18. april 2016

Pixels

IMG_5552


Jeg har fulgt strikkedesigneren Charlotte Kaae lenge på sosiale medier, og synes at det hun har gjort med intarsiastrikk i rillestrikk er veldig moro. I høst gav hun ut et hefte med oppskrifter, Strik og mal Grafisk gobelinstrik,  der man oppfordres til å lage motiv med hamaperler og overføre til strikk, og jeg har lenge tenkt å strikke noe fra heftet.

Revejakka i heftet sto øverst på i strikkelista, så da hun inviterte til samstrikk i noen uker fremover i en facebookgruppe, så du kan få hjelp og støtte underveis, så tenkte jeg at nå passet det jo bra. Så jeg er godt i gang!

Gobelinstrikk på dansk er det vi kaller for intarsiastrikk på norsk. Intarsia høres innmari vanskelig ut, men det er ikke så vanskelig som det høres ut. Intarsia er at mønsteret er ikke over hele strikketøyet, så du må strikke frem og tilbake, og snurre trådene så det ikke blir hull når du bytter farge. Du strikker med bare en farge om gangen, men hvert fargefelt må ha sin tråd, for du tar ikke tråden med deg videre, den hører til fargefeltet sitt.

Charlotte Kaae kombinerer rillestrikk med intarsia, slik det er gjort på Island, og viser hvordan du kan strikke pixelmønstre/hamamønstre/korsstingsmønstre på strikk. Det fine med denne teknikken er at det ikke er så farlig med at fargene har lange trådsprang, eller bare er et sted, sånn som en må tenke på i flerfargestrikk, men du kan fint ha et mønster midt på, og ikke mer.

Hun har laget videosnutter som forklarer, og de ligger lenket på bloggen hennes. Anbefales!


Jeg digger pixelart og den firkanta stilen passer perfekt til å bruke med hamamønstre og gamle retrospill. En enorm inspirasjon på instagram er @pappasparlor, en retrogamer som perler utrolig mye fra Mario, Zelda og andre spillreferanser. Utrolig moro!

Så etter revejakka er ferdig kunne jeg godt strikket en jakke med noe spillreferanser på, det tror jeg niåringen min hadde satt pris på. Kikker du på instagram eller pinterest på hamabeads, hama, eller pixelart, så kan du sitte i timesvis. Eller strikke etter mønster fra alle perleplatene som man får servert som småbarnsmamma.

To be continued....

6 kommentarer:

 1. Genialt! Og revejakka ser kjempesøt ut, gleder meg til å se den ferdig :)

  SvarSlett
 2. Det blir kjempetøft! Veldig kul idé :) Jeg pønsker ennå på intarsiastrikk på en lue, dvs rundt og rundt. Litt tricky, men nettsøk tyder på at det skal kunne gå. Jeg skal lage Mario-sopplue, så det er jo litt i samme landskapet.

  SvarSlett
 3. Så utrolig kult. Gleder meg til å se den ferdig. Har fulgt henne og sett hva hun holder på med - skikkelig innovativ designer :-)

  SvarSlett
 4. Så gøy! Blir spennende å se den ferdig, og hva du evt finner på etterpå!

  SvarSlett
 5. Smiler 1000 tak, hvor er du sød :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.