1. mars 2009

Løww til folket

Masse løww

Tadaa!

Barselgave er sendt og godt mottatt, da er det lov å blogge om.

Lille A valgte onsdag som sin fødselsdag, og barselgaven hans har ligget klar siden desember. Han har fått et lite kjærlighetsspredende monster på magen etter inspirasjon fra sin mor som absolutt har sans for små monstre og kjærlighet i hverdagen.

Knappene på jakka er juks, jeg har sydd trykknapper i knappestolpene på innsiden, sånn at den er rask å få på, og så kan man sy på knappene der man synes de ser kule ut, ikke der de må sitte. Sånt juks tror jeg at jeg skal gjøre mer, det var gøy.

Andre kjekke detaljer; vrangborden er ikke vanlig ribb, men mistake rib/halvpatent. Synes det ble penere, om enn ikke like elastisk.

Buksa er etter eget hode, burde være plass til en bleiestump i vinter. Strengt tatt hadde jeg tenkt å bare strikke en jakke, men hadde glemt hvor lite garn som går med til babyjakker. Så da ble det matchende bukse også.

Og før noen sier at det er lyseblått; næhei! Det er tåkeblått! Jeg falt for fargebeskrivelsen på 123knit.com, og bestilte litt Arwetta kun fordi tåkeblått var et fint ord, og Arwetta er myk, myk merino.

Oppskriften for de som vil gi seg i kast med noe lignende? Den ligger til gratis nedlasting på Ravelry, offset wraplan. Og et lite hjertesukk: plukke opp masker til knappestolper er noe herk. Fire forsøk før det det likt på begge sider.

Og dommen? Kjempefornøyd!

13 kommentarer:

 1. Å stakkars deg, jeg føler med deg, jeg har også vært så #¤%&-j.. kvalm i mine svangerskap... Men du strikker flott da!!!

  SvarSlett
 2. Moro å se litt monstre igjen;-)
  Nydelig farge på det settet der!

  SvarSlett
 3. I løww it!!! Det eneste er vel at jeg ikke liker å sy i trykk knapper ever, det er jo fordømte små hull i de knappene.....roter det bare til :)

  SvarSlett
 4. Så flott barsel gave du har laget :)

  SvarSlett
 5. For et nydelig monster-sett!! =)

  SvarSlett
 6. Det var skikkelig tøft! All grunn til å være fornøyd:)

  SvarSlett
 7. Herlig sett i fin tåkeblå utgave :) Dette blir nok mye brukt av mottager...

  SvarSlett
 8. Stilig sett. Jeg liker den blåfargen.
  Jeg har nå strikket samme vest som du strikket til niesen din i januar. Utrolig mye fint i det heftet, takk for tipset;)

  SvarSlett
 9. Du overgår deg sjøl stadig, så søtt men ikke for søtt, sett :D)

  SvarSlett
 10. Endelig kom monstrene ut av skapet igjen!!:)Nusselig jakke og bukse:) Ha ei strålanes (bedre) uke:)

  SvarSlett
 11. Hei Merete, Håper kvalmen snart går over, det må være innmari og være kvalm.
  Jeg tenkte jeg skulle fortelle deg hva jeg gjør når jeg plukker opp masker til knappestolper. Jeg bruker heklenål og garnet jeg skal strikke med, haler opp garnet i hver omgang, og setter maskene over på pinnen jeg skal bruke. Første strikkeomgang strikker jeg sammen hver 3. og 4. maske, og da blir det akkurat passe! Håper du kan bruke forslaget? Lykke til videre, og settet var aldeles strålende!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.