9. oktober 2016

Pølsestrikk


Jeg har strikket en pølse til å ha rundt halsen. Egentlig var planen å strikke en hals til kjølige dager, en sånn som man har under jakka rundt halsen (godt gjettet, Sherlock! ) istedet for skjerf, og som det er supert å strikke når du har et hespe med fint garn (Madeline tosh sock) , men ikke så mye mer enn det. 

Mønsteret Tusen strålende soler er et flott mønster, og gratis og, og jeg brukte det sånn løselig for å strikke strukturen i det. Altså de tusen strålende solene. Tusen strålende, røde soler, passende til høsten. Resten ble impro. De endringene jeg gjorde på mønsteret var sånn i ettertid ingen sjakktrekk, strikket icord på begge ender, men ikke nok til at det ikke krøller seg og snurrer seg innover og dekker mønsteret, og blir en pølse istedet, og så etter en liten periode med hullstrikk gikk jeg lei, og strikket resten i glattstrikk, noe som gav strikketøyet enda mer glede av å rulle seg sammen til, ja nettopp, en pølse. 

Så om det skal bli pent på, må jeg enten dyppe den i gelatin (mmm, så behagelig på) eller ha noen strategisk danderte klesklyper eller holde halsen utstrakt med begge hender. Evt flytte til Danmark og forkle seg som nasjonalsymbolet rød pølse. Jeg bommet også med størrelsen på hva som er en grei halsstørrelse. Et av formålene til strikkahalsen er å holde samme kroppsdel varm, men hvor tett den skal inntil halsen, er noe en kan fylle mye debattsider med.  Siden den var så vid, tenkte jeg at den kunne snurres rundt halsen to ganger, men det kan den altså ikke, om pusting var en del av det du kunne tenke deg å fortsette med. Den funker som tubetopp utenpå en ulljakke. Så det er jo ikke helt bortkastet. For det er jo noe en ser ofte. Særlig på de som pusher 39. 
Sorry, pølsa. Det blir ikke oss. 

Du skal få bli garn igjen, og jeg skal finne på noe annet. Kanskje samme hals, bare at denne gangen blir det en smalere versjon, iallefall tjue cm mindre i bredden. Ikke tusen strålende soler, men kanskje femhundre av dem istedet. For tusen strålende soler høres jo fint ut å ha rundt halsen, men ikke røde pølser. 

13 kommentarer:

 1. Digger især tubetoppen! 😂 Må man spørge hvor den fine nål på bilde nr 2 er fra?

  SvarSlett
 2. Den er fra Strikk i Gøteborg, fra en tur vi hadde dit. Lekker butikk, og de har til pg med nettbutikk: http://www.strikk.se/tillbehor/produkter/?typ[]=nalar-och-broscher

  SvarSlett
 3. Ler godt her! Så herlig at du også deler strikketabber med oss, det blir jo noen av dem i løpet av en strikkekarriere. Å rekke opp og bruke garnet til noe annet er jo lurt. Tenk, det har tatt meg mange mange år å komme dit!

  SvarSlett
 4. Ler høgt!! Tubetoppen var genial, då:-)

  SvarSlett
 5. Har strikket et utall halser som har fått feil fasong. For vide til å ha en gang rundt, for trange til å dandere to ganger rundt. Skitt au, det er slik vi lærer :)

  SvarSlett
 6. Har strikket et utall halser som har fått feil fasong. For vide til å ha en gang rundt, for trange til å dandere to ganger rundt. Skitt au, det er slik vi lærer :)

  SvarSlett
 7. Ha ha ha!!!!!! Utrolig stilig BH.... Or not.... Kjipt med halspølser og godt du kan bruke garnet til noe annet. Fargen er jo lekker!!!

  SvarSlett
 8. Ojda, det mønsteret har jeg i Ravelry-køen min. Ser jo så fint ut i oppskriften. Men pølse-halser er ikke gøy.

  Eller jo, litt gøy var det. Du skriver morsomt! Og garnet kan sikkert bli noe annet fint.

  SvarSlett
 9. Du klarer å skrive morsomt og bra til og med om det som blir en fiasko i større eller mindre grad! :) Nei, ikke alt blir som man hadde tenkt. Bedre lykke på neste forsøk med garnet!

  SvarSlett
 10. Eg likte den raude pølsa di eg - fargen er i alle fall nydeleg! Eg måtte sjekke prosjektet ditt på Raverly, og garn-namnet "Robin Red breast" er midt i blinken. Men kanskje ei løysing på pølseskinnet ditt kunne vere at du syr (med garnet) eller heklar saman halsen på langs (frå rettsida), slik at dei tusen solene ikkje krøllar seg?

  SvarSlett
 11. Fantastisk til tubetopp syntes jeg, hahahaha. Hva med å sy en søm på maskin og klippe bort overskuddet.......juksetriks.......

  SvarSlett
 12. Det var en flott farge på garnet da.
  Og så liker jeg at du blogger om det som ikke blir helt som man hadde tenkt også, og du gjøre det på en flott og morsom måte!
  Takk for ett herlig innlegg!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.