27. november 2008

Flettemette

Lina

Som noen kanskje har fått med seg, så er jeg en flittig bruker av meitai til sønnen. Nåja, flittig og flittig for tiden, hverdagene er mest kjøring til og fra barnehage og i helgene er det mest beina som gjelder, men tidligere var jeg en ivrig kengurumamma.

Bæreselen er fremdeles med på gåturer, siden det er kjekt å ha med i tilfelle små ben ikke orker mer. Å ha med vogna sånn i tilfelle er litt mer styr. For all del, gutten er glad i vogna si også, og vil veldig gjerne gå tur med den, akkurat nå vil han helst trille selv.

Hvor var jeg? Når man bærer i meitai stikker bena ut på siden, og det er lett å få en glipe mellom bukse og fottøy. Mange nettbutikker selger babylegs, leggvarmere til babyer, men det er jommen enkelt å strikke selv! Og for å sprite dem opp litt, og samtidig gjøre dem tøyelige, valgte jeg et flettemønster istedet for ribbestrikk.

Lina er egentlig et luemønster, her knabbet jeg flettene fra. La opp 60 masker med Lanett på pinne 2 og strikket til det var nok. Såklart brukte jeg restegarn, og såklart manglet jeg nok til å fullføre. Og restegarnet økte igjen, siden jeg måtte kjøpe et nøste for å bli ferdig. Er det rart garnlageret vokser?

Strengt tatt et flerbruksplagg, disse funker vel så bra som pulsvarmere.

8 kommentarer:

 1. hmm...leggiser til babyer? det er mye man ikke har fått med seg skjønner jeg - jeg prøver med gru å la være å tenke på de neonrosa leggisene jeg hadde på 80-tallet til min røde snøjoggere....yikes!
  men, kjempeide altså, den rapper jeg gjerne til guttungen min :)
  å nei, det er ikke rart at et garnlager vokser,det er jo dets natur! ( jeg nekter å ta opptelling på alt jeg har liggende....)

  SvarSlett
 2. De var absoutt lekre som pulsvarmere også, ja! Hvordan er dette mønsteret å strikke? Tror det kunne blitt pent som leggvarmere til voksen også, men lurer på om jeg kommer til å bli sprø av flettingen lenge før leggvarmer nr 2 ser dagens lys...?

  SvarSlett
 3. Kjempefine "hvadetnåer-leggvarmer-pulsvarmer". Får jeg noen gang flere barn skal jeg absulutt ønske meg en Mei-Tai

  SvarSlett
 4. Lekre!
  Gleder meg til jeg får en stor nok gutt til Mei Tai jeg også. Gutten her elsker å bli båret, men blir skikkelig sinna hvis han ikke får sett ut. Det er ikke så lett i innovervendt sjal. Nuvel, det bedrer seg når han greier å holde hodet selv.

  SvarSlett
 5. Stilige leggvarmere!
  "Litt" mer avanserte enn de jeg driver med kan man si... Er ganske sikker på at jeg akkurat ikke har nok garn til nr to som jeg har startet på i dag. *sukk*

  SvarSlett
 6. Det var greie flerbruksplagg! :o)
  Du får strikke Lina-lue av restene da.

  God helg!

  SvarSlett
 7. Tuuusen takk!
  Magnus har allerede brukt dem flere ganger, de er så fine og vi har fått masse skryt for dem!
  Har riktignok ikke brukt dem under bæring ennå da, de små beina krøller seg sammen i fosterstilling og det blir mer enn varmt nok som det er inni sjalet...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.