15. april 2018

Nordstjerna

IMG_8325

Jeg ønsker meg selbuvotter i bursdagsgave! - sa Øydis da hun inviterte til den årlige bursdagsamlingen av bra damer, reker og hvitvin. Så jeg strikket et par votter som ble altfor store, men startet på ny frisk med nytt mønster når jeg fikk spurt direkte om håndstørrelsen. Det er jo greit at de passer mottager, særlig siden hun har fått for store votter av meg tidligere. Det trenger jo ikke bli en tradisjon å bomme på håndstørrelse.

Derfor - vottene Nordstjerna, stjernevotter til stjernedama. Takker for bra fest og fine tider sammen!

Og så er det innmari praktisk når folk sier rett ut hva de ønsker seg (sånn av realistiske ting. Jeg har jo ledd høyt når noen har ønsket seg strikket onepiece, det holder å ha strikket den en gang i livet)IMG_8334

Vottene er designet av Wenche Roald, og det er en fryd å følge mønsterne hennes. Ryddig lagt opp, masse praktiske tips og det lille ekstra i detaljene.
Som for eksempel at innerstjerna i hovedstjerna er detaljen på tommelen. Sånt er gjennomført.IMG_8335

Mansjettene er strikket i viftemønster, og er veldig dekorative.

IMG_8331

Wenche tipser i mønsteret at du kan smalne votten ved å droppe noen masker i hver side, og siden jeg akkurat hadde strikket for store votter, så benyttet jeg sjansen til å strikke til smal kvinnehånd. Liker når det står tips til tilpasning i mønsteret.

Mønsteret er fra Eventyrlige votter- votteboka som vi i Vottelauget laget i 2015. Jeg tilstår å ikke ha rukket å strikke alle vottene derfra ennå, men det frister når jeg tok opp boka igjen. Flaks at jeg fikk et direkte ønske, slik at jeg da kunne strikke et par som lenge har stått på -frister å strikke-lista.

Jeg hadde mest av den lyseste blåfargen liggende, og mindre av den mørke, så det ble lys bunn og mørke stjerner. Pickles Pure wool har fantastiske farger, og vottene blir lette og fine til vår- og høstturer. 64 gram med garn og pinne 2,5 er jo lette votter.
3 kommentarer:

 1. Veldig fine votter, og jeg er enig med mottakerne i at Selbuvotter er en super gave!

  SvarSlett
 2. Flotte votter, herlig mønster. Jeg liker fagene som du har brukt.
  Jeg var lenge ikke her. Deilige fugljakke du har strikket og så
  nydelige bilder, jeg har veldig glede å se.
  God uke. Hilsen fra Viola Frühlingsumarmung

  SvarSlett
 3. Så fine votter! Jeg har lenge hatt lyst på mønsteret, har bare den første Eventyrvotter-boka.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.