8. mai 2018

Rainbow dash

Jeg fant regnbuen inni veska. 
Dessverre var det ikke en skatt gjemt der, men hvem vet, damevesker er jo kjent for å inneholde det meste, særlig mammavesker inneholder mye som enten er glemt oppi der, eller som er tatt med sånn for sikkerhets skyld, som sikkerhetsnåler, hårspenner, tørkepapir, nødlader og ekstra sokker. MEn ingen krukke med gull. 

Men i enden av regnbuen kom det frem et par barnevotter i regnbuegarn og turkis, og om man ikke blir rik av det, så blir en iallefall varm! 
Fordelen med å bare ha med ett strikketøy på tur, er at ingenting kommer i veien for tommelstrikkinga. Ingenting som heter -jeg skal bare... og så står tommelhullene der og lurer på hva som skjedde, og hvorfor det ikke skjer noe. 

I regnbuegarnstrikking blir jo tommelen litt sånn oi, hvordan får vi fargene til å passe her, da? Og så får man slå seg til ro med at, næsj, det blir vanskelig å ikke få en brå overgang, og så tenker man litt på at det aldri har vært nevnt brå fargeskift ved tommel i noen av de nekrologene jeg har lest i min tid, og så konkluderer jeg med at det nok ikke er det viktigste her i livet. Da ville det stått i en bisetning iallefall. 
Eksempel på vott med brå fargeovergang. Men se som den henter seg inn mot toppen av votten! 


Søte ble de. Og gitt bort i bursdag idag. i tjue varmegrader. Muligens vi fremstår som isdronninger når jeg gir datteren votter som hun kan gi bort i bursdagsgave, men det er altså ment som en vårlig gave i fargevalget, og ikke som en påminnelse om at denne varmen kan ikke vare.

Fargevalget minner meg innmari om Rainbow dash fra My little pony, og flaks for oss, hadde vi en frivillig modell som kunne stille på bilder. Likheten er slående. 

Hva slags regnbuegarn er dette, da? -spør du sikkert. Jo, det er Shift wool fra Stoff og Stil. Jeg brukte det sammen med turkis finull. Det har ikke så lange fargeskift, men fargeskiftet går såpass sakte at du ikke rekker alle regnbuefargene på en vott. For å få vottene til å se litt like ut, så nøstet jeg meg frem til omtrent samme sted i fargeskiftet. 

Og mønsteret da? Kommer fra det trauste vottestrikkeheftet PT design 82. Gamle norske strikkemønstre hadde noe å gå på når det gjaldt kjedelige navn. Mer om heftet en annen dag, kommer en anbefaling .

2 kommentarer:

  1. Veldig fine og passende navngitte votter. Og er dey noe man alltid trenger i dette landet så er det vel votter?

    SvarSlett
  2. Knallfine votter!!! Alltid gøy å se gamle mønstre i farger :-) Hva synes du om garnet fra Stoff og stil? Er det god kvalitet? Sånn, skikkelig god ull som finull?

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.