6. mars 2016

Rødt pluss rosaDa jeg vokste opp, var vi alle enige om at rødt og rosa, det passet ikke sammen. Ikke grønt og blått sammen heller. Det var lissom bare fyfy, og like greit å droppe. Jeg er ikke sikker på hvor de reglene kom fra, eller hvor utbredt de var, men det var bare ryggmargrefleks. Rødt, du ligger unna rosa. Og blått, når grønn er her, så er ikke du ønsket. 

Men jeg strikker med rødt og rosa sammen i übersøte dådyrvotter, så søte at det er sukkeravgift på dem. Og sjekker nettaviser og værvarslet og kikker ut vinduet; og ingen griser flyr. Verden står til påske. Dovre står støtt. 

Tror jeg tar sjansen på å strikke vott nummer to i kveld. Så om verden kollapset i natt, vet dere hvor det startet. Med rosa og rødt sammen. 

14 kommentarer:

 1. Det der tenkte jeg på her om dagen, altså hvor jeg hadde det i fra at rødt og rosa ikke passer sammen. Og konkluderte med at det sikkert bare var noe jeg hadde fått for meg (jeg tror det dukket opp i samme tankerekke som "hvem er Bøen i egget?"). Uansett er jeg uenig, rødt og rosa passer sammen, og det gjør jammen meg blått og grønt og. Og rosa og oransj.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det som er litt forstyrrende, er at jeg fortsatt ikke har funnet et godt svar på hvem denne Bøen i egget er.

   Slett
 2. Det er jeg vokst opp med også, men i noen sammenhenger er det bare fint med rosa og rødt. Har sett det i flere plagg. Veldig søte votter!

  SvarSlett
 3. Rosa og rødt er fint, dermed basta! Søte votter!

  SvarSlett
 4. Jeg vet neimen ikke hvor de reglene kommer fra, men jeg er også vokst opp med at særlig rødt og rosa sammen var helt uaktuelt.

  SvarSlett
 5. Har alltid gått mot strømmen og satt sammen rød og rosa...på trass...elsker det!

  SvarSlett
 6. Knallfint sammen - kjenner ei som strikket kofte i slike farger. Totalt lekkert!!! Dumme regler er bare dumme - vi kaster dem ut og lar fargene stråle :-) Sååå søte votter!!!

  SvarSlett
 7. Ja, tenk at sånn var det før! Godt vi har turt å utfordre de holdningene en del år, slik at det nå er helt "godkjent" !
  Jeg elsker rødt og rosa, og får du med oransje samtidig, bi1r det ekstra bra!!

  SvarSlett
 8. Kjempe søte votter! Og ja til rosa og rødt sammen 😊

  SvarSlett
 9. Kjempe søte votter! Og ja til rosa og rødt sammen 😊

  SvarSlett
 10. Det var mange regler den gangen. Jeg lærte blått-og-grønt-regelen av min bestemor, som brøt den konsekvent. Rosa og rødt var noe alle visste. Rødt og lilla også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker også godt at lilla og rødt var fy-fy, da vi fikk oss en stripete fillerye i nettopp rødt og lilla ;) Og min farmor strikket stripete gensere til oss i blått og grønt, jeg visste ikke at det var et brudd på en regel riktignok.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.