4. januar 2016

Confessions


Januar er tiden for tilståelser. 

Her er min: jeg har flere enn to strikketøy om gangen. Jeg fronter at jeg bare har ro aktive, og heller rekker opp om det ikke funker, men her er det åtte strikketøy til i regnestykket som kremter høyt om at to pluss åtte sjeldent blir to. 

Men dette er strikketøy som har en sjanse litt til. Noen har bodd i tenkeboksen i halvannet år, feks fuglejakka jeg helst skulle strikket i omvendte farger, noe som er litt sent å komme på når ermene er satt på. 

Et pannebånd som jeg strikket kjapt, til jeg oppdaget at restegarn har en forbannelse til; går du tom, så er fargen utgått. Noen som har et nøste Gjestal Babyull i fargen rødt med rosa og oransje flekker? 

Ellers er babybuksa snart ferdig, strikket må i jula, og babyvesten mangler bare nederst i ryggen og montering. 

Frostgenser nummer 3 mangler garn (etter å ha trålet to butikker i romjula, er det bestilt pr post). 

Mysteriemøssan fikk ikke være med på nyttårstur, men er ikke langt unna. Straks er det felling. Den er fargerik til tusen, så om den blir brukt? 

En svart Hexagenser til meg selv skal måles og rekkes opp, siden jeg i starten har målt helt sinnsykt feil, og har endt med en omkrets ganger tre. 

Ellinorgenseren er ennå i tenkeboksen, først fordi det var tomt for hvitt lenge hos Pickles, og så fordi hvit jakke til en seksåring er eh... Korttenkt. 

Så en lilla lue som blir snart ferdig, om jeg bare blir klok på størrelsen i slapt superwashgarn. Mulig jeg må strikkecferdig for å se hvilken størrelse den synes den er. 

Og til slutt en sokk i Norostriper, der fargene ble så like at de heller ble grøt enn striper. 

Jeg spår at i slutten av januar har jeg halvert haugen. 

Hvor stor er haugen din? 

Hvor lenge blir det liggende? Og når ombestemmer du deg? Rekker du opp eller strikker ferdig når det ikke funker?

17 kommentarer:

 1. Jeg rekker opp, gjerne opptil flere ganger om det ikke fungerer. Det er i grunnen eneste måten jeg får strikketøy til å vare ei stund ...

  SvarSlett
 2. Jeg er også flink til å rekke opp. Jeg rekker også opp ting som viste seg ikke å være særlig anvendelige eller fine likevel. Ikke at det hindrer meg å ha minst 20 prosjekter på pinnene til enhver tid altså ;)

  SvarSlett
 3. Diger! Dessverre... Jeg er alt for treg med å rekke opp og tenker at da blir garnet så veldig krøllete at det uansett ikke blir brukt - så da kan det likegodt vente på pinnen i håp om videre strikk senere. Mora mi pleide å bløtlegge opprekksgarn og spenne det på papplater til utstrekk, så jeg vet jo hvordan det gjøres.
  Ser ut som du har god kontroll, dette går veien! Hadde rekket opp pannebåndet, da. Jeg har forresten dårlig erfaring med Pickles sine ulike farge-lot, de pleier å avvike mye.

  SvarSlett
 4. Jeg har et ukjent antall årgangsufoer midlertidig begravet langt nedi poser og kurver. Og en nesten ferdig hverdagsjakke som er for trang i halsen. Den bør hentes fram snart.
  Hvilken fargekode er det på babyulla du mangler? Kan det være 840?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok 840, når jeg studerer fargene på ravelry. Det er den flerfarga.

   Slett
  2. Jeg har 840 :)

   Slett
 5. Huffameg... En slags strikkers skriftestol i min haug også. Har ikke engang tall, men det er en del årgangsstrikk som stadig blir mer støvete ettersom årene går. Blitt bedre til å rekke opp når noe ikke blir som jeg ønsker eller jeg mister lysten på å gjøre det ferdig. Lysten driver hva jeg strikker på som regel.. Orker ikke: Burde, må, skal når det gjelder strikk. Det har vi jo nok av ellers :-) Kanskje jeg skulle gjøre som deg - få luftet herlighetene litt og se hva som ligger i bunnen..... Om jeg altså finner bunnen... He he!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ryddet stua, og tenkte at det var greit å rydde kurvene og. JEg er stort sett en lyststrikker, så sånt jeg burde strikke, blir utsatt til deadline.

   Slett
 6. Jeg gjemmer ufoene i poser og henger dem ned i garnboden min... ute av øye, ute av sinn.. Hender jeg rekker opp, men ikke så ofte, egentlig. Har en hel jakke jeg vurdere å rekke opp, som jeg aldri bruker. Har store planer om å gjøre ferdig noen av ufoene i år, har begynt med vottestopping :-) http://torirotsstitches.blogspot.no/2016/01/2016-finishing-mending-monthly.html

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig god til å rekke opp. Men enda bedre til å starte på nye prosjekter. Har mer enn en kommodeskuff full av prosjekter jeg har gått lei. Nyttårsforsettet var å begynne å fullføre ting. Så da startet jeg på mysterievottene istedet... Gammel vane vond å vende.
  Noen ting har jeg bestemt meg for å rekke opp, men venter litt i tilfelle jeg ombestemmer meg. feks Haukelikofta, som jeg syns var så fin, og som egentlig er nesten ferdig, og er delvis rekket opp flere ganger allerede for å få ermene og bolen til å passe, men bærestykket passer ikke og må uansett gjøres om, den ble altfor trang over skuldrene, men nå har jeg fått tanker om at den er altfor stripete og ikkeno fin, jeg liker jo ikke striper, hva var det jeg tenkte på egentlig.... Eller den jakka i pusete tynt mohairgarn som begynte på for mer enn 10 år siden, hva tenkte jeg på da? Ikke går det an å rekke opp heller, så den blir liggende, i tilfelle jeg får det for meg at pusete mohairjakke er fint en gang i fremtiden...man vet jo aldri.
  Men noen av de andre prosjektene skal jeg gjøre ferdig i 2016, jeg lover. Iallefall noen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Rekker opp mohair- det skal stor tålmodighet til! Jeg innrømmer å ha kastet den tynne mohairjakka jeg startet på, siden jeg hele tiden mens jeg strikket på den lurte på om jeg egentlig likte den.

   Men noen strikketøy krever litt omkamp. Jeg fikk litt ny lyst på jakka her, feks.

   Slett
 8. Blir nok et innlegg hos meg også...om tid og stunder om min haug . Og rekke opp, ja det hender jo det skjer , men ikke om man har kommet "over grensen " da blir det ferdigstillelse en gang . Lider av monteringsvegring da, så TTT :)

  Og jeg legger heller opp til noe nytt, er så mye mer moro.

  SvarSlett
 9. Fine plagg! Tenker du blir ferdig med de etterhvert jeg:)
  Det ville nok blitt en haug her også, hvis alt fikk komme frem i dagen:P
  Men det gidder jeg ikke! Her er nye prosjekter på pinnene, det er jo mye morsommere;) Hihi..;)

  SvarSlett
 10. Fine ting på gang, det blir spennende å se dette ferdig. :)
  Selv er jeg så kjedelig at jeg gjør ferdig en ting av gangen, men jeg har likevel klart å pådra meg to ufoer... En heklepute som egentlig skulle bli et teppe, og en hverdagsjakke som jeg er veldig usikker på størrelsen på. Jakka står først i køen av de to.

  SvarSlett
 11. Mye bra på gang, ser jeg! Jeg har faktisk kun to uferdige akkurat nå. Har nettopp sluttført to andre. Det ene prosjektet som jeg nå bare kaller evighetsprosjektet, er en hals som jeg kun strikker en og annen omgang på i lunsjen på jobb. Har cirka én meter igjen å strikke. Satser på at den er ferdig en gang i 2018 ;) Det andre prosjektet er et par votter som jeg startet på for 1,5 år siden. Har strikket mansjetten på vott nr. to, men der stoppet det, gitt.
  I løpet av helga blir det oppstart på noe nytt - det er jeg helt sikker på :)

  SvarSlett
 12. Jeg småskjemmes litt, men jeg har vel sånn rundt 10 prosjekter på gang nå. To gensre og et par hansker som har ligget leeenge, 4 kofter (hvor en snart er ferdig, og to er godt i gang), et par strømper som bare mangler føtter, gullfuglvotter som jeg jobber med nå, og kalendervotter som jeg jobber med litt sånn når jeg føler for det.

  ....det er mulig det også ligger noe i det gamle garnlageret hjemme hos mamma.

  SvarSlett
 13. Etter toårsdagen som fersk strikker så var det på tide å få et fullstendig overblikk over garnbeholdningen: 18 påbegynte prosjekter på hver sine (rund)pinner - ikke rart jeg stadig må skaffe til veie nye. Nyttårsforsettet var både å gjøre ferdig størsteparten av UFO'ene, samt midlertidig garnkjøpestopp (15 nøster Léttlopi med hjem i kofferten fra Amsterdam-helg første helg i januar...nuvel). UFO'ene er alt fra kjøkkenklut til rilleteppe a la Arne og Carlos...på pinne 3 (fersking som ikke tenker på å legge tynt finullgarn dobbelt). Vel, hittil i januar er jeg blitt ferdig med 1 prosjekt og lagt opp 2 nye...strikker nok etter lyst-prinsippet jeg også. :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.