14. desember 2018

Rødt pluss rødt


Ny RØD kåpe og nystrikket lue fortjener store bilder. Takk til kollega Grete som hjalp meg før lunsj å knipse bilder mens det ennå var noe som het dagslys. Litt synd jeg glemte skifte til vintersko, derfor det litt lidende uttrykket da hun skulle ha meg til gå enda lenger uti snøen. Haha! Men jeg fryser iallefall ikke på ørene eller overkroppen! 



Sånn ser altså en fornøyd Merete ut. Endelig kjøpt kåpe (hos Ellos) og den sitter fint, og varmer greit, og nystrikket lue som passer i fargen.  

Det florerer av sånne enkle luer for tiden, og egentlig er det ikke verre å strikke enn at du kjører på med 1 rett og en vrang til du er lei av det, og så feller mot slutten. Ikke så rart at det derfor er drøssevis av temmelig like lueoppskrifter på instagram for tiden, men jeg falt for Bostonhue av Susie Haumann, fordi den er reversibel og lik på begge sider, og den har en litt gøy oppleggskant som gjør den veldig fleksibel. Og fellingen i toppen er pen. Og jeg hadde den fra før. 



Se den fine fargen, da! Det er dobbel tråd med Filcolana Arwetta i fargen 810 Krysantemum, jeg ville ha lua litt tykk. Den er da strikket med 104 masker for å kompensere for tykkere tråd, og strikket til 25 cm før jeg startet fellingen. Den kan brettes ned om du får behov for å rane banker.


Det er plass til hestehale også inni lua, fint for oss hårfagre. Heia ribb som holder seg på hodet. 

Og sjalet? Gamle klassikeren Camomille fra Isager. Stayer i vintergarderoben. Heia dusker! 



2 kommentarer:

  1. Klassisk er super alltid :-)))
    Deilig farge... passer perfekt. Og så deilig snøen... jeg venter her. Vi har bare regn. Håper og krysser fingrene.
    Hilsen til deg. Hilsen til vinterlandet. Takk for flotte bilder.
    God helg. God 3. Advent.
    Viola

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.