6. februar 2017

Jeg sa ja

IMG_6921

Hjertet hoppet over et slag da jeg svarte JA til Hanne sånn i forbifarten, og samtalen vår raste gjennom hodet da jeg frenetisk prøvde huske hva jeg sa JA til.

Paranoiaen slo til for full musikk da jeg spolte tilbake, og spurte med skjelvende stemme;

-Sa jeg akkurat JA til å strikke to kofter til deg? Du, jeg må ha vært sinnsyk i gjerningsøyeblikket. Ingen domstol ville vært i tvil.

- Nei, du sa ja til å strikke to par votter, men hvis du tar det så tungt, så trenger du ikke, altså. No pressure. Livet går videre.

-Votter, altså?  Bare votter? Tjohooo!

Snakk om lettelse! Jeg kunne danset Macarena i kantina og slått hjul i korridoren av ren lettelse; to kofter var plutselig redusert til to par votter, og plutselig var masse strikketid frigjort. Freeeeedom!

Altså kan jeg legge til selvbedrag på lista over måter å få meg til å strikke bestillingsstrikk. Få meg til å tro at jeg skal strikke varmetrekk til Danskebåten, og når du kan slippe den gode nyheten at det var bare en genser, så svinger jeg strikkepinnene og prater om hvor flaks jeg har som bare skal strikke noe småtterier. Husk å proporsjonere i forhold til prosjektet du er ute etter. Si dobbelt sengeteppe når du er på jakt etter sokker, eller heldress når du mener babyjakke.

IMG_6927

Men sånn underveis koste jeg meg. Jeg liker votter. Og jeg liker sånne logiske mønstre som åttebladsroser, der du etterhvert ikke trenger gløtte på mønsteret, men maskene du har strikket tipser om hvilken farge du skal ha nå.IMG_6925

Pen tommel var det og. Heia votter med tommelkile, det er den beste passformen, synes jeg.

IMG_6923

Jeg fikk mottager til å kjøpe finulla selv, for å sikre meg at fargene ble som ønsket, og for å la ikkestrikkere få ta del i den overveldende hylla av finull i 102 farger. Det er noe med å drukne i fargehavet, og få velge selv. Da blir det oftest finest.

Klassikeren grå og hvit er en stayer, men den knalloransje var litt overraskende å få som garn. Grå matter ned det meste, så de ble mer et lite fargeglimt etter at grå hadde fått gjort sitt, men det ble som en vitamin C-kick tilslutt.


Strikkefaglig tilslutt:
hvert par veier 50 gram, og det går litt mer bunnfarge enn mønsterfarge, så det holdt ikke med ett nøste grått til to par. Mønsteret er "Selbuvott" fra Sandnes sitt temahefte 42. Jeg gjetter på at Sandnesgarn har skrevet Selbuvott i hermetegn fordi det ikke er et originalmønster fra Selbu, men i samme tradisjon.  Mønsteret er skrevet for Sisu, men siden jeg synes ren ull er det som skal til i votter, så er disse strikket i Finull i samme strikkefasthet.

13 kommentarer:

 1. Å de er nydelige. De orange er jo en DRØM!!! Digger dem!

  SvarSlett
 2. Enig. Vottevær trenger farger. Fine votter!

  SvarSlett
 3. Til og med knappenålene matcher:)

  Ingrid M( ravelry)

  SvarSlett
 4. Hi hi! Kan være lurt å følge med på hva man sier ja til, ja ;)
  Vottene ble kjempefine! Gjør seg med en fargeklatt i en ellers så fargeløs natur på denne tida av året.

  SvarSlett
 5. Dette er ekte selbuvotter tør jeg påstå (jeg tror det bare er sånn Sandnes skriver titlene sine noen ganger). Og mer ekte i ren ull enn i Sisu ... Fine er de i alle fall!

  SvarSlett
 6. så fine, heldige dem som bestiller hos deg! Ha en fin, fin, tirsdag!

  SvarSlett
 7. Litt som å ønske seg hund og be om en ponny, det der. Smart teknikk!

  Oransje og grått ble jo superfint! Lurt å slippe folk til i garnhyllene selv. :)

  SvarSlett
 8. Ah - varmetrekk til danskebåten😂 Ha ha ha - tenk at to par votter kunne blit lite når du trodde det var to gensere. God du er som har strikket til Hanne!!! Fine votter - den oransje er jo knallfin!!

  SvarSlett
 9. Nydelige votter. Du er snill som tar på deg slike strikkeoppdrag. Jeg er elendig på bestillinger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var mest flaks, for jeg var akkurat ferdig med noe annet, og det var rett etter lunsj. Ellers er jeg kjapp med å si nei.

   Slett
 10. Så nydelige votter. Enig med deg i at Finull passer bedre til votter enn sisu.
  Skikkelig frisk den oransje da :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.