20. januar 2018

Hvodan innføre mer realisme i Game of Thrones


Vinterjakka mi har fuskepelskant rundt hetta, og dypt inni den nynner jeg på introen til Game of Thrones. Akkurat nå kunne jeg glidd rett inn i vinterscenene derfra med uhorvelige mengder snø og kaldt og pelskant på klær, men minus drager og hvitvandrere. 

Jeg kan godt godta drager, hvitvandrere, magi og ymye rare plot, men det jeg hver episode sitter igjen med er; hvorfor bruker ingen av folka LUE? Her vaser de rundt i evig vinter og dritkaldt, har flere generasjoner med rev- og persianer- og sau rundt halsen og nedover kroppen, men LUE, nei, der går grensen. Hører du, Thormund! - Neppe, han har nok forfrosset ørene for lengst. 

Jeg kan tipse om gode kandidater til luer som kan passe til historien, så er kostymedesignerne frie til å ta til seg tips. Ørene dine kommer til å takke meg, Hivju! 

1. Pussyhat (hvorfor ikke få litt feminisme og Trumpkritikk inn? ) 
2. Hipster hat (altså, de fleste i serien har jo skjegg som kunne sklidd rett inn på Grünerløkka) 
3.Classic cuffed hat (altså,hvem kan si nei til pompom i glade farger! Selv dragene kunne kledd disse) 


4. Ribbed watchman's hat (for alle de som henger rundt på Muren i Nord) 


5.Marius-lue. Sånn at vi nordmenn kan føle at vi får litt kred for all nordisk inspirasjon.
6. Antler hat (for de som er etterkommere av Barantheon, Dragon hat (for Targaryen); Lion hat (for Lannistere) og Wolf hat for Stark.


Sånn!

Mangler ikke på forslag, altså.
Med luer på, vil vi mer godta all storyen i vinterkalde scener. Mye mer realistisk, altså.

Jeg venter i spenning på neste sesong, og håper at forslagene mine kommer til nytte.


6 kommentarer:

 1. Haha, fikk meg en god latter! Jeg har tenkt på akkurat det samme, hvorfor i alle dager har de ikke lue på, det må da være iskaldt!! Jeg begynte på GOT da jeg begynte å strikke på ullbuksa mi. Så den går under navnet Game of Thrones-buksa mi. Med en hel lang serie i 7 sesonger, var det ikke så kjedelig likevel med to rett to vrang uendelig lenge. Jeg er kommet midtveis i sesong 5 og er i starten på siste beinet. Tror det skal holde bra;)

  SvarSlett
 2. Her bør det komme med advarsel!!! Telefonen er nå full av kaffe, som ufrivillig sprutet UT av munnen som en geysir. Jeg vil ha meg frabedt irettesettelse av Thormund uten advarsel. Nå må jeg prøve tjene inn de minuttene heg brukte på å tørke telefon OG ansikt.

  SvarSlett
 3. Hahaha! Jeg strikket Pussy Hat til de to siste episodene av sesong 6, husker jeg … Funka veldig bra, jeg følte det passet ekstremt godt å strikke den mens jeg buet ut slemmingene! :D

  SvarSlett
 4. Ha ha, mange gode forslag her!

  SvarSlett
 5. Jeg kjenner igjen noen av navnene du nevner, og innser at jeg la bort bøkene for en stund siden. Må ta de fram igjen og begynne å se igjen. Jeg har jo sett hele 3 episoder av første sesong...

  SvarSlett
 6. Haha, nu måste jag ju börja se på GoT för att förstå vem som ska få vilken lue!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.