27. desember 2017

Årskavalkade 2017

Årskavalkade? Allerede? Det er jo bare et år siden sist? 

Det at jeg vet at noen venter på at jeg skal legge ut kakediagrammer om strikkinga mi, det er imponerende! Takk for kjærleik, og at dere ennå følger bloggen, både nye og gamle lesere. Ingenting er som nerding med tall og strikketøy. 

Vi starter med harde fakta,søylediagrammene, og så går vi over til prisutdelingene til slutt. Enjoy! 

I år ble det 31 prosjekter ferdig, 10 kilometer garn gjort om til masker, og de veide 3 kilo. 7 kilo garn kom inn i lageret,men det var fordi jeg fikk mye garn, jeg har vel kjøpt ca 2 kilo selv.

Resultatet er omtrent halvering av antallet fra i fjor, men det er omtrent som om strikkepinnene mine spytter ut noe ferdig sånn cirka annenhver uke. Jeg har syntes jeg har strikket lite i år, for det har gått litt trått av ymse grunner (livet, ass!) men når jeg ser det samlet, så er jeg litt overrasket. Jeg heier på 2018, jeg har mer trua på 2018 enn 2017, men 2017 har strengt tatt bare tre dager på å ta seg sammen. 

Hva har blitt fullført i år? 

Hvis noen fryser på henda, er det ikke min feil. Jeg har jobbet hardt for å varme hender i år. 
10 vottepar har blitt ferdige, og det går mye i tilbehørsstrikk, selv om jeg har fullført noen få gensere og jakker. Jeg strikket en mamelukk, og det gav mye uttelling på instagram. Trenger du mye likes, så bare legg ut bilde av ulltrusa di. Just saying. 


Andel strikk til voksen kryper stadig nærmere barnestrikk. 

Trolig er det et resultat av at jeg strikker mer til meg selv, og at barna har nok gensere for en stund. Som strikker håper jeg stadig at ungene vokser infernalsk, siden det er innmari fint å strikke til barna sine, men siden de følger normal vekstkurve for alderen, så tar det ikke sånn av med strikk. Det er grenser hvor mange gensere en 11åring er entusiastisk for å ha. Men babyer kan ikke protestere mot hjemmestrikk. Derfor mye hjemmestrikk i gave ennå. Kjære babyer i vennekretsen: dere kommer en dag til å sette pris på det. Ikke nå. Senere. 


Hvem strikker jeg til? 

Er du i slekt eller vennekrets, håper jeg du er glad i ull. Eller så må du late som når jeg kommer med hjemmestrikket gave. Det er ikke sånn at slekt og venner overøses med strikkeplagg, (det har mest sjans for å slå til når man formerer seg) Jeg er også imponert over en av kollegaene mine som har klart å treffe rett tidspunkt for å spørre om bestillingsstrikk, siden alle bestillingsstrikk gikk dit. (Rett tidspunkt er rett etter lunsj, da er blodsukkeret og selvtilliten høy) 

Mannlig del av husholdning =sønn har fått lite ull i år (0), men har nok i skapet, mener han. 

Fargevalg i år? 

Blått vinner. Men det mest fordi det er gavestrikk, og jeg prøver å se an fargevalget til mottager. På andreplass kommer grønn, og det er fordi jeg har gjenoppdaget grønn etter mange år uten. Heia grønt! Håpet er lysegrønt osv. Fineste grønnfargen er flaskegrønn eller gressgrønn. Jeg kan til og med strekke meg til å synes sjøgrønn er fint. 

Og rosaperioden er over! Hurra! Det er godt å kunne ta i bruk hele skalaen igjen. Det største rosa jeg strikket i år, var til meg selv, knallrosa mamelukker. 
Jeg er og blir en ullfantast. Det aller meste som er strikket i år, er strikket i ull. La oss bare rope i kor: ULL! ULL! ULL! 

Jeg er ikke imot alpakka, og har begynt å snuse på mohair, men ull, altså. Hjerteiøynene-emoji. Klarte jeg strikke av alt det fine jag har liggende?

 Tjaaa, det er stadig noe garn som frister i butikkene, og det er jo bra. Noen må jo holde liv i garnprodusentene, ellers mister vi dem. Men jeg klarte å se verdien i alt det bra jeg har liggende fra før. Litt over halvparten jeg strikket i år er fra garn jeg har fra før, og selv om jeg er garnoptimist, så måtte jeg ikke kjøpe MER garn hver eneste gang.

Nok diagrammer og søyler? La oss gå videre til prisutdelingene! 

Årets blogg: Monstermønster! Fordi jeg fremdeles blogger etter 10 år i gamet! Tiårsjubileet forsvant litt i år, men jeg tenker det skal markeres på noe vis. Jeg synes jeg blogger litt lite, men 58 poster i 2017 er jo regelmessig, sånn sett.

Årets garn: I år er det Pickles Pure wool! Jeg liker tykkelsen og fargene! Og at det er ull. ULL! ULL! ULL! (Der slo ullfantasten seg løs igjen, ups)

Årets strikk til voksen: mamelukkene.  Sånn fordi jeg kunne fnise litt når noen lurte på hva jeg strikket på, og fordi det var absurd å ta bilder av seg selv til bloggen og dra opp skjørtet. Heia komfortsone. Så får vi se om jeg bruker mer skjørt i vinter.


Årets strikk til barn; datteras mohairgenser. Det gav meg trua på at mohair er tilbake for å bli, og at mohair kan være skikkelig fint og ikke bare et åttitallsspøkelse. 

IMG_7684


Årets mest fotograferte strikker: Annki! Annki er den strikkeren jeg kjenner som strikker desidert raskest, og derfor trenger ofte bilder av det hun har strikket. Selv om jeg har strikket lite ferdig i år, så har jeg tatt snart halvparten av bildene av plaggene til Annki i det siste. Praktisk; jeg får skravlet og strikket og fotografert litt, og Annki får bilder til bloggen sin. Win-win. 
Årets farge: GRØNN! 


2017-11-12_09-16-31

Da jeg tok en liten garntur i Oslo sentrum, kom jeg hjem med fire nøster grønt... Tre av dem er allerede brukt opp, og den siste (gressgrønn Ask) skal bli jakke, tror jeg) 

Årets utestrikk:  image is everything. Strikkebloggeren hadde så klart med seg strikketøy både til Trolltunga og til Gaustablikk. Og på Pub. 


Årets garnsluk: fingerhekling

2017-12-27_09-32-45

Det har tatt litt av med fingerhekling i heimen. Remse på remse produseres av åtteåringen, og jeg jobber litt med å få motivert til å sy sammen til et sitteunderlag eller noe praktisk. I mellomtiden pynter de juletreet vårt. Jeg kan ikke klage over at garnet blir brukt, jeg heier på det! Men gjemmer på skattene.

Årets overdose: 

Jeg og syklubben fikk mye garn av Vanja som ryddet i stæsjet sitt. Aiai! 5 kilo endte jeg med, og det er jo stort å kunne bade i garn!


Årets utfordring: være ordstyrer på strikkekvelder på Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforbund! Jeg fikk gleden av det to ganger i år, og vi tror det blir mer til neste år! Hurra!
Sløve meg tok ikke bilder (hallo, vi var jo på scenen! Men det var veldig moro! Både for panel og sal!)


Og årets følgere? Dere, så klart! Ellers kunne jeg heller skrevet dette i en dagbok, og lukket boka. Herlighet, det er fint å ha noen som følger med på strikkinga mi på bloggen (og/eller) instagram. TAKK for alle heiarop! Dere skulle bare visst hvor stas jeg synes det er at noen synes det er gøy det jeg skriver og fotograferer og strikker.
10 kommentarer:

 1. Herlig oppsummering i år igjen! Jeg er helt imponert over at du har sånn oversikt over mengde garn, hva du strikker osv. Skjønner det kan være lurt med en notatbok for strikkingen. Enig med deg ang ull. Jo mer jeg strikker og bruker klær, jo mer heller jeg til at ull er best, ingen protest. Og Pickles pure wool er et helt nydelig garn. Jeg har store planer for å strikke meg kofte i det garnet.
  Fet er ikke så mange strikkeblogger i sving nå som tidligere, men jeg liker så godt å lese dem, ikke minst de som inneholder nerdeinfo;)

  SvarSlett
 2. Nok en herlig oppsummering av strikkeåret fra deg, tusen takk for det! Alltid fint med litt garn- og strikkenerding. Og helt enig i at ull er gull. Jeg har for første gang tatt vare på alle magebåndene på nøstene som har blitt strikket, så er spent på hva resultatet blir ved nyttår.Ønsker deg et godt strikke- og bloggeår i 2018!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 3. Fantastisk oppsummering, som alltid. Min strikkekavalkade kommer nok i morgen, er ikke helt klar enda.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kavalkaden! Har lest bloggen din i årevis, men sjelden sendt kommentar. Du skriver morsomt og fagleg bra og det er inspirerande å følge deg. Godt nytt strikkeår for 2018, enten livet blir slik eller sånn. Mvh Inga

  SvarSlett
 5. Hurra for at du fortsatt blogger og kommer med sånne fine årskavalkader!

  SvarSlett
 6. Artig lesning, imponerende arbeid! God 2018!

  SvarSlett
 7. Hahaha ... Men morsomt har vi det når vi tar bilder, selv om det er i steikende sol og ullgenser, øsepøsende regn eller sidelengs snøvær. Godt nytt år, og jeg gleder meg til mange kule opplevelser i 2018.

  SvarSlett
 8. Så fin oppsummering du har laget.

  SvarSlett
 9. Godt nyttår!
  Herlig oppsummering. Du er utrolig flink med ord, saklig, men litt morsomt innimellom, det liker jeg.
  Gleder meg til å følge deg videre!

  SvarSlett
 10. Wow, for et arbeid du har lagt ned i oppsummeringen din, men imponerer du stadig, jada, i haug og lass! Ha et flott nytt strikkeår! :-) Vi følges!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.