4. mars 2009

Birdie, birdie, nam, nam!

pip i tre

Sistemann ut i februar har meldt sin ankomst, og jeg har racerstrikket for å komme i havn med jakka. Igjen, takk for pris for enormt garnlager i heimen, siden det fremdeles er et stort prosjekt å kreke seg ut til postkassa. (Fugler må jo sitte i trær, så derfor tok jeg med kamera og jakke på vei til nevnte postkasse.)Litt over to dager tok det å snekre denne sammen, men til mitt forsvar; jeg er sykemeldt og har ikke noe særlig annet å gjøre enn å ligge stille og fordøye mat.

Så vi presenterer; omslagsjakke med fugl! Fuglen er ikke særlig skummel av seg, så den kan kanskje ikke katalogiseres som monster, men personlighet har den. Faktisk er det min mors hjemmesydde påskepynt som jeg syr fast på jakka, og nå kan hun glede seg over at den pynter opp på en lenger periode enn påskeuka. Ideen har jeg brukt med hell tidligere på en av sønnens Nøstebarngensere.
epleknapper

Siste rest av epleknappene mine gikk med; de er noe av de skjønneste jeg vet.


pippynt

Og kyllingen har dingleben i hyssing, som tåler å røskes hardt i. Vi har testet og testet.

Jakka er omslagsjakka fra Strikk til Nøstebarn. I oppskriften står det at den skal strikkes i rillestrikk, men jeg synes den er mer elegant i glattstrikk. For å unngå at hele jakka krøller oppover, har jeg heller valgt å strikke rillekant nederst.

Boka strikk til Nøstebarn anbefales på det varmeste, den har gode basisoppskrifter på enkle, greie plagg som er lette å variere selv. Selv synes jeg at de opererer med en smule for slaskete strikkefasthet i boka, jeg synes det er penere med et tettere resultat, og strikker derfor på lavere pinnenummer enn anbefalt. Genserne blir lette og luftige allikevel.

Her har jeg brukt Duo istedet for Askeladen, og Duo har bedre fargeutvalg. Kan kjøpes på Karmin i Kristiansand, eller Pinnsvindesign i Bergen.

Februar er over, alle babyene ble født innefor måneden, og alle barselgavene er ferdigstrikket.
Oppdrag fullført!13 kommentarer:

 1. Nydelig jakke og fantastiske knapper, de var bare søteste søte altså..

  SvarSlett
 2. Heldige de som får barselgaver fra deg! For en god ide å sy påskepynten på - den skal jeg lagre på inspirasjonslageret!

  SvarSlett
 3. Stilig sak. Siste linje i innlegget minner meg farlig mye om barneTV. Fikk mail av mannen her om dagen hvor han skrev: Hipp Hurra for Romskip! Gud, som sånne sanger klistrer!

  SvarSlett
 4. For en utrolig flott jakke!
  Heldig er babyen som kan kle seg i denne ;)

  SvarSlett
 5. Så flott jakke, ja til brunt til småbarn!

  Jeg er dødsimponert over tempoet, selv med tilsvarende overflod av fritid hadde jeg ikke noe i nærheten av samme produksjonsnivå. Og nå er det jo helt håpløst. Nå sitter jeg og gruer meg til å strikke rullegenser i str. ekstra liten baby.

  SvarSlett
 6. at jeg ikke har tenkt på det før :) den jakka ble jo kjempeflott i glattstrikk!!! tror jeg låner ideen ja :) veldig søt påskekylling også, med yndige søte epleknapper :) fortsatt god bedring da!

  SvarSlett
 7. Denne ble bare SÅ søt! Har allerede hjertet den på Ravelry :))

  SvarSlett
 8. Helt nydelig jakke!
  Ja, hele pakka, med skjønn fugl og herlige knapper og fin farge!
  Tenker den er/blir godt mottatt!

  SvarSlett
 9. Spennende med slike barselgaver som er litt utenom det vanlige. Tror jammen Nøstebarnboka mi skal kikkes igjennom en dag.

  SvarSlett
 10. Du og du, som du produserer for tiden! Det ene lekrere enn det andre! Du er flink - og effektiv:)
  Jakken gjorde seg veldig godt i glattstrikk. Og pynten er bare helt herlig!! Knappene også!

  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
 11. Så nydelig den jakken var - kreativt å bruke påskepynten :) Heldig baby som får denne!!

  SvarSlett
 12. Så søt den jakken ble! Du er virkelig en stor inspirasjon når det gjelder pynting av strikkeplagg, du finner så ofte på akkurat det lille ekstra som gjør hele plagget. Nesegrus beundring ;-)

  SvarSlett
 13. Kjempefin! Jeg liker spesielt godt hyssingbeina - de tenker jeg nok babyen vil like!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.