15. april 2016

Business time

IMG_5543

Svarte sokker.

Det er stor differanse mellom gleden av å ha et svart ullsokkepar og gleden av å strikke dem.
Svarte ullsokker er diskret, nøytrale, rene James Bond blant sokkene. Du kan være varm og samtidig stilig, noe som ikke alltid kan kombineres.

Sånn strikkemessig er det mye morsommere å strikke med fargeeksploderende garn og gå all out på strukturstrikk, men det er ikke alltid at det er det du vil ha stikkende opp av skoen når resten av klærne prøver å kjøre diskret. Strukturstrikk på svarte sokker er dessuten ingen som ser, annet enn noen som er langt innenfor komfortsonen. Det er ikke alltid så lett å se strukturen når du strikker i svart heller, så sjansen for feil er stor.

Men av og til er det fint å strikke noe helt nøytralt og. Noe så diskret at en ninja ikke hadde stusset over å ha dem på på kalde, nattlige tokt, eller et par svarte sokker til de svarte buksene. Noe som ikke roper og hoier, men gir en liten hilsen til hatten. Svarte ullsokker kan til og med være på føttene på jobb uten at noen lurer på om det er casual friday.

IMG_5534

" You know when I'm down to my socks,
it's time for business, that's why they call it business socks."
-Flight of the conchords

Og med Flight of the conchords glitrende sang om Business time; så er det helg.


3 kommentarer:

 1. Kan tenke meg at dette ikke er de kjekkeste å strikke, men de tar det nok i igjen i brukstid. Slitan med nye sokker :)

  SvarSlett
 2. Det enkle er ofte det beste, er det ikke det reklamen sier? :) Nei, svarte, helt enkle sokker er nok ikke det morsomste å strikke, akkurat. Men stilige, det er de!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Enhver basisgarderobe burde inneholde ett par hjemstrikkede svarte sokker. Merkelig at motebladene enda ikke har fanget det opp ;) Jeg har ofte savnet svarte ullsokker, f.eks julaften, bursdage og andre festligheter når jeg har sort bukse på og ellers ser nokså velkledd ut. Da passer det liksom ikke helt å komme med diverse fargesprakende, mønsterstrikkede sokker til. Men jeg fryser stort sett på beina hele vinterhalvåret, så noen ganger bare MÅ jeg :D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.