11. januar 2017

Lett som en kanin - en gibort


2016 startet jeg på to sjal ved ulike anledninger, men jeg kom aldri i mål. Akkurat hva som skjedde, tja, de er nå tilbake til garnnøster igjen, men jeg trenger ennå sjal i garderoben min.

Så da var det like greit å bryte sjalforbannelsen helt i starten av 2017. Akkurat hvem som har behovet for å kaste sjalforbannelser, det må fåglarna vite, men det er greit å bevise for seg selv at det ikke finnes noen sjalforbannelse. Sjal kan bli ferdige uten at man mister håpet og troen underveis. Jajamensann!

Det føltes som litt juks å da velge et superenkelt mønster, men hull er fint, og store konsentrasjonsarbeider får vente til en annen gang. Akkurat nå hadde jeg en høne å plukke med en sjalsforbannelse, og da ville jeg ikke at den skulle vinne igjen. Jeg skulle fullføre, og ende med et sjal jeg hadde lyst til å bruke. Et fnugglett, litt stort og på grensen til blonde, men ikke blonde.Pebble Beach shawl passet perfekt til det jeg var ute etter. Dette er et sjal som kommer i tre størrelser, så det er greit å tilpasse til den mengden garn du har. De starter likt, så du kan strikke en stund før du må bestemme deg for størrelse, og så passer mønsteret til både tynt garn som her, og litt tykkere garn.

Jeg fikk et hespe med 50/50 angorakanin og merinoull av Utistu på Gikling, en gårdsbutikk som har utrolig fine skinnfeller og garnprodukter. Garnet var på 600 meter på 100 gram, så det passet perfekt til den mellomste størrelsen av Pebble beach, jeg har 10 gram garn igjen når jeg har strikket ferdig.Jeg foretrekker mine sjal omtrent som skjerf rundt halsen, andre klarer sikkert dandere det penere. Men kjærlighetsbarnet mellom angorakaninen og sauen funker som bare det rundt halsen. Det har ullfastheten som gjør at det ikke siger og tøyser, og angoraen fluffer og er pusete. Jeg opplever det ikke like røytete som da jeg strikket i ren angora, det går an å ha det på uten å gripe etter klesbørste hvert tredje minutt. Deilig garn, altså!Som sagt, jeg fikk garnet av Utistu på Gikling gård, som er en gård med kasjmirgeiter, frittgående høns, kuer, elvefiske, gårdsbutikk, skinnfellsøm og litt garn. Ta gjerne en tur innom facebooksiden til gården, der er det utrolig lekre skinnfellarbeider til salgs! Det ligger kontaktinfo på siden, hun sender
i posten.

Og jeg fikk to hesper garn, et mørkeblått som jeg har brukt til mitt sjal, og et eplegrønt hespe 50/50 med angora og merino. Det eplegrønne hespet tenkte jeg å sende i posten til en av dere, så kan flere få gleden av angora og merino. Fin måte å starte året på? Bryte sjalforbannelsen og gi bort vakkert garn fra gårdsbutikk?


Eplegrønt angora og merinogarn - 600 meter per 100 gram. Passende for sjal, barnetøy og andre myke ting.  Jeg legger ved Pebble beach oppskrifta (jeg kjøper den som gift på Ravelry, sånn hvis du har bruker der, da har du den elektronisk også, men det fikser vi når jeg deler ut premie), slik at du også kan bryte sjalforbannelsen. 

Jeg trekker en vinner i kommentarfeltet her på bloggen på søndag 15.januar. 

Så om det frister med eplegrønt garn og en sjaloppskrift; så skriv gjerne en kommentar om hva du kunne tenkte deg å bruke garnet til, før jeg trekker en vinner 15.januar

53 kommentarer:

 1. Akkurat nå trenger jeg ikke sjal, men ett sett håndleddsvarmere, pulsvarmere eller hva man vil kalle det ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg ville laget meg et sjal. Jeg har skikkelig dilla på sjalet og bruker det mye.

  SvarSlett
 3. Jeg kunne tenkt meg å strikke sjal. Jeg bruker det som skjerf og digger knallfarger!

  SvarSlett
 4. Fint sjal du har strikket. Jeg lider ikke under noen form for sjalsforbannelse - heller velsignelse. Skapet kan nesten ikke lukkes... Gi garnet til noen andre du😀

  SvarSlett
 5. Pebble beach er herlig og perfekt å strikke. Jeg har det allerede i biblioteket på rav. men har gitt bort det jeg strikket. Så dette kan jo bli en motivasjon til å strikke et til...... for jeg har ikke noe sjal i grønt nemlig.

  SvarSlett
 6. Har veldig lyst til å strikke Pebble beach til en venninne ��

  SvarSlett
 7. O la la for et vakkert garn. Jeg har veldig lyst til å strikke løvlisjalet, og tror dette garnet vil passe utmerket!

  SvarSlett
 8. Garnet høres så deilig ut! Et sjal eller en liten bolero måtte være flott i den knæsje fargen!

  SvarSlett
 9. Nydelig farge! Det må det kunne bli noe lekkert ut av...
  Hilsen Torill D

  SvarSlett
 10. Takk for tipset. Utistu ser ut som et lekkert sted:) Det skal studeres nærmere. Likte sjalet ditt.

  SvarSlett
 11. Ser helt nydelig ut det garnet, og sånn fantastisk grønnfarge <3
  Det må bli sjal tror jeg, og hadde vært stas å strikke det til mitt spetakkel av en datter, den grønnfargen vil passe supert til henne :)

  SvarSlett
 12. Dette må jeg hive meg på!

  Jeg har allerede koblet det grønne garnet til sjalet Fantoosh! av Kate Davies. Jeg er helt sikker på at de kler hverandre :-)

  http://www.ravelry.com/patterns/library/fantoosh

  SvarSlett
 13. Ah *dunkklaskigolvet* for en fantastisk farge! Elsker den. Når man bor i ett 100 år gammelt hus er det koftemorran hver dag og sjal er en del av garderoben alltid.
  Farger må man ha i verden 🌈

  SvarSlett
 14. Sjal!!! Til meg sjølv! Eventuelt til ei god venninne som ELSKAR eplegrønt. Men ja, sjal!!!

  SvarSlett
 15. Åååå, den grønnfargen! Me kaller den Irgens-grøn, fordi mor mi og hennar to systre støtt bruker den fargen. Så sjal til mor mi i Irgensgrøn, ja takk!!

  SvarSlett
 16. Grøn som det første løfte om forår? Jeg vil da elske at pakke mig i et lækkert sjal indtil foråret indfinder sig om laaaaaaang tid 😀

  SvarSlett
 17. Oi oi! Her vil jeg gjerne være med i trekninga - jeg har ikke et eneste sjal, og fargen er akkurat den jeg har tenkt meg å strikke et i til å ha utover våren! Passer til de nye Orla-vottene mine :)

  SvarSlett
 18. Fin farge. Dersom eg blir den heldige vinnaren, ønsker eg å strikke sjalet Annis. Ein gammal klassikar på ravelry som eg har strikka det i brunt ein gang og det har dessverrre blitt tova. Trenger nytt i fin farge! Hilsen Inga Kv

  SvarSlett
 19. Sjal-forbandelse! Jeg har manglet ordet, men det er vist præcist dét, jeg lider af. Jeg ville elske at vinde præmien, så smuk en farve, at jeg er helt sikker på, at jeg vil få strikket det skønne sjal. Jeg krydser fingre :-)

  SvarSlett
 20. Åååå, dette garnet vil jeg gjerne vinne! Elsker eplegrønt, det er herlig med litt farger. Vil gjerne lage sjal jeg også �� Enten slik du laget, eller det rillestrikka med tilfeldige hullrader, som du har laget barnesjal av tidligere, og som jeg da ble inspirert til å bruke på sjalet jeg bruker til daglig omtrent nå, i lillaturkis Malabrigo sock. henr-a2@online.no

  SvarSlett
 21. Babykle! Til jente.... for å bryte opp i alle dei rosa klea vi har fått hadde det vore snasent med noko grønt.

  SvarSlett
 22. Det va en nydelig farge som æ e helt sekker på kjæm tel å kle halsen min godt!!����

  SvarSlett
 23. Jepp! Sjal hadde vært tingen! Og så hadde jeg vist godt igjen i den flotte grønnfargen!

  SvarSlett
 24. Eplegrønne sjal er ikke å forakte! Og angora+merino? Mmmmmmmm...

  SvarSlett
 25. Høyrest ut som eit herleg garn, og for ein flott farge. Så eit sjal i dette garnet kunne tenkt meg.

  SvarSlett
 26. Åh, en underbar färg som skulle passa perfekt som en härlig cowl eller sjal inför den kommande våren. En färg att bli glad av.
  Jag håller tummarna för tur!! 😃

  SvarSlett
 27. Sjal, enkelt og greit. Og hvilken fantastisk farge ��

  SvarSlett
 28. Ja takk, vil gjerne vinne eplegrønt avkom av angora og merino! Og oppskrift på sjal er også velkommen her i huset! Egostrikk til mor sjøl m.a.o!!!

  SvarSlett
 29. Jeg trenger ikke flere sjal, men det hindrer meg ikke i å strikke dem. Nydelig! Både mønster og garn.

  Rannveig (ravnejenta på Ravelry)

  SvarSlett
 30. Helt sikkert et nydelig garn, må bli til sjal som jeg strikker mye av ellers også. Mvh. Vigdis - viva301@hotmail.com

  SvarSlett
 31. Fantastisk sjal og hurra for at du brøyt forbannelsen! Godt nytt år til deg!

  SvarSlett
 32. Jeg vil også strikke det sjalet! Og eplegrønt sjal har jeg av en eller annen grunn ikke, så det passer perfekt!
  hildeness på Ravelry

  SvarSlett
 33. For ei herleg farge, og for eit fint sjal. Dersom eg skulle vere så heldig å vinne trur eg rett og slett eg ville strikka dette sjalet til meg sjølv. Eg er avhengig av å ha noko rundt halsen store delar av året, så det kan aldri verte for mange sjal og skjerf!

  SvarSlett
 34. Det måtte ha blitt et fresht plagg til sønnen på 17 mnd :-) vest, genser, hmmm..��

  SvarSlett
 35. Herlig farge, våren på forskudd!!
  Hilsen Nordlands trompet!!

  SvarSlett
 36. Friske farger, fristet og minnet om vår (hva er det liskom?). Kanskje strikke et sjal til jentungen, eller meg selv om jeg våger fargen.....?

  SvarSlett
 37. Nydelig sjal, det funket veldig bra med det enkle hullmønsteret.

  Flott garn du gir bort også. Jeg nyser bare jeg ser på angora, dessverre. Dumt å være allergisk mot noe så mykt og deilig. Men hespene kommer sikkert til et godt hjem. :)

  SvarSlett
 38. Nydelig garn og farge!! Jeg vil strikke meg et sjal:-)
  Mvh Astrid (astrid.eide@hotmail.com)

  SvarSlett
 39. Kjempefint sjal, godt du fikk brutt forbandelsen!
  Det var en nyyyydelig grønnfarge på det garnet. Vinner jeg blir det sjal i bursdagsgave til søsteren min :)
  Mvh Silje

  SvarSlett
 40. Hvis jeg er heldig at vinde det smukke grønne garn, ville jeg strikke en hue og et par håndledsvarmere af det.

  SvarSlett
 41. Åh, for en nydelig grønnfarge, den var aldeles til å bli mo i knærne av og den snakker aldeles mitt språk. Jeg ville strikket sjal. Eller kanskje pulsvanter, siden jeg fikk sjal i den fargen av en ikke så veldig vanskelig å gjette hemmelig nisse i fjor.

  SvarSlett
 42. Altså, sjal kan ein aldri få for mange av! :) Nydelig grønfarge, skulle gjerne dandert eit sjal i den fargen rundt halsen. Spennande kombinasjon av angora og merino gjer dette til eit uimotståeleg kinderegg ;)

  SvarSlett
 43. Eg har så lyst å strikke meg eit sjal! Helsing Ingeborg (kona til Håvard som er logga inn her...)

  SvarSlett
 44. Flott sjal du har strikka deg. Og for ein lekker grønnfarge. Går for å strikke sjal, for jo aldri nok av det. Deilig, varmt og lunt i halsen. Ravelry: bustermolly

  SvarSlett
 45. Vil gjerne vinne eplegrønt garn for å strikke sjal i 40 års gave til en god venninne som elsker den fargen :)

  SvarSlett
 46. Skal strikke Sjal, rett og slett fordi man aldri har nok sjal har jeg hørt... kan hende det blir gave, eller kanskje ikke. Lækkert garn ��

  SvarSlett
 47. Lekkert sjal! Grønt er min favoritt farge, og de siste sjalene jeg prøvde å strikke ble garnnøster igjen. tror jeg også har fått sjalforbannelsen :-(
  Hilsen Mamoth

  SvarSlett
 48. Veldig god reklame for garnet, så da er det bare å krysse fingrene og melde seg på i give away'en:) Vil gjerne prøve samme oppskrift som deg!

  Hilsen Kristin (Ikki)

  SvarSlett
 49. Ja det vil jeg gjerne prøve! Som deg ønsker jeg meg sjal som brukes som skjerf uten for mye dill. Kanskje jeg hermer? Grønn er ihvertfall fin farge til meg. Krysser fingre :). Mvh kristinvdt på ravelry

  SvarSlett
 50. En deilig hals hadde jeg trengt, fin Gibort ! God helg fra Beth

  SvarSlett
 51. Kjempefint sjal, så forbannelsen er i så fall brutt. Og så lekkert garn da 😊

  SvarSlett
 52. Superflot sjal og dejlig forårsfarve. Jeg vil helt klart lave et sjal mage til dit ��

  SvarSlett
 53. Oi, for en fin gi-bort - og en hyggelig overraskelse på det nye strikkeåret! Hvis jeg var heldig nok til å få et eplegrønt hespe ville jeg strikket en "romper" til knøttet vi venter i begynnelsen av mai. Da ville frøkna blitt riktig så fin i myk ull til høsten.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.