30. januar 2021

Vi går for gull

Kulda fortsetter her på Østlandet. Etter mange dager med tosifrete minusgrader ute, kommer Dagbladet med gledesnyheten (?) NÅ KOMMER SIBIRKULDA!  Jeg trodde den var flyttet inn allerede, takk. 

Men jeg bekjemper kulda en maske om gangen, så det passer bra med en ny genser til datteren. Og siden januar er måneden der de fleste strikkere ser på garnlageret med litt skrekk og sier - oi, når ble det så mye garn her hjemme?  - så føltes det riktig å bruke av garn jeg allerede hadde liggende, pluss litt supplering fra lageret til venninna mi. 

Hun fikk velge blant garnene jeg hadde i passe tykkelse til bærestykket, og valgte bort en havregrøtfarget lysebrun til fordel for gullnøstet. For når valget står mellom havregrøt og gull, gå for gull. Gull blir alltid gøyere. Det er jo innlysende. 

 Mønsteret er Sandnesgarn sin Nordgenser, som de har lagt ut gratis på nettsiden sin. Takk, Sandnesgarn! Jeg har lenge tenkt at det var en fin genser, men har ikke somlet meg til å kjøpe heftet, og nå lønte det seg å somle. Ha! Genseren er beregnet for å strikkes i Sandnes Smart, men en liten strikkefasthetsjekk og litt regning på maskeantallet, så funket det finfint å strikke i Drops Air og gullresten er i Rauma Puno.


Hun ba meg ta opp halsen da jeg strikket høy vrangbordhals, og heller avslutte uten hals. Ingen av oss tre liker ting tett på halsen, så jeg burde sett den komme. Klok av erfaring, hadde jeg ikke festet tråden da hun testet genseren, så jeg rakk opp vrangbordhalsen, og avsluttet heller med en enkel icord rundt halsåpningen. 


 Fornøyd? Ja! Synes gull gjorde seg. 

Andre går for hvit januar, vi går for gull! 


2 kommentarer:

  1. Fin! Jeg planlegger blått og sølv til neste genser - det er ikke bare gull som glitrer 😅

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.