24. mai 2009

Fluesopp på tweed

IMG_4681

Klær skaper folk sies det. Jeg kan tilføye - og knapper skaper klær. Bittesmå detaljer som kan live opp en helt vanlig jakke til noe annet enn vanlig. Mulig at jeg bare prøver å forsvare Etsy- og daWandasurfingen min på kveldstid, i jakt på knapper og pyntebånd. Pyntebåndene har jeg ennå ikke fått brukt til noe, men når behovet for pyntede bånd i lin melder seg, så har jeg flere parat!

Dette er en liten kragejakke fra Nøstebarn i str 1 år, opprinnelig skulle den strikkes i dobbel totrådsgarn. Jeg gikk amok på Dropssalget (ps, det varer ut mai) og fikk lyst til å teste Angora-tweeden med en gang. Nydelig garn, det feller endel hår når det strikkes med, men etter en vask er det mye bedre. Ca 140 g gikk med, en deilig vinterjakke.

sopp

Fiiine knappene! Håndlagde, og gode greier. Og sendt med verdipost, så det tok tid å hente dem på postkontoret. Kjøpt hos Buttons & such hos daWanda.

Jeg er ennå i tvil om jeg skal sy på de siste to knappene på kragen, jeg ser for meg at kragen sjeldent eller aldri er knappet helt, helt opp på en ettåring. Hadde det vært en større størrelse, så hadde det blitt knapper hele veien. Noen synspunkt?

9 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke og knappane gjorde verkeleg susen!

  Eg hadde ikkje sydd på dei siste knappane, for som du seier, så trur eg ikkje høg krage er så aktuelt på ein liten unge. Eg hadde heller spart dei siste knappane til eit anna prosjekt.

  SvarSlett
 2. Flott plagg med håndplukka finish!

  SvarSlett
 3. Veldig søte knapper, og flott jakke.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentaren på bloggen min. Ja, jeg så et bilde av en lignende lue og måtte prøve å lage en sånn til tanteungene. Og da ballet det på seg med flere som ville ha slike luer. Ei påsto til og med at de luene var småbarnsforeldres våte drøm. Hehe. de sitter i alle fall godt på hodet. Koselig å kikke i bloggen din også. Veldig mye fint her :o)

  SvarSlett
 5. For en flott jakke, og veldig søte knapper! Jeg måtte inn å se på lenken, men klarte å gå ut igjen uten å bruke en krone. Men nå vet jeg jo hvor jeg finner den igjen...

  Jeg tror heller ikke du trenger knapper på kragen.

  SvarSlett
 6. Knapper skaber klæder!
  Jeg synes sagtens du kan undvære dem på kraven.

  SvarSlett
 7. mitt eneste synspunkt må være at jakken er bare helt superlekker!!!

  pst - du har fått noe av meg - valgfritt selvfølgelig om hvorvidt du vil ta den med deg :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.