29. februar 2016

Rakk det!


En liten vestfoldsbunad trengte en jakke til søttende mai, og jeg sa ja til å strikke den i et anfall av "hvor mye jobb kan det være å strikke jakke til en toåring" . Jeg glemte at jakke til toåring og pinne to, og mønsterstrikk på vranga, og isydde ermer er litt mer enn å strikke en klut, men hallois, da hadde jeg jo allerede solt meg i glansen som superstrikker. 


Siden jeg ble ferdig på en uke, så kan jeg trygt si at jeg rakk det til søttende mai. Selv ble jeg minnet på at i år skal jeg sitte oppe litt før sekstende mai og sy fast hemper på bunadsbeltet mitt, og justere stakken på frøknas bunad. Søttende mai er sikkerhetsnålas dag, det er mye ops, det hadde jeg glemt når man skal ha på bunad. Jommen skal jeg ta fram bunaden nå og ta et overblikk. 


Hvilken bunadsjakke er dette? Det er mønster fra Rauma som selges på Husfliden, som har bordene fra Vestfoldbunaden. Synes den er fin! Sikkert fordi den ligner såpass på vestfoldsbunaden, og fordi jeg er inhabil og synes den er fin, siden datteren har vestfoldsbarnebunad. 





Av andre strikkede bunader kan jeg tipse om at Sandnesgarn nettopp har gitt ut nytt hefte med strikkede festdrakter, og at trønderbunaden finnes og i strikket barneutgave. 


25 kommentarer:

 1. For en jobb! Mye jobb i en slik, og i god tid til mai ja :)

  SvarSlett
 2. Fantastisk har du strikkt. Ser frem til å se prinsesse til søttende mai.
  Hilsen og klem sender Viola

  SvarSlett
 3. Så fin den ble! Imponert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det hjalp å strikke på den på strikkekafeen, da gikk det jo fort i godt selskap! :)

   Slett
 4. Kjempefin blei den, det minner meg på at jeg skal strikke pulsvanter i kystdrakt farger til denne 17. mai. Holdt på å fryse spett i hjel i fjor!

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner du nå, så kan du slappe av i mai!

   Slett
 5. Det ble en fin jakke! Vi har også hatt Vestfold-inspirerte strikkabunader til ungene. I fjor sydde jeg bunadsskjorte til minstemor på 16. mai og lovte meg selv at jeg skulle være ute i god tid i år. Det går foreløpig sånn passe dårlig. Hilsen skal-sy-bunad-til-begge-ungene-og-har-ikke-engang-bestemt-meg-for-modell.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi! Jeg må justere litt på den vi har til yngste (sånn slektsbunad som passer i mange år, bare flytter litt på falden på skjørtet), men venter til april/mai i tilfelle spurtvekst. (Eller prokastinering som det og heter) Selv har jeg lyst på å sy til konfen, men det var det der med å medbestemmelsesrett, og jeg tror at en seksåring ikke helt vet hva en femtenåring vil ha. (Mye forskjellige å velge mellom i slekta og bosteder osv).

   Slett
 6. Nydelig jakke. For en imponerende fart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Det er heldigvis mye ensfarget, da går det jo unna.

   Slett
 7. Så flott! :) Ja, der minte du meg på noe, den bunaden min hadde visst krympet i skapet i fjor... Mumle mumle...

  SvarSlett
  Svar
  1. Mystisk det der. JEg forbanner fremdeles Merete som holdt inn magen som sekstenåring. Litt lite gjennomtenkt.

   Slett
 8. Veldig fin jakke til 17. mai! Flott strikka og ikke minst montert!
  Denne har stått på lista mi siden jeg fødte min tredje vestfolding for to år siden. Jeg måtte liksom "vente" til han kom opp i størrelse 3 år, jada. Farta di gir meg heldigvis håp - god tid ennå. Og tror jeg slipper pinne 2.

  SvarSlett
 9. Kjempefin!! Godt å være tidlig ute :)

  SvarSlett
 10. Du rakk det, med godt monn! Og jakken ble kjempefin :)

  SvarSlett
 11. Phui, det var på nære nippet, godt du rakk det ;)
  Jakka ble kjempesøt, utrolig at det bare tok deg en uke!

  SvarSlett
 12. Du er jammen ein superstrikkar :) Nydeleg arbeid, og flott jakke.

  SvarSlett
 13. Så stilig den er!!! Wow - noe av det fineste jeg har sett!!! Godt med det du rekker... He he

  SvarSlett
 14. Nydelig jakke og flott arbeid!

  SvarSlett
 15. Flott jakke! Deilig å være litt tidlig ute! Jeg tror jammen meg jeg skal ta meg en titt på bunadene selv snart jeg 😀

  SvarSlett
 16. Det var kjapt levert! Pinne #2 er jammen tynt, blir nesten som å strikke en voksen jakke i masketall det. Men den ble flott!

  SvarSlett
 17. Hvor er den dog fin!
  Nogle gange bliver jeg ret så ærgerlig over, at vi danskere ikke har en dag, hvor alle klæder sig i en smuk og håndarbejdskrævende dragt bare for at fejre vores land... måske man skulle snige sig iblandt mængderne nordpå d. 17. maj? :)

  SvarSlett
 18. WOW - så flott strikkejakke - nydelig. Jeg sjekker husfliden med det samme - tusen takk.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.