19. januar 2009

Selvlysende i mørketida

DAY GLOW MITTENS

Etter å ha innsett at kjekkasen kun har et par funksjonelle votter i barnehagen, måtte jeg til pers med pinnene for å strikke noe som kunne ligne på praktiske barnehagetilbehør. Strengt tatt bør jeg vel strikke fem tusen par av disse, men jeg går for teorien om har du to par så passer du på de mye mer om du har fire tusen par det ikke er så farlig med.
Etter vott en forsvant det grønne nøstet, og etterlot seg en liten flis av en tråd som jeg gjettet på passet akkurat til stripene på en orange vott. Derfor er de to komplimentære. Ikke verst for barnehagevotter å kunne smykke seg med fremmedord.
Det grønne nøstet dukket på mystisk vis opp igjen (jepp, rydding er overnaturlige saker) så da har jeg nok til noen par til. Siden jeg har en knallteori om at disse må passes på fordi han har så få vottepar, så kan jeg altså ikke strikke flere. Synd, det der. Skikkelig lei meg nå. Hah.


allerede i bruk

Ingenting som litt søle og slaps for å dempe skrikefargene. Synes de ble ganske så fine. Kjekt å finne ungen igjen i tussmørket, den marineblå dressen hans er camo nok som det er.
Vottene er improvisert over temaet restegarn fra Smileulls bleiebukse i vårgrønn og gulrotrød
og strikket på pinne 2 og 2 1/2 for å få de tette og varme. Og de falt i smak hos mottager. Flaks.

7 kommentarer:

 1. De ble kjempetøffe, og det var jo flaks at det grønne nøstet tok seg en tur. Det er nok ingen som har like som disse, nei!

  SvarSlett
 2. Fine votter, syns det passer fint med litt skikkelige farger til barneklær. Til voksenklær også, egentlig ;-) Og det ble jo mye artigere med nesten like votter!

  SvarSlett
 3. Morsomme og fine votter. Det smarte med slike restegarnsvotter er at de tover i bruk, ser at han alt er i gang med prosessen. Sand, vann og varme barnehender er en supereffektiv kombinasjon. Klumpens votter er tovet tett og godt i hånden mens vrangborden fortsatt er utovet og elastisk. Helt perfekt!

  SvarSlett
 4. Stilige!! Hadde nok gjort seg med eit monster eller to, men at dei er komplimentære får vel halde.. hehe..

  SvarSlett
 5. Ja, disse vottene er ikke så greie. Guttungen har vel 4-5 par, men det er ingen som får dem på ham. Han godtar håndplagg noen ganger når han leker i barnehagen, men som regel forsvinner hendene hans opp i dressen som skremte skilpadder.

  Jeg trenger vel ikke fortelle deg at jeg elsker fargene på vottene?!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.