29. oktober 2008

Oh the horror!

monster 1


Ullbuksa var klar til bruk første snødag.

Helt klart er Crankypants original mye stiligere, men når de er vanskelige å få tak i og en million andre har knabbet ideen, så er jeg med på bølgen av monsterbukser, jeg også. Da jeg så buksa for første gang for et år siden, så tenkte jeg -oi, så originalt! Nå kikker jeg mest på om de fikk til maskestingene... for det gjorde ikke jeg med særlig suksess. Bredere tråd fikk jeg tips om, og det stemmer, og med litt øvelse blir det nok fint. Sånn om en ti-femten bukser til.

Men i barnehagen var det stor stas å komme med monsterbukse! Og DE hadde ikke sett sånn før. Så da kan jeg fremdeles sole meg i glansen over å være hun originale mammaen som strikker så mye fint. Sole, sole.

Skal du strikke sånn anbefaler jeg å strikke inn øynene og tennene i intarsia istedet, det tror jeg blir mye finere. Jeg har brukt Garnstudios bukse som grunnmønster og strikket munnen med å strikke først hele baksiden, så nesten tilbake til sidemerket, litt mindre for hver gang. Siden jeg liker strikk i livet istedet for lang vrangbord med bånd, så ble det sånn. Jeg kjøpte faktisk rippoffmønsteret til Maudsgarn, men det er feil skrevet (gir sur munn) og så gav det meg litt rar smak å kjøpe et mønster jeg VET en annen har hatt ideen til. Tipset dem om det på mail, men har ikke fått noe svar. Endte med å ikke bruke det.

Strikket i dobbel lanett på pinne 4, str 86-92.

17 kommentarer:

 1. Superkul bukse, egentlig rart at ikke du har strikket en før! Den ble tøff med ulik størrelse på øynene. Sjarmøren som har buksen på virker dog ikke særlig skummel.

  SvarSlett
 2. ååååå....kjempesøt:-D jeg har fakta vurdert en slik til meg selv *lol* men tror ikke jeg gidder da....;-)

  SvarSlett
 3. Den ble kjempetøff - og jeg ser ikke de dårlige maskestingene heller jeg ;)
  Konge!!

  SvarSlett
 4. buksa ble kjempetøff!!! så d har snødd sier du? (hihihi)

  SvarSlett
 5. Kjempestilig!
  Kan ikke sy maskesting jeg heller ;)
  Vurderer å strikke en slik til minstemann her..

  SvarSlett
 6. Den buksen er så fin - det er litt herlig med nye vrier på egentlig litt kjedelige plagg! Ser ut som et vennlig monster også da, eller er det kanskje fremdeles bare melketenner?

  SvarSlett
 7. Haha! Så kule de ble!!!
  Jeg er også kjempefornøyd med de jeg strikket, men lurt å ha strikk i livet i stedet... :0)
  Og maskesting, ja.. De var jammen ikke lette å få fine... Øve øve!

  SvarSlett
 8. Jeg oppdaget ikke før etterpå at munnen ble feil vei. Hersens butikk det der.
  Satser på å bli først ut i barnehagen jeg også - kjenner at jeg er litt redd for at noen rekker å oppdage designen før buksa blir passelig til min lille. Barnslig - jeg?

  SvarSlett
 9. æ ble litt nysgjerrig...noen spesiell grunn til at du valgte å strikke buksa i Lanett? holdbarhet av fasong i fht vasking???

  SvarSlett
 10. Takker og bukker for skryt :)

  Mammadragen: jeg valgte lanett fordi jeg strikket to bukser til ham i fjor, og det er lanettbuksa vi brukte mest.Alpakkabuksa ble litt for fluffy til buksebruk. Har bare håndvasket den, så jeg kunne brukt ren ull istedet for superwash, men jeg liker å strikke i Lanett.

  SvarSlett
 11. takker for svar - det er jo lurt å strikke i et garn som er ok for ungen å bruke og for foreldrene å vaske.
  ønsker deg ellers ei god helg!

  SvarSlett
 12. Hehe, den var jo kjempestilig! Absolutt noe jeg MÅ strikke til nevøen ja :)

  SvarSlett
 13. Kjempetøff bukse. Du har laget utrolig mye flott. Den vesten du strikket på flyet var jo bare nydelig. Ha en fin uke

  SvarSlett
 14. Så fin den buksa ble! Jeg har nettopp blogget min første monsterbukse i dag jeg også. Hater maskesting! Fikk det ikke pent i det hele tatt. Men på avstand ser det ganske så tøft ut. :)

  SvarSlett
 15. Kjempekul ullbuke og så søt modell.
  Ønsker deg en riktig god helg.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.