9. desember 2020

Nei så nuttet!


Du vet den visa av Prøysen om han som skal lage et sybord i julegave,  og så blir det bare mindre og mindre til han ender med en brødfjøl (eller ble det tennved til slutt?) 

Her har jeg spilt sangen baklengs, for det ballet litt på seg underveis. 

Barna har fått en ny kusine, og da vanker det ofte strikkeplagg i gave. 

Jeg tenkte å strikke en liten Ellajakke fra Lene Holme Samsøe i barselgave. Jeg startet med ett nøste Lanett, og det gikk litt over to nøster på jakka, så jeg tenkte; hvorfor ikke strikke bukse av det siste nøstet? Så er det jo det at det går ikke bare 50 gram på en bukse, så jeg måtte supplere med mer garn,  og da var det nok til en liten lue også .  

Bladmønsteret som går igjen i flere av Lene Holme Samsøe sine design,  er lett å strikke og det gjør seg i bærestykker. Ellajakka har tre rader med blader, og den lille lua er jo supernusselig til, og den lile picotkanten ytterst er veldig fin detalj. 

Knappene på jakka er polerte treknapper, som jeg også måtte kjøpe flere av, fordi jeg laget litt mange knapphull. Tydeligvis tror jeg at babyer ligger stille og tåler å vente på tiden det tar å kneppe knappene. Særlig. 


Settet er fra heftet Babystrikk på pinne 3, hefte 5 i serien. Jeg har alle heftene, og liker å strikke barselgaver derfra. Dette settet strikket jeg på da jeg oversatte boka til Lene Holme Samsøe og Charlotte Kaae,  og det var litt ironisk at jeg satt om kveldene og leste tekst og oversatte, og når jeg så skulle slappe av, så plukket jeg fram strikketøyet og et mønster fra samme designer.  

Et av de danske ordene jeg liker er nuttet. Tilsvarende på norsk er vel søtt eller nusselig. Det er noe skjønt over et ord dom uttales like nusselig som det staves.


Bildene er tatt i høst, for det var da settet ble strikket. Og så er det sendt i posten til England, siden det bare er Posten som beveger seg over landegrenser akkurat nå. 

Jeg har strikket mer gavestrikk i år. Kanskje fordi jeg tror vi trenger mer hyggelig i postkasser disse månedene? 
 Babystrikk er plagg med forventning, glede og alt blir sjarmerende i ministørrelse. Det er fint å kunne gi bort små plagg for å si at vi deler gleden. Velkommen til verden, bittelille! 

4 kommentarer:

 1. Helledussen, så supersøtt!! Hvordan i alle dager får du tid til all den strikkinga? Virkelig imoponerende! :-) Heldige den som får dette!

  SvarSlett
 2. Dette er fra i høst, barselgaver blogger jeg ikke før babyen er født og gaven kommet frem. Og med 2020 har det blitt mye sitte hjemme-tid. Godt å ha noe hyggelig å strikke på da.

  SvarSlett
 3. Så nydelige plagg :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.