22. februar 2008

Bokanmeldelser


Rainbow Books
Originally uploaded by bluemarla


Siden jeg så uhemmet skrøt av Hønsefødder og gulerødder i et tidligere innlegg, så kan jeg jo godt si hva jeg synes om mine nye tilskudd til samlingen?

Knitting nature av Norah Gaughan: Elsker utgangspunktet, hun bruker former fra naturen som utgangspunkt for sine design. Masse vakre mønstre, men ok, jeg er en som strikker bruksting. Og endel av de snittene er ikke ting jeg ville gått i. Har dog store planer om vottemønsteret i boka, og genseren med utgangspunkt i fraktaler var kul, bærestykket kan brukes på genser til A. Små akademikerbarn får lide for at mamma er nerd nok til at fraktaler er kult på gensere.

Fitted knits: Kjøpte den fordi forhåndsreklamen tipser om at denne er kjekk hvis du liker å tilpasse oppskrifter til din størrelse. Alle er ikke like, selv om kjedebutikkene liker å tro det. Min mening; noen gode tips om tilpassing, men ikke noe revulosjonerende (hmmm, det ble feilstavet)Modellene i boka synes jeg var kjedelige.

Best of Interweave knits: Bladet Interweave knits hadde tiårsjubileum (anbefales! Jeg abbonerer!) og gav ut en samling med mønsterne de likte best fra tiårsperioden. En av modellene; Union Square Market pullover er vannvittig lekker, og står på lista over ting jeg har lyst til å lage. (Lista står i margen på bloggen, og den vokser for hver dag, curse you , internet!)

The knitter's book of handy sweater patterns av Ann Budd: Denne derimot var en slager! Basert på Elizabeth Zimmermanns prosentsystem (dvs at de ulike delene av genseren står i et prosentvis forhold til hverandre) er det presentert 5 ulike typer grunnmønstere til gensere, og så finner du størrelse og maskeantall. Kort sagt; her kan du bestemme deg for garnet først, og så finne genser som passer. Kjekt til egendesign, siden jeg ofte lurer på maskeantall og forhold innad i genseren. Ja til mere egendesign!

5 kommentarer:

 1. Jøss - er det dine bøker jeg ser her? I så fall, en utrolig imponerende samling! Jeg sorterer også etter farge, emn ligger noen meter ettr for å si det på den måten!

  SvarSlett
 2. Hallo bokelsker!
  Skulle nesten tro at dette var noen av mine bokhyller. Men neida, disse er dine :)
  Fin samling.

  SvarSlett
 3. PS: Du finner mine bokhyller under etikketer *hjem* eller *annet*.

  SvarSlett
 4. jeg liker fargesortering! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.