10. april 2016

Back in blackVåren! 

Våren er småsko, sykkeltur, grus på fortauet, hvitveis i hendene, jakka av og plutselig har folk andre farger på klærne enn grått og svart. 

Så derfor strikker jeg med eh... svart. Strikketøyet fikk ikke med seg at det var blitt ny årstid, og svart er tross alt klassikeren. Black is the new black. Black is back. 

Og forsåvidt er det lurt å strikke svart strukturmønster når det er lysere. For i tusmørke er det vanskelig å se mønsteret i maskene. 

Jakka er Siri, (http://www.ravelry.com/patterns/library/siri-4) og garnet er Peruvian highland wool, et av favorittgarna mine. Bærestykket er nydelig, men ikke sosial strikk, for hver maske bytter plass.Litt verandastrikk ble det tid til. Den grå er neste i køen, lite fargeeksplosjoner i sikte på strikkekøen. 

Hva med deg? Varierer strikketøyet og fargebruk med årstider? 


10 kommentarer:

 1. Tja, varier kanskje ikke så mye med farger etter årstid, men har mindre plagg på pinnene om sommeren enn om vinteren. Blir for varmt å sitte i solsteika med en varm kofte på fanget, selv om jeg har prøvd det også. Strikker mest sokker og sjal på sommeren. Strikker alltid i sterke farger uansett årstid, men har nå funnet fram det fargeglade sokkegarnet. Ble litt lei av ensfarget etter tre gensere med slips på. Siri-jakka er veldig fin, og den vurderes her også. Sammen med en haug med andre prosjekter.

  SvarSlett
 2. Strikketøyet varierer i hvert fall litt etter årstiden. I sommervarmen går det mer i små prosjekter, og kanskje ikke så mye ullgarn. Frister ikke med noe stort og varmt i fanget akkurat da :)

  SvarSlett
 3. Njæ...Jeg strikker det jeg vil da jeg vil!;) Men smart å strikke med svart nå som det er lyst, for midt på vinteren er det håpløst!
  Herlige, små buketter på bordet ditt♡

  SvarSlett
 4. Jeg velger gjerne strikketøy etter fargen jeg har lyst til å strikke med der og da. Men jeg har mest behov for farger om vinteren, så jeg også tar gjerne det svarte som skal strikkes nå når det er lysere. Men da jeg begynte på bunadssjal måtte jeg kompensere med å begynne på fargerikt hekleteppe på si, så jeg greier meg visst ikke helt uten farger ...

  Siri er en så flott jakke, det var et godt valg!

  SvarSlett
 5. Veldig fint mønster :) Jeg lurer på hvor mange nøster regner du med å bruke av Peruvian Highland Wool til denne jakken? Jeg tror dette garnet blir veldig fint til den jakken og vurderer å strikke en selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, jeg håper å holde meg rundt 12 nøster i str L, ser at andre har brukt omtrent det i Per Gynt. Bærestykket spiser garn, siden alle maskene flettes, men etter bærestykket er det glattstrikk og da går det mindre garn.

   Slett
 6. Tror jeg strikker med farger hele året, jeg! Men godt poeng å strikke svart når det er lysere dager - om man altså vil strikke svart:-) Har også lyst på Siri, forresten.

  SvarSlett
 7. Siri-jakken min er sjøgrønnturkis i pelsull fra Hifa.Ville blitt det uansett årstid. Me sommer er sokketid, små strikketøy kan være med overalt på tur, mens store plagg er sofaarbeid (eller i bilen). Jeg strikker enten grått eller ffargerikt. Hele året.

  SvarSlett
 8. Det der blir en lekker jakke! Og svart kan jo brukes stort sett alltid og til alt.

  Jeg bytter gjerne ut ull med bomull om sommeren. Men så langt i år har jeg byttet strikking med hekling, en litt uventet vri. For jeg kan egentlig ikke hekle. Men det er gøy likevel!

  SvarSlett
 9. Oh jeg skal starte på Siri snart! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.