5. september 2008

Himmelblå

himmelblå

Jeg har ikke helt skjønt Pinnehobbys storproduksjon av votter. Jeg har beundret fasongene, fargene og mønstrene og kikket mye på hennes store produksjon, men har selv synes votter er dødens å strikke. Når man er ferdig med en vott, så er det fordømrande en vott til. Gjøre det samme EN gang til? Ikke denne jenta, nei! Egentlig utrolig at genserne mine har to ermer, kremt. 

Men så impulskjøpte jeg Book of yarn, mye pga Adrian Bizilia, eller Hello Yarn som siden hennes heter på nett. Anbefales på det sterkeste å stikke innom bloggen hennes, hun har en fargesans som er fantastisk. Anbefales boka også; mye interessant om ulike fiber i strikking, hvordan det behandles og hva det gjør for resultatet. Undertittelen på boka er the ultimate guide to choosing, using and enjoying yarn, og det er det masse eksempler på i boka. Synes dog det var litt mange eksempler i tjukt garn, noe jeg ikke er sååå fan av. 

Avsporing.. 

Men disse var morsomme å strikke!

vottemosaikk

Gode detaljer som at man strikker sammen kanten med en gang, pyntet med en latvisk flette (bilde 1), og at kontrasttråden synes gjennom på tuppen- med vilje (bilde 4). Best av alt; vottene er strikket i tynn, tynn ull i noe hun kaller 1x1 stranding, dvs at man strikker med to tråder og annenhver maske strikkes med hver sin tråd. Bilde tre viser innsiden av votten. Da kan man altså strikke votter i tynt, tynt ullgarn og allikevel ha en varm vott. 

Damene på Husflidslaget var imponert, og jeg var imponert over at jeg hadde lært dem noe nytt. 

Utrolig fornøyd! Og votteoverbevist. Hello yarn har flere kule votter, så det kan være det dukker opp flere her. 

Harde fakta: Double-Thick Mittens avAdrian Bizilia. Mønsteret står i Book of yarn. Strikket med glede i BCgarns Shetlandsuld (www.garn.dk) og pinne 2. 

21 kommentarer:

 1. Superflotte votter! Var veldig lurt det med å strikke med to tråder for å få tykkere votter.

  SvarSlett
 2. Vottene er kjempefine! Tenker damene på Husflidslaget måtte ta av seg hatten for de der ja! Tror Book of yarn havner på min (allerede veldig lange) innkjøps-/ønskeliste.
  Her et supertips når det gjelder å unngå Den Grusomme Andrevotten - det har hjulpet meg til å få begge vottene fort ferdig - og til og med like store: Kjøp to sett pinner og strikk vottene parallelt - litt på den ene og litt på den andre. Da blir de helt like, noe som ikke alltid er tilfelle når andrevotten strikkes et halvt år etterpå... Bruker samme metoden for ermer og sokker også.

  SvarSlett
 3. Hvis du kjeder deg med å strikke en og en vott, så kan du jo strikke begge to på én rundpinne? Disse vottene med to farger ville jo vært perfekt for rundpinne også, utsiden og innsiden på det ene garnet og utsiden og innsiden på det andre.

  Trist å høre jeg ikke kunne inspirere deg, jeg får prøve å skjerpe meg. Ny sesong, nye muligheter :D

  SvarSlett
 4. Lekre votter! Den boken har jeg sikla på også :)
  Den 1x1-metoden høres da ut som tvebandstrikking?

  SvarSlett
 5. Kjære Pinneguri, jeg er kjempeinspirert av deg, men har ikke klart å følge opp fordi jeg hadde en liten tvangstanke om vott to. Men er stor fan av bloggen din :)

  Trodde tvebandstrikk var noe annet, jeg? Kan ikke teknikken, men har sett flotte resultater, kanskje det er et læringsmål?

  SvarSlett
 6. Flotte votter! Kjenner igjen vegringen mot vott nr. 2.... Men det er verdt den ekstra motivasjonsjobben når resultatet blir så lekkert!

  SvarSlett
 7. Hei..., for noen fantastisk flotte votter. Syns rådet til anne på landet var kjempelurt; så får man strikket begge vottene samtidlig...., tror nesten jeg ,å prøve den neste gang.

  Tror den boken må inn på min ønskeliste også...

  Koselig blogg du har foresten, mye inspirasjon å hente for en nyfrelst strikker.... :-)

  xoxo

  SvarSlett
 8. Lekre...nydelige!
  og vips, så fikk du en award av sipusa:-D

  SvarSlett
 9. Så flotte votter! Jeg kjenner at jeg får lyst til å prøve selv!

  SvarSlett
 10. Herlige votter og kjempeflotte bilder!

  SvarSlett
 11. Vakre, flotte, nydelige. Men akk så avnserte, da...?

  SvarSlett
 12. De var fine! Så deilige og varme ut og

  SvarSlett
 13. ..og der hadde jeg bestilt boka. Lettpåvirkelig?? Neeeida...

  Vottene er utrolig fine!!!

  SvarSlett
 14. Kjedelig å strikke vott nr. 2, og så når du først gjer det så er det på pinne nr. 2.. .hehe.. Ja, forstå det den som kan.. ;)

  Tøff er du!! Og vottane vart rålekre!

  SvarSlett
 15. Så utrolig lekre de ble! Og bildene var flotte!
  Ha en herlig lørdagskveld:)

  SvarSlett
 16. Fantastisk nydelige votter! Om du får votte-dilla/blir kvitt nr.2 skrekken vet jeg om en bergenserdame i tigerstaden som mer enn gjerne legger inn en bestilling... :-)

  SvarSlett
 17. Heisann.

  Min mor har kjøpt seg denne boka og skal prøve seg på slike votter. Men hun har litt vanskeligheter med å skjønne "oppskrifta". Har prøvd å hjelpe henne med det, men jeg skjønner dessverre ikke de engelske strikke termene. Kan du hjelpe meg/henne med å skjønne den strikkeoppskrifta? Hadde vært kjempe snilt :0)

  Klem Jane

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.