2. oktober 2019

Tarax and the amazing technicolor dreamcoat


Han her altså. Så søøøøøt i ny genser! 


Hvorfor ny genser til Tarax?
Fordi forrige genseren hans ser sånn ut. Lettere luftig sånn midt under magen, og strengt tatt passert grensen for gjenopplivning. RIP forrige genser.

Nødropet gikk ut, og restegarnet mitt tok saken. Kopi av den forulykkede genseren var ikke nødvendig,  kun størrelsen trengte være lik.






Og derfor kan han nå svinge seg i valsen med ny genser til de kaldeste dagene. Snasen krøllefyr kan nå briske seg med genser i alle farger (sånn går det når det er restegarnet som tar telefonen)  og spre litt farge til vinteren. Faktisk rakk jeg å strikke den mens jeg var på fjellet i helgen, feste tråder hjemme foran tvn, og levere den rett før Tarax og gjengen sin dro på høstferie, og så bare vente på fine bilder i retur. Og det fikk jeg!


Det blir en håndfull tråder å feste når jeg fant ut at jeg skulle stripe genseren i tynne rader med lus inni. Veldig gøy å strikke, veldig lett å bruke alle rester, og  veldig kjedelig å feste tråder på. Og særlig når biter av genseren strikkes frem og tilbake pga hull til bein, og bakstykket, da blir det mye tråder. Men jeg og trådfest er gode venner hvis vi bare har noe film på i bakgrunnen.


For å roe det litt ned, så fikk halsen, kantene og beina være samme farge, så det ser mer planlagt ut.
Det gikk med 116 gram av ymse superwashgarn som Drops Karisma, Sandnes Smart, Drops Extra Fine Merino, Rauma PT5 Sport, Pickles Extra fine merino. Mye av garnet har tidligere vært rester etter ullbuksestrikk til barnehagetiden. Fint med et gjensyn der!



Tarax er en mellompuddel, og han er lånehunden vår. Han kommer på besøk når enten venninna mi trenger hundepass, eller ungene synes det er for lenge siden siste hundekos.

Jeg prøver å låne ham de dagene det regner som verst, eller er innmari kaldt, for at de skal kjenne litt på at det er slitsomt å ha hund og gå tur, men propagandaen min virker ikke helt. Ungene er #teamhund og Tarax er eneste hunden som får meg til å stille på laget til #teamhund. Vi skal ikke ha hund, men vi kan godt låne. Og så gi tilbake.




Og heia Lørenskog bibliotek som har hundestrikkbok til låns! For jeg så ikke helt behovet for en hundestrikkebok i bokhylla til vanlig, siden jeg ikke har strikket hundegenser før, eller tror jeg kommer til å lage så mange av det. 

Men Hundestrikk til bikkjekalde dager innfridde. Et stort pluss for en grunnmodell  til flere størrelser, som er lett å tilpasse. Det er ikke alle hunder som trenger plagg til kalde dager (nyttig å tenke på før du strikker mohairgenser til Huskyen din) men feks små hunder tilpasset varmere klima  kan ha nytte av ekstra varme. 


Det er endel fine versjoner som denne Fanainspirerte saken. 


Og greie forklaringer til hvordan tilpasse til eget mønster. Jeg brukte grunnmønsteret, og så  strikket jeg et enkelt stripelusemønster.

Jeg kjenner at det sitter langt inne å kle voffsen ut i bunad, men hei, om det er stas, så er det mønster på det og. Og nissedrakt. Fnis.



To tomler - eh, poter opp fra Tarax. 

1 kommentar:

  1. Har en del hunder i familien, men jeg har sagt fra at jeg ikke gidder å strikke hundeklær. Synes du er flink som kler opp lånehunden :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.