6. juli 2017

Solgul islending

20170701_175754
Sola landet på verandaen min.
Kunne se sånn ut, i alle fall.
Sånn bortsett fra at hvis sola virkelig hadde landet på verandaen min, så hadde verandaen min tatt fyr. Og jeg hadde nok ikke stått så nærme og tatt bilde.
Nei, for de som lot seg lure, det er ikke sola, det er et nøste med Plötulopi.

Noe av det mer sære garnet jeg har liggende i lageret mitt er Plötulopi. Det er islandsk uspunnet garn, veldig lett å rive over, men siden fibrene er lange, så er resultatet allikevel holdbart. River du over tråden, så er det bare å legge trådendene over hverandre og rulle litt på enden, de fester seg sammen. Og det er jo praktisk, siden tråden ryker når du napper litt hardt i nøstet. Eller ser litt hardt på det.IMG_7126


Jeg fikk for mange år siden to sånne kaker med naturhvit, og senere to svarte kaker av Guro, en bloggbekjent, men fikk aldri ut fingeren og brukt noe av det før jeg fant et par gyldengule kaker av dette på en garnbutikk i Mandal, Hønemors Fryd. Og da ble det for fristende å ta med hjem.
(Ok, det er alltid det nyeste som er fristende å bruke, ikke rart lageret vokser)


Og det er litt gøy å si at man strikker med islandsk garn. Får litt sånn lava og urnordisk og islandshest mellom fingrene.


IMG_7116


Jeg strikket et par barnevotter for å teste ut garnet. Tommel opp for fint spill i fargen, og at det var litt moro å strikke med uspunnet garn. Vottene ble litt hårete, så vi får se om mottager synes det er stas eller ikke.


Vottene gjorde litt motstand mot å bli  ferdige, da de tullet med tommelhull og maskeantall, men ble overtalt til å komme over målstreken.


Jeg testet å strikke dem fra vottetupp og nedover, og la inn en liten tommelkile for at tomlene skulle få behagelig plass.
IMG_7117


Dommen?


Jepp, dette kan jeg godt strikke mer med. Lette plagg som resultat, men ikke for de sarteste av hud. Du skal synes at ull er stas.


TO DO:
Solgule votter til vinteren - check!
Bruke litt av lagergarnet -check!
Plukke tistler -check!6 kommentarer:

 1. herlig gul sol hos deg! :-) Happy knitting!

  SvarSlett
 2. Glade solgule votter! Bra de overga seg og ble ferdige, de kommer til å lyse opp gjennom vinteren.

  SvarSlett
 3. Veldig fin gulfarge og fine votter! Bra du fikk et par til slutt. ;)

  SvarSlett
 4. Fantastisk... stressfri i vinter strikke modus. Deilig solen votter.
  Jeg har strikket ikke enda med Lopi en tråd. Ser veldig god ud.
  God uke. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 5. Flotte votter, noe Lopigarn sikkert egner seg til. Har hatt noen slike kaker, men jeg ga de bort. Fant aldri noe bruksområde. Og som du sier, det nyeste garnet frister alltid mest 😊

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.