19. mai 2008

Naturlige farger

Blogglandia er et flott sted! En av de bloggene jeg følger med på er Helene som nettopp har farget masse garn med planter som hun har sanket selv. Sånt er utrolig spennende, og hvis jeg noengang får mulighet til å gå på noe kurs eller lignende, kommer jeg fluksens! Er nok litt arvelig belastet med en farsslekt som er litt over gjennomsnittet opptatt av botanikk og kombiner det med interessen for strikking? Voila, plantefarging!

Tilbake til Helenes blogg, hun har fremdeles masse garn til salgs. Vel verdt å ta turen. jeg ville ikke kjøpe opp alt (selv om det var fristende...) så jeg kjøpte bare to små hesper på 25 g hver, så dette er muligens nok til votter til minste tantebarnet? Eller beholde selv, og gamble på at jeg får en jente, hvis jeg skulle formere meg igjen.

det grønne hespet er farget med reinfann og kobber, og det rosa hespet har fått et etterbad etter krapprot og kochenillelus. Godt insekter er brukbart til noe...


Mannen min var litt oppgitt over alt garnet som har kommet i hus siste uka (5 hesper fra 123knit.com, 6 hesper fra pinnsvindesign, 3 hesper fra garn.dk). Flaks at jeg kjøpte skrapelodd idag! Noe jeg aldri ellers gjør. Ha!

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med storgevinst - det betaler masse garn, eh! Og så spennende med hjemmefarget garn - det er visst ikke så vanskelig, men øvelse gjør visst mester (mitt løkgarn er ikke av de vakreste innfargingene, tror jeg...)

  SvarSlett
 2. Jeg lot meg lokke udi blogglandia og det spørs om det ikke kommer noe i posten min også :D Hvilket kjent garn vil du sammenligne garntykkelsen med? Hvis jeg skal bruke det til votter vil jeg ikke ha det for tykt.

  SvarSlett
 3. Garnet var som 3-tråda Rauma fikk jeg høre, og det er for tykt for meg. Men takk likevel for lenka :)

  SvarSlett
 4. En tusenlapp ekstra å kjøpe garn for, det er ikke dårlig!
  Nydelige fager på det du har kjøpt.

  Ta en titt i bloggen min, jeg har noe til deg ;o)

  SvarSlett
 5. Så mye deilig garn du har fått i hus. Ikke vits å bry seg om mannen, det drypper nok strikkeprodukter på ham også :)

  SvarSlett
 6. Takk for skryt, og så bra at garnet får et godt hjem :)
  Akkurat nå putrer en ny porsjon garn på komfyren. Planter + garn er en fin kombinasjon ja, kan anbefales!
  *klem*

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.