25. desember 2015

Frosne greier

IMG_4735

God jul !

Nå i romjula begynner det å bli moro å lese strikkeblogger igjen, etter at de stort sett er ørkenland i tiden før jul. Nå får du se hva man ikke fikk se i desember, da strikkerne hadde brutt løftene sine igjen om å strikke julegaver. Desember er fylt med så mye annet snacks enn speedstrikking, men jommen glemmer man det hvert år når man sitter og pønsker ut hva ymse bør få til jul.

I år var det de nestyngste nevøene som ble offer for tantes strikkemani. To Frost-gensere ble strikket i løpet av åtte dager, noe som resulterte i fartsbot fra underarmene, da de åtte dagene var samtidig med høysesongen for tastaturbruk på jobb og. Men pytt, jeg kom i mål både med gensere og jobben, og
underarmene fant ut at de ikke var anstrengt allikevel.

Siden gutta krutt har verdens hyggeligste tante (-> meg), så tenkte jeg på atgensere er hyggeligst i ikkekløgarn. Det er verre å bli husket som tanta som gav deg kløe og irritert hud rundt halsen. 

Altså byttet jeg ut Lett Lopi som oppskriften ber om, med Drops Air. Lett Lopi er for de barskere av oss ullgourmeter, Drops Air er fra dessertmenyen, lett og luftig. Det frister å gjøre på flere av Lett Lopi- oppskriftene. Bare synd Drops Air har så få farger. Og hvor nuppete det er, vet jeg ikke ennå. 
Puno kan sikkert også brukes, flere farger der. 


IMG_4744 

Som tvillinger er de dømt til å bli spurt om de liker like klær eller ikke, så jeg gikk for søskenmatch istedet. Strikkemessig er det lurt, siden mønsterfargene kan brukes på kryss og tvers. 


IMG_4743

Islandsgensere ass! Finfine gensere! Og flaks for meg rakk jeg ta bilde i midten av desember, da det var frostkrystall-orama på takverandaen på jobb. Frost oppå frost, det var ment for hverandre. 

Strikkefakta:
Frost, mønsteret kjøpt på Ravelry. Finnes også som voksengenser. 

Strikket på pinne 4,5 mm og 3,5 mm (kanter) i Drops Air. Toårsstørrelsen bruker to nøster av hovedfargen, og litt av de andre. 

23 kommentarer:

 1. God jul ja, håper du nyter fridagene også , som her.
  De her genserne ble røffe og fine, så tvillingene blir så barske nå ;)

  SvarSlett
 2. Fy søren kor fine!!! Heldige nevøar:-)

  SvarSlett
 3. Å, men å! Love'em! Kan tenke meg det blir et par smukke tvillinger i tantestrikk :))

  SvarSlett
 4. Skikkelig fine. Ble faktisk så inspirert at jeg allerede har lagt opp til en slik genser selv også. Likte så godt fargekombinasjonene dine. Blir andre farger på meg da siden en må ta det en har i lageret når en legger opp nytt strikketøy 1. juledag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at det kan inspirere til rett på sak!

   Slett
 5. Nydelige farger. Imponert over produksjonen din!

  SvarSlett
 6. Ååååh, så fine!! Og tusen takk for garntips, minsten her i huset liker IKKE gensere som klør, og jeg har hatt så lyst å strikke islandsgenser til han. Jeg og mannen min har i lett-lopi, og de klør - ingen tvil! Men vi liker dem fordet;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe av samme problemstillingen her. Klø er ikke gøy.

   Slett
 7. Vet du!! Drops Air kommer i mange nye farger på nyåret <3
  Genserne var fine :-)

  SvarSlett
 8. Kjempefine! Blått og brunt er en uslåelig kombinasjon, syns jeg.

  Jeg også kjente tastatur-armen nå før jul, men du mener det kan være strikkinga også? Huh?!? Hihi, nei, det må være jobben ;)

  SvarSlett
 9. Helt nydelige begge to. Heldige dem som får så fine tantegave.

  SvarSlett
 10. Så fine gensere! Bakgrunnen for bildene passet da så godt til:)

  SvarSlett
 11. Heldige nevøer som har så flink og snill strikketante! :) Genserne ble kjempefine!

  SvarSlett
 12. De var kjempefine :) Kjente det var godt å se innom bloggen din i dag for å få litt ny strikkeinspirasjon, har et kofteprosjekt som må jobbes videre med. Idag var all strikkelyst borte, helt til jeg kikka innom her :)

  SvarSlett
 13. Nydelige gensere. Tro om de kan strikkes i dobbel 2-tråds Nøstebarnull? Ble litt inspirert av disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, strikkefastheten er 18 m/10 cm, så det kan gå. Selv får jeg nærmere 20m/10cm med dobbel nøstebarn, så da hadde jeg regnet litt på størrelsen.

   Slett
 14. Kom over genserene du har strikket og synes de var så fine. Elsker fargevalget. Stemmer det at fargene er 05-brun 02-hvete og 16-blå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Brun og hvete stemmer, blåfargen er den som heter tåke; nummer 10.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.