsteret for å få ca 2år. Må ha litt variasjon i størrelsene, ikke femti gensere under ett år, og null på den tiden jeg nok har mindre tid til å lage barnehagekolleksjon. 

ullbukse i natur
Siden jeg ble ferdig med genseren på turen, så la jeg opp til en  ribbestrikket  babybukse fra  Nøstebarn i totråds Askeladen. Liker godt naturfargen på den. Droppet å strikke lange ben, kjekt å ha noe som ikke bare skal brettes opp, men som passer fra starten. 
Kort sagt; en flott tur! Nå skal jeg jobbe ut august, og heldigvis er det meldt litt kjøligere her sør over helga. 30 grader inne på jobb er tungt med voksende mage. 

7 kommentarer:

 1. Nydelig genser! Sikkert lurt å strikke unna litt av barnehagekolleksjonen, ja!

  SvarSlett
 2. Så mykje fint du strikka =).

  Leser at du ferierer i Meløy. Nydelig sted det. Har tilbrakt de fleste somrane der då eg var unge. Har ikkje vært der på en del år no, men skal mest sannsynlig nordover neste sommer. Gleda meg.

  SvarSlett
 3. Høres ut som en god ferie, det må det jo være med all den strikketiden. T-bane er et ypperlig strikkested, jeg kan på det varmeste anbefale å sitte helt fremst, sånn at man virkelig får utsikt. ;) Nydelige plagg!

  (Neste gang du er i Oslo, hadde det vært hyggelig å hilse på. Kanskje?)

  SvarSlett
 4. Kjempefin både genser og ullbukse.. Og så har du allerede vært i Meløy uten å rope ut. Vi kunne jo hatt et improvisert strikketreff mens du var her ;) Nyt resten av sommeren...

  SvarSlett
 5. Kjempefin genser!
  (Selv har jeg jobba på naboøya til Meløy (Bolga) i mine unge dager...)

  SvarSlett
 6. FInt mønster på genseren :) Har også planer om å strikke ei bukse fra nøstebarn i sommer, hvor mye garn brukte du og hvilken str?

  SvarSlett
 7. Guro: Veldig gjerne! Har til og med fablet om å komme meg på strikkekafe i hovedsatden, men det har aldri klaffet med dagene.

  Hanne: 35g Askeladen totråds. Brukte babybukseoppskifta, men strikket kortere ben enn oppskriften sier.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.