16. november 2008

Hals over hode

hals 3

Det merkes at det er lite dagslys på vår halvkule for tiden, det er vanskelig å få tatt noen greie bilder som ikke er blitzherpa eller umulige å se. Synes jeg ser tendensen til at det ikke oppdateres så heftig på bloggene jeg følger med, men det kan jo være at man ikke har lyst å avsløre julegavene heller?

Jeg har iallefall strikket et nytteprosjekt siden sist; sønnen trengte en hals til barnehagebruk.
Han har trengt det lenge, men så var det å huske det når man starter på nye prosjekter?
Og som ledd i mitt spede prosjekt om å strikke mer uten mønster, så har jeg laget et selv.
Kan fint pyntes med monstre, initialer eller paljetter om man vil slå ut håret.

hals 2

Jeg brukte Lucca på pinne 3, med en strikkefasthet på 21 masker på 10 cm.
Denne halsen passet godt til en toåring. Justerer du i størrelsen, ta utgangspunkt i hvor tjukll i huet ungen er, sånn at du justerer antall masker du legger opp i vrangborden.

Legg opp 80 masker på pinne 3, strikk rundt vrangbord med 2r og 2vr til 12 cm eller passe lengde til at den kan brettes dobbelt. Strikk så en omgang rett, og sett merke ved start, nytt merke etter 30 m (foran), nytt merke etter 10 m (skulder), nytt merke etter 30 cm (bak) og siste 10 m er skulder.

Ved merkene øker du en maske på hver side, slik at du øker med 8 masker totalt hver omgang.
Neste omgang strikkes rett uten økninger.

Strikk disse to omgangene til du synes halsen er bred nok, jeg økte 11 ganger. Strikk så en omgang vrang, en omgang rett, en omgang vrang, en omgang rett og en omgang vrang, og fell av.
De siste omgangene er for å slippe rullehals.

Værsågod!

21 kommentarer:

 1. hehe - for en morsom tittel på innlegget ditt! takk for oppskriften også - denne vil komme godt med :) liker så godt lettforståelig oppskrifter :) å ja- halsen ble fin, lekker farge :)

  SvarSlett
 2. Som som mammadragen, jeg strakk hals etter den flott tittelen - som vanlig :) Og fin hals i rett garn, de passa hverandre. Håper sønnen din får noen kalde dager å bruke den på?

  SvarSlett
 3. Denne var jo kjempekjekk!!
  Den oppskriften adopterer jeg - håper det er i orden!!??

  SvarSlett
 4. Så ut som en god hals :) Tror jeg skal strikke meg noe sånt selv. Må bare finne ett passe garn som ikke loer så mye at jeg går rundt med en halv sau i munnen!

  SvarSlett
 5. Takk for kommentar på bloggen min, eg ser innom din med jevne mellomrom:) Og ja, eg blir inspirert av alt det morsomme du har på pinnane! Boka eg brukte til kort heiter petit pattern book - japanese style. Søk på "petite pattern book" på amazon, bokkilden e.l, og du vil få opp mange alternativ. Eg bladde i ein del av dei på tate museum i London, og falt for Japanese style og Scandinavian style (som eg har bestilt), men alle har mange fine mønster. Kjekt for oss utan scrappegener...

  SvarSlett
 6. Kjempeflott hals og utruleg mykje flott du strikker!!!

  SvarSlett
 7. Så morsomt at det er flere som syns det er artig å strikke uten mønster og oppskrift! Jeg koser meg skikkelig når jeg sitter med den lilla kalkulatoren min og pønsker meg frem til riktig maskeantall og økningsgrad :-D

  Halsen ble veldig fin!

  SvarSlett
 8. Hei,er ganske ny i bloggeverden, og starta min egen lille keative blogg for noen uker siden (kreativlycke.blogspot.com). Har lenge tenkt at jeg skulle strikke et par halser til mine barn på 3 og 8 mnd, slik at de har til høsten. Har sett et par mønster som har knapp, og det gidder jeg ikke ha.... hadde egentlig tenkt å bare lage et mønster selv, men kom over denne. Supert! Er det greit om jeg legger en link til denne oppskriften på bloggen min etterhvert? Blir nok ikke før på sensommeren/høsten - har endel andre prosjekter på gang for tiden... Kjempefin blogg du har forresten!
  Mvh, Ingvild

  SvarSlett
 9. Bare hyggelig om du gjør det, Ingvild!

  SvarSlett
 10. Takk Merete! Husker du hvor mye garn du trengte? rundt 100gr. kanskje?

  SvarSlett
 11. Brukte 40 gram av Lucca når jeg kikker i notatene mine.

  SvarSlett
 12. Finnes det noe tilsvarende garn på f.eks. Nille? Har aldri hørt om Lucca :P Kan man evt bruke litt tjukkere garn og 4-rundpinne? Er ganske ny på strikking :)

  SvarSlett
 13. Anita Linda; jeg har ikke noen Nillebutikk i nærheten, så jeg kjenner ikke garnutvalget deres, så akkurat garnforslag sliter jeg litt med; men du kan jo fint prøve et garn som det står strikkefasthet 20-24 på magebeltet til garnet og foreslått pinnestørrelse står også der.

  Du finner ut etter noen cm om 80 masker er greit å få over hodet til barnet, eller om du vil legge på noen masker.

  SvarSlett
 14. skal man øke på noen bestemt måte?

  SvarSlett
 15. Skal man øke på noen bestemt måte? Fin hals forresten, driver og strikker på den nå!

  SvarSlett
 16. Har bare økt med å plukke opp tråden mellom to masker og strikket den vridd, men øk som du selv pleier.

  SvarSlett
 17. Hei hei,

  så mye fint <3

  du har vel ikke tilfeldigvis en oppskrift på et prinsessepannebånd,
  som strikkes i rettskrikk ikke riller :)

  hjertelig hilsen Trine

  SvarSlett
  Svar
  1. Dessverre, det har jeg ikke strikket, så det har jeg ikke oppskrift på.

   Slett
 18. Supert, takk for oppskriften. Jeg visste ikke hvilket garn Lucca var, men da jeg googlet det, fant jeg ut at jeg faktisk har noen smårester av dette garnet i mitt eget garnlager. Hurra, nå blir det barnehagehals! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.